Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.04.2002, 13:47   #3
AbrahaM
Team Member

Data rejestracji: 28.03.2002
AbrahaM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
xlukas18 (02-04-2002 00:55):
Moze ktos wie czy LITEON 40x lamie SD 2.51 ? Na cdrinfo.pl napisali ze NIE (
Czy model LTR-24103S mozna przerobic na wersje 32x tylko poprzez zmiane biosu czy cos jeszcze ...? Czy taka przerobiona 32x bedzie kopiowala SD 2.51 ?

Bardzo bym prosil o pomoc. Mam LITEON 24x a cos sie popsulo (nagrane plyty sa pod koniec sabo odczytywane) i oddaje go do serwisu. Chce zeby mi wymienili na nowego LITEON'a a nie wiem na ktorego: 24x, 24x(S), 32x, czy 40x. Musi kopiowac SD 2.51.

Z gory dziekuje za pomoc.
No coz... radzilbym ci przede wszystkim poczekac na testy 40ki (przewidywany czas ich publikacji to 7 kwietnia). To ze tam pisze ze nie wspiera to moze byc blad, zauwaz ze w innym polu jest brak danych. Ja sklaniam sie ku temu ze w obu powinno byc brak danych...

Generalnie sytuacja wyglada tak, LiteOn:
24x: kopiuje i nagrywa idealnie (choc _podobno_ wersja S ma problemy z CloneCD)
32x: nie obsluguje plyt 99min/870mb, jako ze uzywa tego samego ukladu co 24 w wersji S to zastrzenie dot. CloneCD moze byc w mocy
40x: z testow innych witryn wynika ze dziala ok, i obsluguje "99"ki - ale ja bym czekal na wynik testow na www.cdrinfo.pl.
AbrahaM jest offline  

Twoje uprawnienia: