Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.06.2003, 17:23   #1
zooland3R
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.06.2003
zooland3R w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Longhorn i smażenie płytek

Więc... czy ktoś z Was używa Longhorna? Jeśli tak , to chciałem z góry przestrzec przed wchodzeniem w "mój komputer" gdy smażymy płytę pod najnowszym beta dziełem Microshit'u- gdyż wypalanie płyty zostaje od razu przerwane i otrzymujemy słodki kounikat: "burn not succesful" Czy ktoś z Was miał yen problemz Lonhorn'em i jak sobie poradził [jeśli]... ?? Z góry dzięki za pomoc.
zooland3R jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.06.2003, 17:43   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
problemow tego typu mozna uniknac uzywajac stabilnych i dzialajacych wersji full systmow microsoftu

nie rozumiem pedu do nowosci w tej postaci... co z tego ze masz najnowszy system kiedy jest on a) nielegalny b) niedzialajacy?
Stary 24.06.2003, 18:07   #3
zooland3R
Nowy na forum

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
problemow tego typu mozna uniknac uzywajac stabilnych i dzialajacych wersji full systmow microsoftu

nie rozumiem pedu do nowosci w tej postaci... co z tego ze masz najnowszy system kiedy jest on a) nielegalny b) niedzialajacy?
po to sa beta zeby z nich korzystac hmmmm.... moze Ty masz oryginalnego Windows'a ?? dzialac nawet dziala, a poco ? bo lubie bawic sie, i wiedziec co czeka mnie za rok, dwa 8)
Stary 24.06.2003, 18:11   #4
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie masz racji do konca. Ja zgadzam sie z Sidem i tez np. nie do konca rozumiem ludzi ktorzy wydaja kase na DVD ze stadionu na film typu "2 dni przed premiera" a potem zaluja bo zaplacili za:
-pusty dysk
-inny film
-dobry film ale w okropnej jakosci
Zmiana systemu operacyjnego jest duzo bardziej odpowiedzialnym zabiegiem od strony technicznej i jest to jedna z najwazniejszych rzeczy z komputerze (rozumianym bardzo ogolnie ), wiec nie powinien byc on niesprawdzona wersja beta, w ktorej jest wiecej bledow niz pozytkow. Co do nagrywania to sam proces nagrywania mimo konsekwentnego postepu (przelomem byl chyba burn-proof), nadal jest procesem bardzo delikatnym i wymagajacym od calosci sprzetu i systemu ogolnej stabilnosci i nawet najmniejsze niedociagniecie moze spowodowac jego przerwanie. W wiekszosci przypadkow dotyczy to rowniez podkrecania szeroko pojetego.
Wiec tu musimy sie zastanowic - albo kombinujemy i mamy sprzet typu "koncepcyjny" albo robimy "tak jak trzeba" i mamy system satbilny ktory dzieki swojej niezawodnosci jej switny do nagrywania plyt.

Sorry ze sie tak rozpisalem, ale wlasnie podszedlem do kompa i jak zauwazylem transfer w eMule 130 kB/s to dzien stal sie piekniejszy
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2003, 18:22   #5
zooland3R
Nowy na forum

hmmm.... no tak, ale jesli mam 2 systemy? bete longhorn'a [ ktorego sie pozbylem jush] i win 98se? wtedy tak mialem... no i widzisz: do zabawy byl Long a stary poczciwy 98se do pracy
Stary 24.06.2003, 18:38   #6
-Sid-The-Rat=>

owszem mam legalnego windowsa - tak samo jak wszystko inne na tym kompie... z piractwa sie wyrasta - mnie to juz spotkalo i nie zaluje

podejscie naukowe jest fajne - ale tylko wtedy jak sie cos konkretnego umie zeby byc w stanie oceniac - bo interface i ikonki to sie jeszce z 20 razy zmienia...

beta sa po to zeby z nich korzystac? hmmm, ciekawe...
Stary 24.06.2003, 18:43   #7
zooland3R
Nowy na forum

uczciwie Ci jedno powiem... musza jeszcze duzo z Longiem porobic by go zoptymalizowac bo na athlonie xp 2000+ to cholerstwo zabkuje :// PS masz moze Xp? mam jaja: gdy nagrywam system sie tnie itp. a nie mam tegopod 98se- jakbys cos podpowiedzial co zrobic,to bylbym bardzo wdzieczny )
Stary 24.06.2003, 20:56   #8
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:

A moze kolega jest oficjalnym beta testerem longhorna

Ale to prawda, Longhorn to nawet nie jest beta jeszcze - te wersje, ktore wyciekly do sieci to wczesne alfy, w ktorym wiecej nie dziala niz dziala .

