![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2004
![]() |
TEAC CD-W540E raz jeszcze...
na poczatek prosze nie sypac linkami, bo przeczytalem to co znalazlem na forum i nic.
moj przypadek jest nieco inny, mianowicie ostatnio kupilem pare plytek Verbatiom Blue Diamond i od nich zaczela sie cala szopka. przy jakiejkolwiek probie ich nagrania wyskakiwal blad: power callibration error. dalem sobie spokoj z tymi plytkami i zaczalem nagrywac na LG z ktorymi nie mialem wczesniej problemow. obiawila sie magia windowsa - nagrywarka zniknela w czasie nagrywania z listy dostepnych uzadzen, nero sie wywalil, a ja moglem wyrzucic plytke do kosza. wlazlem na strone TEACa sciagnalem bios 1.0K no i flashuje. wszystko ok. proba nagrania na Verbatimie - dalej ten sam blad, proba nagrania na LG - write error... flashuje bios na 1.0H, teraz zmiast write error nero np staje na 4% i robi cos, diody migaja, trwa to w nieskonczonosc, a mnie glupiemu... poszedl pod mlotek cdrwin - tym razem rw, bo juz mi sie normalne skonczyly i mam dosyc wyrzucania do kosza. niby nagrywal, ale wyplul na koniec blad - FINISH TAO RECORDING command failde on device 1:0:0 (drugi kontroler, master). Read/Write error or bad medium detected ( 04h 00h 02h 03h 0Ch 00h ) jakby to powiedziec, po przeczytaniu o syndromie TEACa jestem zdeka zalamany. mialem w planach kupno nagrywary DVD i wychodzi na to ze bede musial to zrobic szybciej niz planowalem. pomysly jakies? dodam, ze nagrywara jest jeszcze na gwarancji - lapie sie taki bug na reklamacje? jesli nawet, to musze znalezc glupi paragon zakupu... zapomnialem dodac konfiga: p3 500, microstar na bx, winxp pro wszystkie packi i krytyczne latki, nero 6.303, cdrwin 3.9c, aspi 4.60., dma wlaczone myslalem tez ze to wina sytemu - odpalilem z plytki knoppixa i k3b tez nie dalo rady, wypluwajac unknown error 254. Ostatnio zmieniany przez cienislaw : 14.02.2004 o godz. 15:18 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|