![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Witajcie Forumowicze.
Jestem swieżo upieczonym posiadaczem tej nagrywarki Z wiązku z tym mam do Was dwa pytania ,na które może będziecie znali odpowiedź.Wraz z nagrywarką kupiłem też pare nosników mn. firmy Dysan ,czy Platinum Deklarowana przez producętów prędkośc zapisu na opakowaniach tych płyt wynosiła od 1x -24x.W testach czasopisma "KomputerSwiat"wolnie jsze napędy nagrywały w parę minut .U mnie zaś ,trwa to powyżej 10,bez względu czy robię kopie czy też przegrywam dane z dysku twardego.Porty IDE mam raczej skonfigurowane optymalnie.Włączone mam też w obu napędach DMA.A może tak to ma wyglądać ,doprawdy nie wiem. Drugie pytanie dotyczy programu InCD dołączonego do nagrywarki.Format płyty CD-RW trwa niesłychanie długo.To znaczy proces formatowania widoczny na monitorze trwa krotko,ale po poinformowaniu o zakończonej pracy sukcesem, komputer pozostaje bezczynny przez dłuzszy czas.a minę ma taką jak by się zawiesił.po zresetowaniu kompa i sprawdzeniu dyskietki jest info o sformatowaniu w Mount Rainer ale pokazuje że posiada tylko 505 MB.pojemności.To troche jak by przymało . Jak Możecie to proszę o pomoc lup poradę. Z pozdrowieniami Krzysztof. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
to teraz zainstaluj aspi4.7 albo lepiej 4.6 jak znajdziesz oraz via4in1 jeśli twoja gł. jest oparta chipsecie via. To powinno załatwic sprawę A co tych 505mb pojemności . Powiem szczeże nie korzystam incd . ale format chyba zabiera te 200mb z płyty ale tego nie jestem pewien. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
Posiadam Płytę ABIT BE6 ---440 BX |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
Czyli nie instaluj via bo jest naintelu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
a co do czasu wypalania masz moze w nero wloczone cos jak"okreslenie max predkosci zapisu " moze sam nero nie chce wypalac szybciej ? a jak masz podpiete napedy ?
![]() |
#7 | |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Nagrywarka LiteOn LTR-40125S i InCD
Cytat:
Secondary--->Master---->CD/DVD Ide UDMA 66 Primary Master----->dysk twardy pracujacy w standarcie Ultra UDMA 66 |
|
![]() |
![]() |
|
|