![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
jakie plyty sa najlepsze ? i jaka nagrywarke kupic
plyty cd-r oczywiscie
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
To dosc bzdurne pytanie - dostaniesz 100 odpowiedzi i w kazdej ktos bedzie twierdzil ze taka to a taka plyta jest najlepsza bo jemu sie najlepiej sprawdza. I wszystko oki ale cos co na jednym sprzecie dziala swietnie na innym moze szwankowac. Co do wyboru nagrywary to poszukaj do ciezkiej cholery! Po to sa testy na CDrinfo.pl i innych stronach!!! Zreszta temat sie juz przewinal z 1000 razy...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
Plemnik to dopiero jego 1 post !!! Badz troche wyrozumialy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
plyty kupujesz w zaleznosici od kasy i potrzeb
A co do nagrywarki to oczywiscie LG 32x, na stronie http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/lgx32/1.php3 masz test tej spawarki, jest naprwade dobra, kosztuje jedynie 370 zl ( http://www.pcprojekt.pl ) jak chcesz cos tanszego to kup LG16x jednak ciezka ja znalezc . Posiadam LG 32x juz kilka miesiecy i jeszcze nie skopala /skopalem ani jednej plyty, a poszlo juz troche ![]() LG RULEZ ![]()
#5 |
Gość
|
Jeśli chodzi o płyty cd-r, to z tych tanich kiedyś fajne były esperanzy, potem się skaszaniły. Niedawno dobre były akossy, ale zmienił się ponoć producent i szkoda gadać jak się zepsuły. Chyba nalepiej z tych tanich, to mi się sprawują Princo. A jeśli chodzi o nagrywarę to LG lub LiteON, nic więcejnie brałbym pod uwagę.
|
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Znalazlem ta stronke na necie i postanowilem zajrzec i widze ze tu sie chlopaki znaja na sprzecie to dlatego pytam , oczywiscie nie jestem jakis zielony w tych sprawach ale moze ktos bardzij sie na tym zna ,co do plyt to liczy sie tez jakosc dzwieku ja np:nagrywam plyty w audio zeby potem na wiezy sluchac i wydaja mi sie ze sprawdzone firmy np verbatim tdk sony itp sa lepsze o tych tanszych i mniej znanych.,Przyklad: moj koles ma za***isty sprzet hi fi za kilkadziesiad tysiecyzl i tez ma nagrywarke ale do wiezy i u niego da sie zauwazyc ktora plyta jest lepsza czy gorsza on preferuje firmowe wiec cos w tym jest.A co do nagrywarki to gdzie ty widziales lg 32? za 380zl
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
Polecam LG 16x10x40x sam mam i jestem zadowolony.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Cytat:
A co do tych plytek to firma z jakoscia ma tylko troche wspolnego, co innego jesli chodzi o wytrzymalosc plytki
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
CD-R: Vermatimy (Super/Metal Azo), TDK (z niebieskim spodem), Emtec (z niebieskim spodem)
palniki: Plextory |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Co do nagrywarki to raczej mozna troche pomoc - wszystko zalezy ile masz kasy i jak duzo plyt bedziesz wypalal.
Ja mam Plextora 2410A i jestem baarrdzooooooo zadowolony. Lepiej dolozyc i kupic dobry sprzet niz jakiegos Samsunga czy Yamacha Odnosnie plytek to uwazam, ze Verbatim, TDK, Akkos, Platinium. |
![]() |
#11 |
Gość
|
nagrywarkam, to zalezy ile masz kasy. ja nagrywam na lg lub liteonach bez problemu, a płyty to najtansze oprocz espranzy bo mi sie sypią. teraz uzywam tdk, akoss lub platinium wszyskie w dosc duzych ilosciach, z małymi wyjatkami bez problemow.
|
![]() |
#12 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
co do szajsunga - roznie bywa, na pewno lepsze od niego jest liteon i lg (za wyj.24x) co do plyt do ja lubie princo, esperanza, tdk reflexy verby azo i super, pae takze (jak ktos przyniesie wlasne) na akosach platinum sigma. z zadnymi nie mam wiekszych problemow pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#13 | ||
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Cytat:
ostatnio wloczylem sie z jednym kolesiem po Poznaniu, wpadamy do sklepu takiego jednego, bierzemy cennik i wychodzimy w tabeli: CD-RW inskrypcja nastepujaca: Samsung - nie polecamy, nie prowadzimy w tabeli HDD: to samo w tabeli monitory: to samo albo ktos nie lubi Samsunga, albo to rzeczywiscie szajs, obawiam sie takze, ze jakosciowa LiteOny'y sa lepsze, |
||
![]() |
![]() |
#14 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
po prostu jednym firmom ida jedne produkty a innym inne (so do nagrywarek to wiadomo - plex, yamaha i teac, monitorki to mp eizo, sony iama,nec - przyznacie ze robia niezle) pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
|
|