Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Liteon 52/24/52 to wielkie ***** i *** (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-52-24-52-wielkie-13829/)

Krzycho83 12.12.2002 22:52

Re: Lite-on 48x12x48x

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
...No i ma funkcje Mount Rainier, chociaz jej jeszcze nie wyprobowalem, bo dopiero sciagam demo programiku, ktory ja obsluguje.
Jesli masz wersje BOX Litka, to powinienes dostac standardowo na plytce oprocz Nero jeszcze InCD, ktory jest do obslugi Mount Rainer (zapis pakietowy). Poza tym mozesz sobie legalnie zauktualizowac ten soft (jesli oczywiscie masz to, o czym napisalem).;)

Pozdrawiam

andrzejj9 12.12.2002 22:31

Lite-on 48x12x48x

Ja tez uzywam Lite-ona, dokladnie 48x12x48. Co prawda mam go dopiero od dwoch dni, ale wydaje mi sie, ze jest to calkiem dobry sprzet. Chodzi bardzo ladnie, bez problemu odczytuje wszystkie plytki. Szybko nagrywa. Zrobil mi tez niespodzianke bo plyte 870 MB, ktora bylo przeznaczona do predkosci max 16x, nagral 32x i wszystko dobrze dziala. Poprzednio przez tydzien mialem AOpen o podobnych parametrach i uwazam, ze Lite-on jest jednak lepszy. No i ma funkcje Mount Rainier, chociaz jej jeszcze nie wyprobowalem, bo dopiero sciagam demo programiku, ktory ja obsluguje.

Tak wiec jesli ktos przymierza sie do kupna nagrywarki to moge mu Lite-ona spokojnie polecic. A jesli zamierza to zrobic w najblizszym czasie, to jesli sie pospieszy to we wroclawskim (dokladnie w Dlugolece) Selgrossie maja je po bardzo przyzwoitej cenie 279zl za wersje BOX. W innych halach pewnie tez sa.

Krzycho83 12.12.2002 18:25

Ja mam Litka 48125W i tez chce potwierdzic, ze to bardzo dobra firma. Wypala bez najmniejszych problemow nawet na plytkach po 80gr:P, przy czym wspolczynnik ceny nagrywarki do jej jakosci jest bardzo wysoki:)

Laser 12.12.2002 17:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a ja zpytam prawie OT - co jest 'ostatnio' zlego w plytach glownych firmy ASUS? bo kupilem p4b-533e i jestem BARDZO zadowolony... cos z nia nie tak?

Witam !

Nie sid z ASUSEm jest wszystko OK tylko jeden z jego włascicieli popadł w zaduzy zachwyt z tej firmy i dobrze się dla niego to nie skończyło :) ;)

Laser 12.12.2002 17:53

Cytat:

eko napisa***322;(a)
Znowu wojna..tyle ze teraz to juz nie lg vs liteon tylko
litek kontra asus..bo asus najlepszy..hehe..box oczywiscie .rotfl
heh..travis - za duzo rozumow zjadles.

Witam !

Nie bedzie zadnej wojny - punkt zapalny został ugaszony !

eko 12.12.2002 11:33

Znowu wojna..tyle ze teraz to juz nie lg vs liteon tylko
litek kontra asus..bo asus najlepszy..hehe..box oczywiscie .rotfl
heh..travis - za duzo rozumow zjadles.

dj_anion 12.12.2002 10:40

Cze wszystkim!

Od długich już lat pracuję na montownii komputerowej, tak długich, że pamiętam jak CD-rom 8x był luksusem a nagrywarki istniały tylko w wersjach SCSI i o CD-RW nie miały pojęcia! :)

Tyle co tego namontowałem to stwierdzę, że każda nowa nagrywarka posiada jakąś gwarancję, więc jak coś komuś nie pasuje to zawsze może zwrócić się do sprzedawcy z reklamacją, a duże znaczenie ma tutaj konfiguracja systemu, odpowiednie sterowniki i oprogramowanie, a przede wszystkim wiedza o samym pojęciu nagrywania płyt.

