Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.03.2003, 12:18   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Question ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?

Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM. To jeszcze o niczym nie swiadczy , problem tkwi w "firmlerze" tej nagrywarki, gdyz ma symbol ZPS6 i co dalej za tym idzie predkosc odtwarzania plytek jest tylko 40x, a nie 48x. Moze ktos moze cos mi na ten temat powiedziec. Dzieki
icemac jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.03.2003, 12:25   #2
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na razie wiadomo chyba tylko tyle, że istnieje.

Gdybyś mógł, zrób jego backup za pomocą dosowego mtkflash'a i wyślij mi na maila. Wyłącz przedtem DMA w biosie.
Chętnie przetestuję ten firmware na swoim 32123S. Ta prędkość odtwarzania x40 brzmi dziwnie znajomo... A Liteon już zrobił kiedyś coś podobnego.

P.S. Jeśli się zdecydujesz, przeczytaj najpierw bardzo uważnie instrukcję obsługi mtkflash !

Ostatnio zmieniany przez Marius_The_Mad : 05.03.2003 o godz. 12:38
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 05.03.2003, 12:49   #3
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)
Sebastian997 jest offline  
Stary 05.03.2003, 12:59   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)
Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)
to podobnie jak ja, ale w serwisie jak to bywa goscie nie mieli zielonego pojecia i odrzucili mi naprawe (twiedzili iz testowali - transfer byl w granicach 2MB, a powinien byc w granicach jak dobrze policzylem 7MB) gwarancyjna twierdzac, ze jest wszystko suuper i czyta 48x, a prawda jest taka iz sie rozpedza zaledwie do 40x. Teraz nie wiem co robic
Dzieki za pomoc
icemac jest offline  
Stary 05.03.2003, 13:07   #5
Sebastian997
Forumator

Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.
Stary 05.03.2003, 13:52   #6
Zeus
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.10.2000
Zeus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?

Cytat:
icemac napisa***322;(a)
Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM.
BLACK OEM --- czyzby ta nagrywarka byla CZARNA

PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!!

Powered by LTR-52246S
Zeus jest offline  
Stary 05.03.2003, 14:06   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Sebastian997 napisa***322;(a)
Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.
2MB to stanowczo za malo, ale nie chcialem sie klocic z WIELKIM SERWISANTEM , a co do tego co kupilem to mam na karcie gwarancyjnej i fakturze 40x12x48x .

a teraz do Zeusa Black czyli ma czarny przedni panel
icemac jest offline  
Stary 12.03.2003, 21:28   #8
Góral1
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.03.2003
Góral1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Ja mam taka sama nagryware:)

wlasnie dzis zakupilem taka sama nagrywaremi tez napisali ze to 40-12-48.... a kreci sie tylko na maxa41bios nosi oznaczenie ZPS6.chcialbym wiedziec czy moge zmienic jej firmware na jakis normalny serii ZSO* i czy nozna zmienic jej metode zapisu na p-cav..a wlasciwie zaraz sprawdze jak mi zapisuje
Stary 12.03.2003, 21:35   #9
Góral1
Nowy na forum

dodatek do tego liteona z biosem ZPS6

zapomnialem dodac ze to jest tylko czarny panel przedni...i ze jego bufor ma mniej noz 2 megatylko 1984 KB.ale problemu z wlasnie wypalona plytka i transferu z niej slabego nie mialem.Czy mozna w niej zmienic bios by obslugiwal Mount rainier??To chyba tyledzieki jesli moze mi ktos pomuc
Stary 12.03.2003, 21:39   #10
Sebastian997
Forumator

Jesli faktycznie jest to model oparty na chipsecie serii "3" to nawet nie probuj wgrywac biosu z modelu wyposazonego w chipset "5". To bylaby smierc dla nagrywarki. Mnie to pachnie tym samym co bios XSU1 - ten sam chipset, to samo koncowe oznaczenie nagrywarki.

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 12.03.2003 o godz. 21:57
Stary 12.03.2003, 21:49   #11
Góral1
Nowy na forum

o rany

czyli najlepiej to pouzywac na maxa nagryware i za 3 miechy albo troszke ppozniej zjawic sie w serwisie i powiedziec ze cos jest nie tak i chce nowadzieki za odpowiedzczyli nie mam wielkich mozliwosci przerobienia biosu
Stary 12.03.2003, 21:51   #12
Sebastian997
Forumator

A tak wogole to gdzie wy kupujecie takie nagrywarki ? Pytalem w kilku duzych hurtowniach (m.in. Action, Pronox) i nie mieli takiego cudu na stanie. Na gieldzie tez nie widzialem.
Z drugiej strony skoro oznaczony jest jako LTR 40125S to dlaczego by nie wgrac mu biosu R40ZS0P albo R40ZS0N ? Przeciez tego oznaczenia dokonal producent i on powinien, przynajmniej w teorii poniesc ewentualne konsekwencje nieudanego upgrade'u biosa. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Ale trudno mi uwierzyc ze producent poszedl by na tak ryzykowny numer. Dziwna sprawa...
Stary 13.03.2003, 02:31   #13
Góral1
Nowy na forum

Odnosnie liteona

ja to kupilem w normalnym sklepietylko wlasnie patrzac na cene i mozliwosci tej nagrywarki zdecydowalem sie na zakupa tu takie cudo mi wyskoczyloA poza tym szukalem czarnego panelu przedniego to znalazlem takiCiekawe jakie ma mozliwosci ta nagrywara....odczyt jest na zasadzie p-cav tylko jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie jest zapisAle pewnie tak samo....szkoda ze nie wiem jakie zabezpieczenia potrafi zlamac to cudoA moze ktos wie??
Stary 13.03.2003, 08:35   #14
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Co do tej podkreconej nagrywarki Lite-ona Black OEM 40125S - to juz sie tego bubla pozbylem . Poszedlem do sklepu i opr... kierownika, ze sprzedal mi nie to za co zaplacilem. Powolalem sie na ten link tresc z tego linku http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021221104505 i poszlo bezproblemowo. Teraz mam w tej samej cenie i w dodatku BOXa Lite-ona 48125S i jestem bardzo zadowolony .
Pozdrowionka i jak mozesz to walcz o swoje.

Twoje uprawnienia: