![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Mam ta nagrywarke i wszystko w niej dziala, tzn. przegrywa plyty w locie, tworzy obrazy, ale za cholere nie chce nagrywac obrazow na plyte...
Probowalem z plikami *.cue w Nero i w Alcoholu120%, z *.ccd w CloneCD i wszedzie dupa, wywalal blad, ze nie moze nagrac... Nie wiem tylko czy ja cos spierniczylem, czy cos jest nie tak z nagrywara ![]() To co jej zrobilem to: - sciagnalem bios ze strony lite-ona (wersja QS04), sflashowalem, ale wywalil na koncu blad: "Unable to flash firmware... bla bla" (komp sie nie restartnal, nie wiem czy powinien ![]() - potem sciagnalem sterowniki ASPI, ale ich zainstalowanie nic nie pomoglo - sciagnalem wiec nowszy bios z waszej strony (QS09), ale jego instalacja przebiegla identycznie jak w przypadku QS04, wiec chyba zle? Co ciekawe Alcohol po instalacji tego nowego biosu przestal wykrywac ASPI (nawet po jego odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu... no ale to juz chyba inna bajka). W kazdym razie co by sie nie dzialo nadal nie chce mi nagrywac tych obrazow, macie jakies rady co zrobic zeby to dzialalo?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Cytat:
![]() A co do obrazu to musisz wybrać metodę Disc-At-Once/96 oraz zamknąć CD. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
nie wiem czym flashowales ale moze sprobuj mktwinflash.
U mnie sie udalo nawt bez wylaczania DMA i odpinania DVD Do zassania w Sobala podwieszonym na gorze
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Cytat:
"Unable to flash firmware. Please conntact with your vendor", zamykam to okno i jest napisane flash failed (co nie zmienia faktu, ze bios jest wykrywany dobrze jako QS09). Jesli chodzi o sprzet, to mam tez cd-rom lite-ona, dysk caviara 80gb, plyte: epox 8rda3l i athlonaXP 2500+, 2x256 ramu... Co do mktwinflash to nie mam pojecia co to jest i czym to sie je ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Podsumowujac:
1. Flashowalem najpierw plikami *.exe ze strony producenta, efekt byl jak opisany wyzej. 2. Flashowalem "Flash Utility for LiteOn-made Drives" z plikiem bin, tak samo G... z tego wyniklo. 3. W MtkWinFlash nie jestem w stanie wybrac Target Drive (nie ma zadnych dostepnych, rozwijalnych opcji...) i nie wiem jak niby mam wybrac: Direct IDE Port Mode, nigdzie nie ma takiej mozliwosci... Jednym slowem jedna wielka poopa, tylko dlaczego wszystkie inne funkcje ta nagrywarka spelnia, tylko nie chce tych cholernych obrazow nagrywac... Ostatnio zmieniany przez Gajos : 20.10.2003 o godz. 19:24 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dobra, doszedlem w czym problem...
Okazalo sie, ze po odpieciu cd-romu, nagrywarka zaczela normalnie nagrywac... Pytanie teraz jak zrobic zeby to dzialalo i z cd-romem ![]() Podpiete mialem: dysk na 1 kanale ide nagrywarke (secondary master) i cd-rom (secondary slave) na 2 kanale ide. Jak teraz zrobic? Dysk i cd-rom dac na 1 kanal pewnie? Jak Wy macie? |
![]() |
![]() |
|
|