Ja osobiście zaczynałem od Philipsa CD-R 2x/6x SCSI, z którym nie zawsze było spoko, bo jak spalił płytę to był ból (czysty CD-R kosztował wtedy 40 zł). Potem był Memorex, po drodze LiteOn 16x, LiteOn 24x, trochę LG-ków, wreszcie Teac z którym też ostatnio baaardzo dużo walczyłem (zobacz: post "Niesforny Teac") ale nigdy nie powiedziałem złego zdania, chociaż nagrywarka zjadła mi trochę nerwów. I to właśnie dzięki wielu życzliwym użytkownikom tego forum udało mi się dojść do sedna problemu.

Dlatego apeluję do autora niniejszego tematu, aby zanim zacznie obsypywać producenta zakupionego przez siebie sprzętu różnymi nieprzychylnymi epitetami, spróbował innej strategii - przedstawił problem, z którym nie może sobie poradzić (Nobody's Perfect - sam mam wiele doświadczenia ale wszystkich rozumów nie wyzjadałem i zawsze może znaleźć się ktoś, kto życzliwie może Ci pomóc), zapytał na spokojnie jak ów problem rozwiązać itp itd.

Człowieku! Nie szarp innym nerwów, nie uskuteczniaj przepychanek słownych, chcesz się wyszumieć to wejdź sobie na jakiś czat z małolatami ... A jak już ochłoniesz i dorośniesz to porozmawiaj jak cywilizowani ludzie.
Zobaczysz - efekty będą widoczne od razu.

Pozdrawiam nieszczęśliwego posiadacza Litka i wszystkich przedmówców.

Pedros 12.12.2002 09:59

Cytat:

Travis napisa***322;(a)

ciach!!!/B4rtez

Wiedzieć sobie możesz bardzo dużo. Ale słownictwo masz koszmarne.
Na tym forum jesteś nowy i powinieneś trochę przystopować.
A tak wogóle to idą święta i jest mróz więc doradzam herbatkę z dobawką - będzie jak znalazł na skołatane nerwy :-D

Acha - byłbym zapomniał - palnik gazowy RULEZ. :)

Thoom 12.12.2002 09:43

A moze by tak admini pana Travisa uspokili? Po jaką cholerę cały ten szum??? Powoli zaczyna sie robic nieprzyjemnie.

Rambler 12.12.2002 09:32

Moja babcia ( ŚP ) zawsze mówiła:
kiepski pływak zawsze twierdzi , że ma wodę za rzadką! Albo facet miałeś pecha i trafiłeś na felerny egzemplarz. Mam LG ,kolesie używają m/n Liteony i chwalą więc.... po co ta awantura?
Pozdrowienia dla all!

-Sid-The-Rat=> 12.12.2002 08:46

dobra rada - moderatorow to forum ma lagodnych (choc niektorzy troche sa juz za dorosli jak na poziom dyskusji jakie tu czasem prowadzimy :)) ale takie teksty w stylu 'jestem lepszy niz ty kacpie jeden' moga twoj IP narazic na solidnego bana, a wszystkie twoje posty na lot w zapomnienie

nie wiem ile wiesz o komputerach - ale mowisz jak 12 latek co daje ci malo czasu na zdobycie tego co w tym sporcie najwazniejsze - czyli doswiadczenia (nie mowie o grze w q3...)

Travis 12.12.2002 08:37

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
ASUS BOX tak .. bo pisałeś wcześniej że OEM to gówno ? tak

a wiesz przynajmniej czym to sie różni :) :) :)

szczęsliwy posiadacz LiteOn 24102b

ciach!!! - Travis uwazaj, zeby ten ASUS Ci nie odlecial ;) /B4rtez

Prześladowca 12.12.2002 05:24

Travisa chyba laska rzuciła albo mama go już nie lubi:-D
Tylko ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS aż rzygać się chce.
Niedawno kupiłem sobie DVD ASUSa, szkoda, że nie powiedziałeś mi wcześniej bo kupił bym sobie BOXa:-D :-D :-D 8)

-Sid-The-Rat=> 12.12.2002 03:23

a ja zpytam prawie OT - co jest 'ostatnio' zlego w plytach glownych firmy ASUS? bo kupilem p4b-533e i jestem BARDZO zadowolony... cos z nia nie tak?

djsaint 12.12.2002 03:23

Heh, gosc nie wie o czym mowi. No comment. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25.