![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt
patrzylem na rankingi plyt CDR ale te rankingi to sobie mozna .. jedynie poczytac. czy ktos zajmuje sie profesjonalnym audiofilskim wypalaniem plytek audio? jakie zastosowac plytki a zeby kopia byla mozliwie jak najwierniejsza - chodzi mi o konkretne modele i firmy. nie zalezy mi na predkosci wypalania /moge wypalac nawet 2x lub 4x/ tylko na jakosci dzwieku z tych plytek. nagrywac bede na plextorze 2410 lub teacu 524 lub 540. z gory DZIEKI !!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2001
![]() |
Ja słyszałem ze nalepiej jest nagrywac na płytach o jasnym podłożu. Ja nagrywam na PLATINUM i nie mam z nimi problemu, ostatnio stosuje Verbatimy.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Są takie specjalne płyty oznaczone jako "For Audio ONLY" (Tylko dla audio), ale są kilka razy droższe od zwykłych, a praktycznie nie ma żadnej różnicy. Polecam niebieskie płyty Verbatim oraz czarne Esperanza, równiez płytki SilverCircle przypadły mi do gustu. Akoss, Melody, BTC, LG i E5 się zupełnie nie nadają, płyty Akoss zachowują się jakby były już zabezpieczone - nie da się ich odczytać.
#4 |
Gość
|
Esperanza Black, a z drogich- HiSpace CARBON CD 16x(high tech UV protecton) Info na str:
http://www.hi-space.com po ok.5 do 7 zl/szt ![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Polecam sklep www.mediamarket.pl - tam mają duży wybór płytek, realizują zamówienia za min. 100 zł.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 18.07.2002 o godz. 22:09 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
otoz plyty o ktorych wspominasz sa przeznaczona do stacjonarnych wypalarek - takich w sprzecie HiFI. Oczywiscie mozna je nagrywac na typowych nagrywarkach komputerowych jednak nie ma to wiekszego sensu. Lepiej za te pioeniadze kupic dobra plyte CD-R. Jezeli natomiast nagrywasz na stacjonarnej wypalarce ze sprzetu HiFO to wtedy nagrywaj na na pplytach For Audio Only
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
drugi dodatek do wypowiedzi ZiP'a to fakt ze plyty for Audio Only sa tak drogie poniewaz czesc kasy z ich sprzedazy idzie do firm fonograficznych...
to taki maly rodzaj zadoscuczynienia ![]()
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
"Płytki Audio w odróżnieniu od innych płytek (do danych), mają dodatkową kontrolę jakości, aby klient mógł cieszyć się doskonałą jakością dźwięku" - to cytat z opisu produktu plytek audio ESPERANZA, na czym ta kontrola polega, wie ktos
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Najpewniej to po prostu dodatkowy slogan majacy zachecic do kupna tych plytek.
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.07.2002
![]() |
Re: wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt
Cytat:
![]()
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: Re: wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: wypalanie audio - najwyzsza jakosc plyt
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagrywarki mam OK (teac24x i ricoh 9060 pomijajac slynne juz MSE ricoha). Espery to te z zielonym paskiem 700MB 4-24x, gdzies sprzed pol roku, teraz nie wiem bo juz wiecej ich nie kupilem i pale muze wylacznie na verbatimach. Do filmow i tanich gier nadaja sie jak najbardziej. Co do ceny plyt, to jednak ma znaczenie gdyz zakladamy tutaj ze juz kupiles ten oryginal za 60zl i robisz sobie wlasnie kopie zapasowa (tylko jedna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
No wlanie akurat chodzi mi o to ze plyty oryginalne sa drogie i dla mniej zamoznych "audiofili" lepiej kupic jest dobra plytke CDR i nagrac na niej oryginal jezeli ma sie dostep do plytek oryginalnych bez kupowania,jedynie jest mozliwowsc pozyczenia ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|