![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam wypalarke Lite-on 40-125S w wersji Black OEM. To jeszcze o niczym nie swiadczy
, problem tkwi w "firmlerze" tej nagrywarki, gdyz ma symbol ZPS6 i co dalej za tym idzie predkosc odtwarzania plytek jest tylko 40x, a nie 48x. Moze ktos moze cos mi na ten temat powiedziec. Dzieki
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Na razie wiadomo chyba tylko tyle, że istnieje.
Gdybyś mógł, zrób jego backup za pomocą dosowego mtkflash'a i wyślij mi na maila. Wyłącz przedtem DMA w biosie. Chętnie przetestuję ten firmware na swoim 32123S. Ta prędkość odtwarzania x40 brzmi dziwnie znajomo... A Liteon już zrobił kiedyś coś podobnego. P.S. Jeśli się zdecydujesz, przeczytaj najpierw bardzo uważnie instrukcję obsługi mtkflash ! Ostatnio zmieniany przez Marius_The_Mad : 05.03.2003 o godz. 12:38 |
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Przypuszczasz ze to znowu model oparty na chipsecie serii 3 zostal podkrecony i "udaje" 5-tke ? Mam podobne wrazenie 8)
|
|
|
|
|
#4 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
Dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forumator
![]() |
Owszem, chwilowy transfer na poziomie 7,2MB powinien byc osiagniety ale tylko w idealnych warunkach, na zewnetrznych obszarach nieporysowanej, dobrze wypalonej plyty. Niemniej 2MB to stanowczo za malo. Rusz ostro do gosci z serwisu. Tylko upewnij sie wczesniej naped sprzedano ci jako 40x12x48 a nie 40x12x40 bo wtedy nic nie zdzialasz.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: ?!?!?!? lite-on dziwny firmware ?!?!?!?
Cytat:
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
, a co do tego co kupilem to mam na karcie gwarancyjnej i fakturze 40x12x48x .a teraz do Zeusa Black czyli ma czarny przedni panel
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
wlasnie dzis zakupilem taka sama nagryware
mi tez napisali ze to 40-12-48.... a kreci sie tylko na maxa41 bios nosi oznaczenie ZPS6.chcialbym wiedziec czy moge zmienic jej firmware na jakis normalny serii ZSO* i czy nozna zmienic jej metode zapisu na p-cav..a wlasciwie zaraz sprawdze jak mi zapisuje
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
dodatek do tego liteona z biosem ZPS6
zapomnialem dodac ze to jest tylko czarny panel przedni...i ze jego bufor ma mniej noz 2 mega
tylko 1984 KB.ale problemu z wlasnie wypalona plytka i transferu z niej slabego nie mialem.Czy mozna w niej zmienic bios by obslugiwal Mount rainier??To chyba tyle dzieki jesli moze mi ktos pomuc
|
|
#10 |
|
Forumator
![]() |
Jesli faktycznie jest to model oparty na chipsecie serii "3" to nawet nie probuj wgrywac biosu z modelu wyposazonego w chipset "5". To bylaby smierc dla nagrywarki. Mnie to pachnie tym samym co bios XSU1 - ten sam chipset, to samo koncowe oznaczenie nagrywarki.
Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 12.03.2003 o godz. 21:57 |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
o rany
czyli najlepiej to pouzywac na maxa nagryware i za 3 miechy albo troszke ppozniej zjawic sie w serwisie i powiedziec ze cos jest nie tak i chce nowa
dzieki za odpowiedz czyli nie mam wielkich mozliwosci przerobienia biosu
|
|
#12 |
|
Forumator
![]() |
A tak wogole to gdzie wy kupujecie takie nagrywarki ? Pytalem w kilku duzych hurtowniach (m.in. Action, Pronox) i nie mieli takiego cudu na stanie. Na gieldzie tez nie widzialem.
Z drugiej strony skoro oznaczony jest jako LTR 40125S to dlaczego by nie wgrac mu biosu R40ZS0P albo R40ZS0N ? Przeciez tego oznaczenia dokonal producent i on powinien, przynajmniej w teorii poniesc ewentualne konsekwencje nieudanego upgrade'u biosa. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi. Ale trudno mi uwierzyc ze producent poszedl by na tak ryzykowny numer. Dziwna sprawa... |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Odnosnie liteona
ja to kupilem w normalnym sklepie
tylko wlasnie patrzac na cene i mozliwosci tej nagrywarki zdecydowalem sie na zakup a tu takie cudo mi wyskoczylo A poza tym szukalem czarnego panelu przedniego to znalazlem taki Ciekawe jakie ma mozliwosci ta nagrywara....odczyt jest na zasadzie p-cav tylko jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie jest zapis Ale pewnie tak samo ....szkoda ze nie wiem jakie zabezpieczenia potrafi zlamac to cudo A moze ktos wie??
|
|
#14 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Co do tej podkreconej nagrywarki Lite-ona Black OEM 40125S - to juz sie tego bubla pozbylem
. Poszedlem do sklepu i opr... kierownika, ze sprzedal mi nie to za co zaplacilem. Powolalem sie na ten link tresc z tego linku http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20021221104505 i poszlo bezproblemowo. Teraz mam w tej samej cenie i w dodatku BOXa Lite-ona 48125S i jestem bardzo zadowolony .Pozdrowionka i jak mozesz to walcz o swoje. |
|
|
![]() |
|
|