![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Szalejacy bufor odczytu
Wypalam plytke audio w nero. Wybieram z twardego mp3rojki ktore maja byc na cd, metoda track at once, predkosc 8x i w czasie wypalania bufor odczytu po kazdej piosence spada do zera a co za tym idzie bufor nagrywarki takze.
Na szczescie to zaraz za kazdym razem wraca do normy i plytka sie do konca pali. Czy to normalne, ze bufor odczytu tak szaleje? Czy moze jednak powinien on byc caly czas pelny? Jesli jest cos nie tak to czego to wina?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Wyłącz programy, które działają w tle. Typu antywirus itp.
Nagrywaj audio w DAO !!! a nie TAO !!! Jeżeli twoj anagrywarka to obsługuja, a rczej tak skoto masz 8x. Spróbój nagrać 4x.
#3 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jak rozumiem wypalasz audio z mp3 w locie?
No to tak jak radzi LeWaP oraz zauważ, że dodatkowo maszyna jest ociążona konwersją. Może przekonweruj wcześmiej te mpki na vawy. Twoja nagrywarka musi mieć ochronę zapisu (nie wiem jaką masz), bo inaczej nie bardzo sobie wyobrażam, żeby tak nagrane płyty chodziły. I masz rację - bufor powinien być zapełniony, nieważne czy jest ochrona, czy nie - dla audio to może mieć znaczenie przy późniejszym odczycie tej płyty w różnych CD.
#4 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
no i zmien tryb z TAO na DAO (disk at once)
|
![]() |
![]() |
#5 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Sorry +++LeWaP+++. Jak czesto mi sie zdaza, nie przeczytalem wszystkich postow i tego, ze juz koledze klarownie to wylozyles.
Skleroza jest procesem nieublagalnym, pora sie przezucic na Majonez dietetyczny ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
Re: Szalejacy bufor odczytu
Cytat:
Przy zapisie TAO z mp3 tak spadajacy bufor to normalka , poprostu przygotowuje sie sciezka i wypala gdy konczy sie ona wypalac to bufor spada bo jest przygotowana tylko ta sciezka i jak ja wypali to przerywa wypalanie i przygotowuje nastepna i zaczyna znowu wypalac i dlatego ten bufor tak sie zachowuje - to jest odpowiedz na twoje pytanie. A rada jest taka jak koledzy mowia - nagrywaj w DAO (chyba ze masz bardzo maly HDD to wtedy w TAO) ale przed wypaleniem zrzuc mp3 do wav np za pomoca programu "EAC" lub podobnego (moze byc nawet WINAMP) . Szkoda ze nie podales konfiguracji kompa wtedy bysmy ci poradzili dokladniej jak wypalac.:-D :-D :-D |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.08.2002
![]() |
W TAO to jest jaknajbardziej normalne. A co do konwersji mp3 2 wav w winampie to pamietaj zeby aqualizera wylaczyc bo jak tego nie zrobisz to wav zachowa jego ustawienia.
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
kiedyś dla jaj ustawiłem LiteOn na PIO, bo tak podobno zaleca producent (źródło ostatni Chip) i wtedy zobaczyłem co może wyprawiać bufor :-)
zmień z PIO na UDMA w Panel Sterowania/System/Menadzer Urządzeń sprawdzone
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
BGN niedługo stuknie Ci 1000
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() Tylko mam nadzieję nie w kolorze czerownym - to mi do niego nie pasuje - prędzej by zjadł czpkę :-D niż został moderatorem...
![]() |
|
|