![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Test SD2 na TEAC CD-W524E
Próbowałem nagrać ten plik przy pomocy Nero i CD Mate na 2 różnych płytkach
w Nero nagrał się bez problemu a w CDMate wyświetlił błąd zapisu. Odczyt tych płyt był niemożliwy w nagrywarce jak i na CD-romie Teac 40x. I to ma znaczyć że Teac nie radzi sobie z SD2. ![]() Pozdrawiam |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
U mnie bylo podobnie, czyli jesli sugerowac sie tym testem to Teac nie radzi sobie. Najdziwniejsze jest to, ze w helpie clone'a jest info, ze Teac obsluguje korekcje EFM.
|
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
a co żyjecie w przekonaniu że TEAC x24 pali SD2?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Zylismy w niepewnosci, teraz juz wiemy
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Płyty na które próbowałem nagrać:
LG CD-RW 700Mb Samsung 700 Mb Platinum 700Mb próbowałem kilkakrotnie !!! |
![]() |
#7 |
Gość
|
Przed kupnem Teaca sugerowałem się testami właśnie z CDrinfo.
Tam było napisane że Teac radzi sobie z SD2. Albo ja nie potrafie przegrywać w CloneCD i Nero albo tu jest straszna kicha. |
![]() |
#8 |
Gość
|
a ja zessalem pliczek, nagralem na CDRW WinOnem (potem potwierdzilem nerem) i zarowno nagrywajka (TEAC W58E) jak i CDek (SAMSUNG SC-148F) poradzily sobie bez najmniejszych zajakniec.
|
![]() |
#9 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Warto przeczytac post Cordata po topicem:
Sprawa testu SD2 /plik EFM/ na stronie cdrinfo.pl Wyjasnia wszytkie watpliwosci, co moze nagrywarka w sprawie SD2 |
![]() |
![]() |
#10 | |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Nie widzę problemu z kopiowaniem sd2 na TEAC 24x, v1,0A a co do pliku ze strony to po nagraniu
na TEAC na nędznym cdr no name, odpala się bez problemu na wszystkim, nawet HPcdr 8x 9100i series poradziło sobie bez problemu z tym plikiem a ma już swoje lata |
![]() |
#12 |
Gość
|
A mozesz zrobic backup biosu 1.0A?
|
![]() |
#13 |
Gość
|
A moze wczesne wersje kopiowaly poprawnie, a w nowszych wprowadzono ograniczenie. Ja testowalem dwa napedy z listopada 2001 i 1 z grudnia 2001 i niestety nie udalo sie.
|
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Siemka, mam TEACA CD-W24E v.1.0A i bez oporów i problemu zarowno WinOnCD 5 jak i Nero 5.5.6.4 wypaliły pliczek z CDRInfo. /nosnik jakas ch.... esperanza/. Pliczek zczytuje sie i za pomoca cdr TEAC 40x jak i LG 52x a równiez DvD Pioneer 103.
Na drugim kompie przeczytał go Samsung 24x oraz jakas archaiczna Toshiba. Mój Teac to wersja BOX zakupiona koło 15 grudnia ubiegłego roku /2001/ Acha, wszedł kolezka i mówi że BTC 42x tez go przeczytał. Dziwna sprawa z tymi TEACami ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
dread, zobacz na naklejce jaki miesiac produkcji widnieje. Testowane przeze mnie to byly wersje OEM, czyzby tu byl pies pogrzebany ?
|
![]() |
|
|