![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
liteon 52327s i pdf ?!?
mam liteona 52327s z najnowszym (tym oficjalnym firmware).. wszystko jest ok, no prawie bo po poprawnym nagraniu jakiegos dokumentu zrobionego pod adobe readerem nie moge go pozniej otworzyc z wypalonej wczesniej cd.. sprawdzane pod: roznymi cedekami, wersjami readera.. cos musi byc z ta wypalara bo w/w pdf moge otwierac ze swojej starej lg.. czy ktos juz zetknal sie z tym (conajmniej dziwnym) przypadkiem ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Sprawdz tylko jak masz taka mozliwosc ta sama plyte w tej samej nageywarce ale w innym kompie. Jak tam bedzie to samo to nie ma co sobie glowy zawracac tylko od razu do serwisu. Dostaniesz pewnie nowa. No chyba ze sie okaze ze w innym kompie wszystko bedzie dzialalo OK, wtedy trzeba bedzie cos pomyslec bo to bedzie swiadczylo o tym ze nagrywarka jest sprawna. Ale zacznij od tego co mowilem na poczatku
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2002
![]() |
Jeżeli masz W98 - sprawdź jak masz ustawione DMA - może trzeba wyłączyć? Tak miałem jak testowałem CDRW LG 52x - tam nawet nie można było zgrać plików większych niż 32kb.
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
odp
Spróbuj "upgradeować wstecz" bios, tzn. zainstaluj poprzednią wersię np. QS0B, jeżeli problem będzie występował dalej - wgraj QS09. Wydaje mi się, że to powinno pomóc, jeżeli nie oddaj nagrywarkę do serwisu.
Miałem podobny problem z biosem QS0C, 50% płyt po nagraniu nagrywarka nie chciała odczytawać. Jedynum sposobem, aby wszystko poprawnie nagrać płytę było stworzenie obrazu z danymi które chciałem nagrać w UltraISO (w formacie clona [ccd, img, sub]) i wypalenie go Alcoholem, albo Clonecd z włączoną korekcją EFM.
ExoR Ostatnio zmieniany przez exorre : 07.11.2003 o godz. 12:14 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
z gory... dzieki za wszystkie wasze odpowiedzi
![]() Sebastian997 - raczej watpie zebym cokolwiek zdzialal (i stwierdzil przyczyne) podpinajac naped pod inny komp... bo niby co mialbym stwierdzic ? BestioPL.. nie mam w98 (co ma system do tego?), mam ustawione na UDMA --> i niech lepiej tak pozostanie ;P ps.. co ma DMA do wielkosci pliku (no poza tym oczywiscie ze szybciej go odczytuje ) ? ![]() exorre - "sprobuj upgradeowac..." byc moze, byc moze ![]() ![]() czyli chyba ostatecznie juz (no chyba ze znajde cos na usnecie ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez BdC : 14.11.2003 o godz. 21:43 |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Mój znajomy też miał taki problem i też miał taką nagrywarkę. Zaktualizował frimware i to było przyczyną porblemu jak powrócił do orginalego frimware to problem znikł.
|
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2002
![]() |
Cytat:
Efekt bardzo ciekawy. Zapomniałem dodać że to było na płycie z VIA KT266A + 4in1.
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ps.. najlepsza i najbardziej odpowiednia w tej chwili wydaje sie wiec byc zmiana oprogramowania- firmware.. jezeli to nie pomoze ide to sevisu :p |
|
![]() |
![]() |
|
|