Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LiteOn kupić czy nie??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-kupic-czy-nie-16585/)

kizio 10.02.2003 15:27

Dzięki ZEUS!!! a który jest lepszy???

Zeus 10.02.2003 15:33

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Dzięki ZEUS!!! a który jest lepszy???
Hmm nowe wychodza tylko w wersji S (nie kupisz litka 52 w wersji W). Zdania sa podzielone ja mam S i sobie chwale :D

andrzejj9 11.02.2003 13:36

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Hmm nowe wychodza tylko w wersji S (nie kupisz litka 52 w wersji W). Zdania sa podzielone ja mam S i sobie chwale :D
Rowniez posiadam S (48125s) i nie ma zadnych powodow do narzekan, polecam :spoko:

ZbigNieff 11.02.2003 16:19

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
Rowniez posiadam S (48125s) i nie ma zadnych powodow do narzekan, polecam :spoko:
Masz w nim BIOS od S czy fleszowales na W???

SEBAW 11.02.2003 16:23

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Jeżeli czytałeś o tym to ja nie polecam lub radziłbym wstrzymać się od kupowania napędów Liteona. Ja polecam zamiast Litka to Asusa. (twój wybór)

Zeus 11.02.2003 16:35

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jeżeli czytałeś o tym to ja nie polecam lub radziłbym wstrzymać się od kupowania napędów Liteona. Ja polecam zamiast Litka to Asusa. (twój wybór)
No tylko nalezy pamietac ze problem jest tylko podczas testowania, Overburning dziala bardzo dobrze na litkach.

kizio 11.02.2003 16:38

Chyba kupie sobie jednak (17 marca) tą wypalare LiteOn LTR 48246S lub LTR 52246S
Jak myślicie tak będzie dobrze???

SEBAW 11.02.2003 16:42

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
No tylko nalezy pamietac ze problem jest tylko podczas testowania, Overburning dziala bardzo dobrze na litkach.
Ale niedoświadczeni użytkownicy mogą mieć z tym wielki problem; będą myśleli: "ale kupiłem szajs nagrywarkę; muszę oddać ją do serwisu..." Moim zdaniem takie usterki powinny być szybko wyeliminowane, a nie żeby ciągnęły się przez kilka miesięcy.((

Krzycho83 11.02.2003 16:45

Cytat:

Zeus napisa***322;(a)
Problem zdarza się podczas testowania i do tego nie na wszystkich płytkach.

SEBAW 11.02.2003 16:47

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Problem zdarza się podczas testowania i do tego nie na wszystkich płytkach.
Jak już wcześniej pisałem, taki błąd powinien zostać jak najszybicej naprawiony. To już się ciągnie przez kilka miesięcy...((

Zeus 11.02.2003 16:51

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jak już wcześniej pisałem, taki błąd powinien zostać jak najszybicej naprawiony. To już się ciągnie przez kilka miesięcy...((
100% racja tez mnie to troche wnerwia((

jasku 11.02.2003 17:06

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Ale niedoświadczeni użytkownicy mogą mieć z tym wielki problem; będą myśleli: "ale kupiłem szajs nagrywarkę; muszę oddać ją do serwisu..." Moim zdaniem takie usterki powinny być szybko wyeliminowane, a nie żeby ciągnęły się przez kilka miesięcy.((
Witam serdecznie.
Pozwolicie, że wtrącę się do dyskusji, od pewnego czasu przeglądam tę stronę chcąc się co nieco dowiedzieć o nagrywarkach i widzę, że liteony są chwalone. Zdecydowałem się na zakup LTR 48246S i mam z wiązku z tym pytanko czy ten model ma najnowszą wersję biosa a jeżeli nie to którą i jak mogę to poznać po opakowaniu. Jednak dziwi mnie fakt 12 miesięcznej gwarancji dawanej przez jedną z większych firm sprzedającej sprzęt skoro wszędzie są informacje o 24 miesiącach.

Zeus 11.02.2003 17:14

Cytat:

jasku napisa***322;(a)
Witam serdecznie.
Pozwolicie, że wtrącę się do dyskusji, od pewnego czasu przeglądam tę stronę chcąc się co nieco dowiedzieć o nagrywarkach i widzę, że liteony są chwalone. Zdecydowałem się na zakup LTR 48246S i mam z wiązku z tym pytanko czy ten model ma najnowszą wersję biosa a jeżeli nie to którą i jak mogę to poznać po opakowaniu. Jednak dziwi mnie fakt 12 miesięcznej gwarancji dawanej przez jedną z większych firm sprzedającej sprzęt skoro wszędzie są informacje o 24 miesiącach.

Hmm co do gwarancji to niewiem ale bios to sprawdza sie programem np NERO INFO TOOL w rubryce "firmware version" jest wersja biosu, jesli chcesz wiedziec czy to jest najnowszy bios to wchodzisz TU i sprawdzasz jaki jest najnowszy :D
ps. w obecnej chwili najnoszy jest SS0B a z opakowania sie niedowiesz. Jesli jeszcze nie kupiles to sie wersja biosu nie przejmuj tylko bierz pierwsza lepsza (bios najnowszy sobie wgrasz sam w domu). Dobry wybor. :)
Pozdrawiam

Krzycho83 11.02.2003 17:18

Jesteś tu nowy i pewnie jeszcze nie znasz opcji 'szukaj' :P

Masz wersję box litka to pewnie też masz Nero. Bios sprawdzisz wybierajac z menu 'Nagrywarka' => 'Wybór nagrywarki' i tam wersja firmware. A z tą gwarancją to chyba jakiś przekręt ;p

Zeus 11.02.2003 17:21

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Jesteś tu nowy i pewnie jeszcze nie znasz opcji 'szukaj' :P
Masz wersję box litka to pewnie też masz Nero. Bios sprawdzisz wybierajac z menu 'Nagrywarka' => 'Wybór nagrywarki' i tam wersja firmware. A z tą gwarancją to chyba jakiś przekręt ;p

Tak tez mozna a co do gwarancji to tez mnie sie wydaje ze tu cos smierdzi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.