Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2004, 03:16   #1
xavi
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
xavi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on oem

Kupiłem sobie Lite-on oem oznaczony symbolem cd-rw drive 7S52 , i zapragnołem mieć w niem orginalny lite-on'wski bios, w cenniku sklepu ten model widniał jako LTR-52327 i taki też bios wgrałem , ale według tematu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=7s52 jest to zupełenie inny model (SOHR - 5238S) wiec wgrałęm ten inny i tu klapa nagrywarka nie widziała nawet płyt,cały czas swieciła sie dioda na zielono, juz mysalełm ze po niej ale po spaczowaniu i wgraniu orginalnego biosu od LTR-52327 nagrywarka ruszyła, tak sie wystraszyłem ze chciałem wgrac orginalny bios, bo wczesniej zrobiłem sobie backup - flesh utility i tu tez klapa , niby pasek idzie bardzo szybko na 100% i tak stoi , mtkflash pod win czy pod dos tez nie daje rady, ten pod win wywala bład ze nie moze rozpoznać typu biosu. Teraz jade na biosie od LTR-52327 wypaliłem dwie płytki bez problemu, ale dręczy mnie pytanie jaki to model tej mojej nagrywarki, długość 17 cm wskazywała by ze jest to jednak SOHR - 5238S ale na tym biosie nagrywarka nie chce działac , lecz moze bios uszkodził sie podczas paczowania , nie wiem , moze jednak ktos mi pomoze wgrac ten orginalny bios bo nie jestem pewien czy ten od LTR-52327 jest prawidłowy , niby nagrywarka działa ale....
xavi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2004, 23:30   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
7S52 będzie to 52327S. Prawdopodobnie posiadasz napęd 4KUS.
Dla modelu SOHR - 5238S będzie napęd 4KUS CDR-8S52.
Dzisiaj wyszedł nawet nowy bios dla modelu 7S52 http://www.4kus.com.tw/webfw/CDR-7S52/R527QSGF.zip
SEBAW jest offline  
Stary 15.11.2004, 13:54   #3
xavi
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
xavi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem w tym że nie moge wgrać nowego biosu, nawet po spaczowaniu, wyrzuca komunikat "ubable flash firmware, please contact your vendor", w sumie nagrywarka nie sprawia problemów ,cały czas chodzi na obecnie najnowszym biosie liteon'a , ma tylko problem z płytą rw nie chce jej skasować ani nic na nią nagrąć, u jednego kolegi na lg nie sprawia to zadnych problemów , natomisat drugi kiolega ma orginalnego (nie oem) liteon'a tltr-52327s i problem z tą własnie płytką jest taki sam , wiec chyba wszystko w pożądku z moją nagrywarką , niech mi tylko ktoś jasno i wyrąźnie odpowie na pytanie: Czy oem litka 7s52 może bez problemów chodzic na biosie od ltr-52327s i czy nie ma to zadnych skutków ubocznych. Płytka o której była mowa to cdrw 700mb esperanza 4x,8x,12x.
xavi jest offline  
Stary 15.11.2004, 20:21   #4
Japer
Bywalec

Data rejestracji: 04.11.2004
Japer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyli biosa tego http://www.4kus.com.tw/webfw/CDR-7S52/R527QSGF.zip mozna vgac laitowo na LTR-52327S ? ;-) tzn prubowal juz ktos bo sie zastanavialem ...a tera zjuz chyba viem ze te literki na koncu nazwy biosa nagrywarki to wersje biosa ?
Japer jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: