![]() |
Może podpatrz jak wygląda wtyk od dysku twardego czy tez ma zalaną jedną dziurke na końcu.
Możesz się spytać w sklepie czy taka jest..... jakoś nigdy takowych taśm nie kupowałem to się nie orintuje, ale myśle, że raczej nie ma ??? ale to tylko domysły Czekamy na powrót ze sklepu. A jak nie no to zostaje jedynie podpinanie pod 2I i 2II. Jeżeli nie pomoże to poszukaj instrucji od płyty głównej i poczytaj może coś znajdziesz. Jak nic nie znajdziesz to poszukaj (również w instrukcji) Clear CMOS (taka zworka powinna być). Przestawisz ją uruchmisz kompa ... ekran będzie ciemny ... poczekach chwile wyłączsz kompa znowu przestaiwsz zworke i spróbujesz podpiąc pod 2I lub 2II |
a może powiedz skąd jesteś, to znajdzie się w pobliżu jakiś życzliwy forumowicz, który będzie Ci w stanie pomóc :)
|
taśma od dysku twardego ma pełne uzębienie... już się zastanawiałam czy się nie da jakoś tego podmienić (w końcu składa się tak naprawde z dwóch taśm)
...jadę do sklepu zapytać czy mają takie cudo :| |
Cytat:
|
Cytat:
A wtyk w twardym dysku też ma pełne uzębienie ? |
pojechałam do sklepu i próbowałam panu wytłumaczyć jakiej tasmy potrzebuję... po 10 minutowym, szczegółowym opisie problemu pan popatrzył na mnie i rzekł... "Wie pani co? Ja już nawet nie staram się zrozumieć co pani chce mi powiedzieć" :D Czy rzeczywiście tak ciężko zrozumieć, że potrzebuję wtyczki do wtyczki z pełnym uzębieniem ;p ?
Zdesperowana wyciągnęłam pomoce naukowe w postaci kabla, którego używałam do tej pory. Pan uprzejmie wyjaśnił, że takiej taśmy nie używa się do cd romu i potrzebuję innej, zwykłej...uwaga... BŹDZIOWEJ ^_^ Wzięłam więc potulnie to cudo (z pełnym uzębieniem!!! - a jednak istnieje!) i stało się... ha! mam zainstalowaną nagrywarkę :jupi:, która nie chodzi na jakiejśtam taśmie ide - chodzi na taśmie bździowej Dziękuję Wszystkim za pomoc, rady i cierpliwość - szczególnie Piternielowi :uklon: Nie czujcie się jednak zwolnieni... zaraz zaczynam instalować oprogramowanie :mruga: |
Cytat:
|
chodziło mu o to, że to stary, najprostszy typ taśmy :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Co wy na to forumowicze ? |
Cytat:
nie mam pojęcia jaka jest różnica między taśmą normalną a bździową (nie wspomniając już o tym co to jest taśma 40 żyłowa :) ) To już dyskusja dla Was panowie... :taktak: dla mnie najważniejsze, że chodzi i nagrywa bez problemów... :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59. |