![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2004
![]() |
Mam problem!
Nie wiem co dzieje się z moja nagrywarka (TEAC).
Przy nagrywaniu niektórych płyt, z regóły tych tańszych, ale nie tylko, nie rusza bufor nagrywania. Pasek postępu dochodzi do kilku procent a późnie pojawiają sie kolejno komunikaty: Power calibration error Illegal medium Nie mozna wykonac polecenia Zakończ w trybie DAO! Co prawda nie uszkadza płytek, ale co mi z tego, jak nie mogę nic wypalić
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mialem to samo TEAC 516EB zauwazylem to przewaznie na plytkach z opisem do wypalania X52
porostu jak trfilem plytki ktore sie palily kupowalem wieksza ilosc ale po pewnym czasie zmienilem na urzadzenie na litona . |
|
|
|
|
#3 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nagrywarka nie rozpoczyna nagrywania bo nie potrafi skalibrowac mocy lasera do konkretnej plytki. Moze to miec zwiazek z obecnymi plytkami ktore sa przeznaczone do wysokich predkosci i starsze nagrywary maja klopoty z prawidlowym rozpoznaniem ich, albo tez juz laser powoli siada, moze tez wymagac wyczyszczenia. Rozwiazania nasuwaja sie same - przeczyscic optyke (co moze niewiele dac) albo zmienic plytki na przyswajalne (raczej nie 52x) albo zmienic nagrywarke. Kolejnosc raczej taka jak podalem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzięki!
Jeszcze jedno pytanko: Do wyczyszczenia lasera użyć płyty czyszczącej, czy zrobić to w jakis inny sposób? |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wyczyściłem optykę i już póki co działa
![]() DZIĘKI! |
|
|
|
|
#6 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
zadnej plyty czyszczacej! poszukaj odpowiedzi na forum bo to juz byo omawiane wiele razy ps. okreslaj dokladnie tytyl rozmowy
![]() |
|
|