![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2003
![]() |
Teac CD-W512EB i błąd
Witam mam nagrywarkę TEAC CD-W512EB przy nagrywaniu zgłasza mi błąd "Power calibration error". Próbowałem nagrywać na kilku wersjach Nero ale nic nie pomaga. Co to może być?
Pozdrawiam grupowiczów |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Niekoniecznie laser. Kolega na nowiutkiej LG4160B miał ten problem, aktualizacja firmware tez nie pomogła. Rozwiązaniem były płytki.
Sprawdź na jakiejś dobrej płytce a przynajmniej na takiej na której juz nagrywałeś i działało. |
![]() |
![]() |
#4 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A firmware nie ma nic do tego, moze jedynie ograniczac predkosc nagrywania jesli danej plyty nie ma w swojej bazie, ale to tez nie dotyczy starych wolnych nagrywarek. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Dzisiaj juz drugi raz ta nagrywarka... Co do firmware to firmware to w przedostatnim wprowadzono poprawki które spowodowały, że "usunięto błąd na wskutek którego nagrywarka nie rozpoznawała poprawnie niektórych nośników CDR". Polecam aktualizację, bo firmware decyduje o strategii zapisu a nie tylko o ograniczeniu szybkości.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
U mnie na blizniaczym Teac'u 516EB wystapil swego czasu podobny problem. Spartolilem tak kilka plytek (roznych) w bardzo krotkim czasie. Juz mialem odsylac naped na gwarancji, kiedy cos mnie pokorcilo, zeby sprawdzic jeszcze raz.
Okazalo sie, ze "sam" sie naprawil... dziala do dzisiaj i ma sie dobrze. |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
niestety mam to samo, ale zeby bylo smieszniej to nie na kazdej plycie... kupilem 50 memorexow i co ktoras losowo wybrana sie nagrywa... nie mam pojecia co jest, firmware mam najnowszy, 2.0K