Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   łopatolog potrzebny - niedzialajaca nagrywarka... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lopatolog-potrzebny-niedzialajaca-nagrywarka-37564/)

Piterniel 29.07.2004 15:07

Może podpatrz jak wygląda wtyk od dysku twardego czy tez ma zalaną jedną dziurke na końcu.

Możesz się spytać w sklepie czy taka jest..... jakoś nigdy takowych taśm nie kupowałem to się nie orintuje, ale myśle, że raczej nie ma ??? ale to tylko domysły

Czekamy na powrót ze sklepu. A jak nie no to zostaje jedynie podpinanie pod 2I i 2II. Jeżeli nie pomoże to poszukaj instrucji od płyty głównej i poczytaj może coś znajdziesz. Jak nic nie znajdziesz to poszukaj (również w instrukcji) Clear CMOS (taka zworka powinna być). Przestawisz ją uruchmisz kompa ... ekran będzie ciemny ... poczekach chwile wyłączsz kompa znowu przestaiwsz zworke i spróbujesz podpiąc pod 2I lub 2II

Bartez 29.07.2004 15:10

a może powiedz skąd jesteś, to znajdzie się w pobliżu jakiś życzliwy forumowicz, który będzie Ci w stanie pomóc :)

pikpok 29.07.2004 15:12

taśma od dysku twardego ma pełne uzębienie... już się zastanawiałam czy się nie da jakoś tego podmienić (w końcu składa się tak naprawde z dwóch taśm)

...jadę do sklepu zapytać czy mają takie cudo :|

Piterniel 29.07.2004 15:12

Cytat:

Napisany przez Bartez
a może powiedz skąd jesteś, to znajdzie się w pobliżu jakiś życzliwy forumowicz, który będzie Ci w stanie pomóc :)

Od razu wpadnie na kawke i obiadek a może dłużej zostanie (robota będzie się przedłużała :D)

Piterniel 29.07.2004 15:13

Cytat:

Napisany przez pikpok
taśma od dysku twardego ma pełne uzębienie... już się zastanawiałam czy się nie da jakoś tego podmienić (w końcu składa się tak naprawde z dwóch taśm)

...jadę do sklepu zapytać czy mają takie cudo :|

A wtyk w twardym dysku też ma pełne uzębienie ?

pikpok 29.07.2004 18:42

pojechałam do sklepu i próbowałam panu wytłumaczyć jakiej tasmy potrzebuję... po 10 minutowym, szczegółowym opisie problemu pan popatrzył na mnie i rzekł... "Wie pani co? Ja już nawet nie staram się zrozumieć co pani chce mi powiedzieć" :D Czy rzeczywiście tak ciężko zrozumieć, że potrzebuję wtyczki do wtyczki z pełnym uzębieniem ;p ?
Zdesperowana wyciągnęłam pomoce naukowe w postaci kabla, którego używałam do tej pory. Pan uprzejmie wyjaśnił, że takiej taśmy nie używa się do cd romu i potrzebuję innej, zwykłej...uwaga... BŹDZIOWEJ ^_^
Wzięłam więc potulnie to cudo (z pełnym uzębieniem!!! - a jednak istnieje!)
i stało się...
ha! mam zainstalowaną nagrywarkę :jupi:, która nie chodzi na jakiejśtam taśmie ide - chodzi na taśmie bździowej

Dziękuję Wszystkim za pomoc, rady i cierpliwość - szczególnie Piternielowi :uklon:

Nie czujcie się jednak zwolnieni... zaraz zaczynam instalować oprogramowanie :mruga:

piotrek123 29.07.2004 20:43

Cytat:

Napisany przez pikpok
Pan uprzejmie wyjaśnił, że takiej taśmy nie używa się do cd romu i potrzebuję innej, zwykłej...uwaga... BŹDZIOWEJ ^_^

Jak mówisz ??? :rotfl:, pierwsy raz słysze o takiej taśmie:D , ten pan chyba sobie chciał zażartować, nie ładnie :bicz: no ale jak działa to ok.

pikpok 29.07.2004 20:47

chodziło mu o to, że to stary, najprostszy typ taśmy :)

Bartez 29.07.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez pikpok
chodziło mu o to, że to stary, najprostszy typ taśmy :)

Może chodziło mu o taśmę 40 i 80-cio żyłową? :)

Piterniel 29.07.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez pikpok
Wzięłam więc potulnie to cudo (z pełnym uzębieniem!!! - a jednak istnieje!)
i stało się...
ha! mam zainstalowaną nagrywarkę :jupi:, która nie chodzi na jakiejśtam taśmie ide - chodzi na taśmie bździowej

Dziękuję Wszystkim za pomoc, rady i cierpliwość - szczególnie Piternielowi :uklon:

No wiesz Pan coś pierniczył bo u mnie nagrywarka chodzi na normalnej taśmie. Może masz stary typ płyty głównej i dlatego.... :/

Co wy na to forumowicze ?

pikpok 30.07.2004 10:17

Cytat:

Napisany przez Piterniel
No wiesz Pan coś pierniczył bo u mnie nagrywarka chodzi na normalnej taśmie. Może masz stary typ płyty głównej i dlatego.... :/
Co wy na to forumowicze ?

płyta stara pewnie jest bo mój komputer prawie pamięta czasy Gierka ;p
nie mam pojęcia jaka jest różnica między taśmą normalną a bździową (nie wspomniając już o tym co to jest taśma 40 żyłowa :) )
To już dyskusja dla Was panowie... :taktak:

dla mnie najważniejsze, że chodzi i nagrywa bez problemów...
:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59.