![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2003
![]() |
LiteOn 48246S VSS0B - co sie dzieje z ta nagrywara???
![]() Hejka! Jest cos takiego - kiedy wrzuce jakakolwiek plyte do nagrywarki i ustawie predkosc nagrywania pow. x12 to wtedy zachodzi dziwne zjawisko : plyta rozpedza sie i zwalnia i tak z reguły kilka lub kilkanascie razy ( zalezy od plyty ) i dopiero wtedy zaczyna nagrywac! Nagryware mam od niedawna i pamietam ze przez pierwszy tydzien nie bylo takich numerow! Dzieki z gory za jakakolwiek pomoc! ![]() Acha, gdyby sie kto pytal to mam nast. konfiguracje: XP Pro, DMA On ( przy nagrywarce, podlaczona jako primary slave na jednym klablu z twardym dyskiem! ) Nero 5.5.10.0 Aspi 4.60 A na deser kolejna frustrujaca sprawa. Otoz gdy juz sobie nagram jakis, powiedzmy , film na plyte i zechce go odtworzyc w nagrywarce to tez sie dzieje dziwna sprawa; Plyta sie rozpedza, powyje troche a potem zwalnia - w tym czasie obraz filmu jest plynny, ale gdy naped zwalnia ( prawie sie zatrzymuje ) to wtedy jest 'klatka-stop' gdzies przez pol sekundy, naped ponownie sie rozpedza i znow mamy plyyny obraz bez zrywow...i tak w kolko! Gdy plyte przerzucilem do napedu CD-ROM ( Asus x40 ) to wszystko bylo ok, tzn. zadnych zrywow, dziwnego przyspeszania i zwalniania, obraz filmu plynny! Dodam, ze udalo mi sie to rozwiazac poprzez ustawienie predkosci odczytu danych na x8 dla nagrywarki w prog. Nero DriveSpeed - no ale przeciez to chyba nie jest normalne, bo u moich znajomych ( sprawdzalem ) wszystko dziala ok na ich nagrywarkach ( maja LG )... Ludzie, pomozcie bo ja chyba oszaleje! ![]() Pozdrawiam, Vidziu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|