![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
Odrazu mowie ze przeczytalem juz kilka postow i mniej wiecej byly podobne ale nadal cos jest nie tak a wiec odpoczatku:
1 - plyta nforce, nagrywarka Liteon 52327s FV QS0E win xp pro sp1 forceware 4.24 nero express ustawienia to dvd lg master secondary liteon slave secondary Przez pewien dosc dlugi czas wypalalo plytki az milo a to datexy a to hawki a to esperanzy platinuim i wiele innych ostatnio (tutaj bedzie znany problem) kiedy zachcialo mi sie nagrac 700 mb na moich ulubionych esperanzach nagle na 5% stanelo no i mieli mieli mieli i sie nagrala plytka az po 17 minutach. przeczytalem z forum zeby dma zobaczyc no to wlaczam i zrobilem zeby nie bios wykrywal dma tylko recznie ustawilem to zmienilo troche bo nadal przy 5 % sie proces zatrzymuje choc juz proces nietrwa 17 minut tylko ostatnio nagral w 10 no i co w tej sytuacji mam zrobic, czy to jest moze wskaznik zuzycia nagrywrki czy moze cos innego a moze juz pada?W USTAWIENIACH ODKAD NAGRYWALEM NIC NIEZMIENIALEM BYLO DOBRZE I NAGLE nastepnego dnia BACH TXH
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
nic sie nie robi samo z siebie.. zawsze jest jakas przyczyna... zainstaluj moze ASPI lub ForceASPI, jesli to nie pomoze... to przypomnij sobie po czym dokladnie nastapily takie objawy.
|
|
#3 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
1. nie forceware 4.24 tylko unified driver 4.24
![]() 2. moze tak zaczelo sie dziac mniej wiecej od czasu zainstalowania nowego unified drivera? (osobiscie nie polecam instalowania skladnika o nazwie Nvidia IDE Driver/SW IDE) 3. nagrywarki "wola" gdy sa podpiete jako master 4. moze masz jakiesgos antywira pracujacego w tle? jesli tak, to na czas nagrywania nalezy go wylaczac
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
aspi nic niepomaga nadal sie zatrzymuje ,a np trefna seria cdkow to tez niewchodzi w gre bo kupilem esperanze hawka i akkosa to nadal staje
ALE...to chyba ciekawostka cdrw tutaj szybkosc4x to NORMALNIE nagrywa, cdrom nagrywarki chodzi normalnie tylko to niesczesne nagrywanie zwyklych cdr niewiem moze szybkosci sie powalily i nagrywarka strajkuje. |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Miałem podobną sytauację z litkiem. U mnie zatrzymywał się na 6% i miełił kilka ładnych minut płytkę i jak ją już wymęczył to nagrywałm (ale nie zawsze z prędkością, którą wybrałem). Okazało się że nagrywał dobrze cdry tylko do prędkości 12x, a powyżej miał bóle z nośnikami różnych producentów. Oddałem do serwisu i wymienili na nową.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2003
![]() |
nagrywarka na master w secondary ide , z nforce nie instalowac ide sw(czyli gdy pyta dac 'nie') , musowo aspi .. i tak mi dizalla lite bez propblemu
|
|
|
|
|
#7 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Jak masz gwarancje to do serwisu. Ja miałem podobny problem że mi jak klikłem zapis to mi na 0% stawał. Zaniosłem do serwisu i mi dali nową :chytry:
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2004
![]() |
u mnie to samo
właśnie wczoraj odebrałem nową x52 z serwisu
|
|
|