![]() |
Cytat:
sprawdż jeszcze na innym kompie . |
moze nagrywasz plyte jako multisesyjna?
|
Witam!
Mogł być model pechowy przy produkcji... zawsze się coś takiego zdaża, jak możesz to go zareklamuj lub oddaj do serwisu. |
Cytat:
|
Cytat:
Da się powrócic do standardowego? |
ponawiam pytanie... nagrywales plyte jako multisesyjna? moze uzyles metody TAO do nagrywania?
|
Cytat:
Gwarancja nie obejmuje zmian, jesli uzyles bios z innego napedu. Tak wiec nic sie nie stalo. Mam podobny problem z Litkiem. |
ZNALAZŁEM ROZWIĘZANIE.
DAJĘ WYPALARE DO SERWISU :P POWIEDZCIE MI TYLKO JAK WGRAĆ STARY BIOS(ORGINALNY-QS53) ZAMIAST TEGO CO MAM W TEJ CHWILI (NAJNOWSZY-QS0E57). NIE CHCE ŻEBY MI NIE UZNALI GWARANCJI. TO BEDZIE NAPEWNO PIERWSZA WYMÓWKA W SERWISIE. WIĘC BIOS MUSI BYĆ TAKI JAKI BYŁ. :D NIE DA SIĘ TEGO ZROBIĆ PROGRAMEM "MtkWinFlash" CZEKAM NA BŁYSKOTLIWE SUGESTIE :D |
Witam ponownie!
A skąd Oni będą wiedzieć że mialeś bios QS53 anie QS57? Ale po co kłamać... Można go wgrać MtkWinFlash, można normalnie (po przeciąginęciu go do FlashFIX), można pod DOS'em MTKFLASH i mozna rownież Lite-On Flash (kurcze zapomniałem jak to się nazywa??? :o ^_^ ;() 1.24... Najlepiej bylo by gdybyś znalazł wersje BIN tego biosu, inaczej nie pozostaje jak przeciągnąć exe'ka do Flash Fix'a i odpalić go i z downgradować go :) |
Udało się wgrać standardowy bios QS53 :D W czwartek zanoszę ją do serwisu. Napisze Wam co z tego wynikło...
DZIĘKI ZA WSZYSTKO! |
Cytat:
Nagrywam w DAO... |
Nie chcę Tu Nikogo prowokować, ale po jakiego zmieniać bios w działającej dobrze nagrywarce. Mam LTR-52327S ( dzięki Nimal'owi :) i działa bez zarzutu. To po co ją jeszcze jakoś unowocześniać, przez co są problemy.
Rozumiem DVD zmiana z x2 na x4 czy wyżej spoko. Ale tu? x52 za mało :ysz: |
Cytat:
Bios zmieniałem dlatego że od nowości nagrywała z koszmarnymi błędami C2, nowy mógł naprawić to... Jakby było wszystko ok to bym tu nie siedział ;) |
Witek666, a co do reszty kompa jestes pewny ze wszystko sprawne ? ja tez mam 52327s i na poczatku (jak mialem d1000+kopnieta MOBO+slaby zasilacz) tez wariowala i wlasnie najczesciej na koncu plyty cos kopala, teraz mam a2000+, normalna mobo i porzadny zasilacz 300w (ale porzadne 300w co fortron to fortron ! :zeby: ) i problemy zniknely, z ciekawosci nagrywam plyty i sprawdzam je Kprobe i wszystko jest piknie :]
a jak zachowuje sie ta nagrywara w innym kompie ? jaki masz zasilacz ? daje stabilne napiecia (mierz miernikiem na molexie, 3.3v mozesz jedynie zmierzyc na wtyczce od mobo) tasiemke inna sprawdzales ? jak wszystko jest oki to zanos do serwisu, moze dadza Ci od reki inny egzemplarz i wtedy bedziemy sie martwic co i jak ;) |
Cytat:
Zasilacz: Chief 420. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:38. |