Co do kwestii piractwa to nie bede sie wypowiadal - jak bede zarabial tak z 3-4 razy tyle ile teraz to moze bede mogl powiedziec, ze caly soft, ktory mam na komputerze jest oryginalny.
Stary 25.06.2003, 05:11   #9
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A mi sie podoba jak ludzie specjalnie prowokuja nieciekawe sytuacje, a pozniej zwalaja wine na Microsoft... To tak jak bym rozp..szyl samochod o drzewo i mial pretensje do fabryki, ze nie zabezpieczyla samochodu przed taka ewentualnoscia..... Albo lepiej, do drzewa jak smialo mi wyjsc na droge - he he....
Stary 25.06.2003, 09:47   #10
Stick
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2003
Stick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale ludzie to jest jeszcze wsześna ALPHA - ja się dziwie że w ogóle możecie nagrywać na niej.Lepiej pozostać na XP do czasu Longhorna RC1.Wtedy będziemy mieli prawdziwy zarys tegoż systemu.Wcale się nie dziwie że źle chodzi.

Cytat:
A mi sie podoba jak ludzie specjalnie prowokuja nieciekawe sytuacje, a pozniej zwalaja wine na Microsoft... To tak jak bym rozp..szyl samochod o drzewo i mial pretensje do fabryki, ze nie zabezpieczyla samochodu przed taka ewentualnoscia..... Albo lepiej, do drzewa jak smialo mi wyjsc na droge - he he....
Sorry stary ale nie masz racji.Ludzie wymagają od systemów stabilności i nie patrzą czy to jest beta czy final.Ma dobrze chodzić i tyle.Dlatego myśle że bety systemów operacyjnych nie powinny być rozpowszechniane !
Stary 25.06.2003, 10:03   #11
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
Stick napisa***322;(a)
Ale ludzie to jest jeszcze wsześna ALPHA - ja się dziwie że w ogóle możecie nagrywać na niej.Lepiej pozostać na XP do czasu Longhorna RC1.Wtedy będziemy mieli prawdziwy zarys tegoż systemu.Wcale się nie dziwie że źle chodzi.

Sorry stary ale nie masz racji.Ludzie wymagają od systemów stabilności i nie patrzą czy to jest beta czy final.Ma dobrze chodzić i tyle.Dlatego myśle że bety systemów operacyjnych nie powinny być rozpowszechniane !
Zauwaz, ze w LEGALNYM obiegu bety nie sa rozpowszechniane dla "zwyklych" uzytkownikow (nie mozesz pojsc do sklepu i kupic sobie Longhorna), a jedynie w srod waskiej grupy beta-testerow, ktorzy musza sie zapisac do programu co oznacza, ze wiedza co robia. A to, ze te wersje pozniej wyciekaja - coz, to juz inna sprawa.
Stary 25.06.2003, 11:18   #12
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To jest alpha wersja longhorna. Beta zaś jest udosatępnbiona publicznie. Więc uważam za głupotę instalowanie alphy longhorna, która jest tylko szkieletem projektu. Już lepiej poczekać do rc2 i wtedy spróbować, bo teraz jeszcze nic niewiadomo...
Stary 25.06.2003, 11:59   #13
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
memorando napisa***322;(a)
To jest alpha wersja longhorna. Beta zaś jest udosatępnbiona publicznie. Więc uważam za głupotę instalowanie alphy longhorna, która jest tylko szkieletem projektu. Już lepiej poczekać do rc2 i wtedy spróbować, bo teraz jeszcze nic niewiadomo...
Poprawka - nawet beta dostepna jest tylko grona osob ktore zapisaly sie do beta testingu danego produktu i teoretycznie nie powinna wycieknac poza nie.
Temat juz chyba mocno OFFTOPIC sie zrobil wiec z mojej strony EOT.
Stary 25.06.2003, 12:49   #14
-Sid-The-Rat=>

wymaganie od bety wersji systemu zdobytego nielegalnie jest conajmniej chore - to tak jakbym wymagal ze w sklepie ktory okradam jest moj ulubiony browar, ladna ekspedientka z ktora mozna pogadac pakujac kase a kamery patrza akurat w inna strone...

skoro tego longhrona nie da sie normaleni i legalnie zassac (bety of course) to znaczy ze firma nie chce zeby ludzie wyciagali wnioski na podstawie produktu gotowego w polowie - a betatesting to dlugi proces - czesto produkty nie przechodza go tak bardzo ze sa wycofywane na amen
Stary 25.06.2003, 12:56   #15
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
wymaganie od bety wersji systemu zdobytego nielegalnie jest conajmniej chore - to tak jakbym wymagal ze w sklepie ktory okradam jest moj ulubiony browar, ladna ekspedientka z ktora mozna pogadac pakujac kase a kamery patrza akurat w inna strone...

skoro tego longhrona nie da sie normaleni i legalnie zassac (bety of course) to znaczy ze firma nie chce zeby ludzie wyciagali wnioski na podstawie produktu gotowego w polowie - a betatesting to dlugi proces - czesto produkty nie przechodza go tak bardzo ze sa wycofywane na amen
Właśnie sid masz rację. microsoft też postępuje w ten sposób, że wersja alpha i beta wczesna, potem kompletnie nie ma nic związku z wrersją finalną.

Twoje uprawnienia: