Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.11.2003, 19:27   #1
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Exclamation MÓj Litek Nie Chce Nic NagrywaĆ!!! - Pomocy!!!

Witam!
Mam OGROMNY problem.
Mój Litek 32125W nie che nic nagrywać!!!
Mam najnowszy bios do nagrywarki, nagrywam Nerem 6.0.0.23 i Alcoholem 120% i żaden z programów nie chce nagrywać!!! Nie wiem co się dzieje. Z początku myślałem, że nie chce nagrywać w locie, później zrobiłem obraz i próbowałem nagrywać i też nic. W końcu chciałem nagrać inną płytę i też nic!!!
Bardzo proszę o pomoc!!! Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi!!! Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdro

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 20:12   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ile juz tu jestes - a nie napisales
a) jakie sa objawy, komunikaty itp
b) jaki masz system i czy nie instalowales ostatnio jakis nowych sterownikow
c) i inne takie
Stary 20.11.2003, 20:19   #3
kraluk
Guru

kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Objawy są takie:
a) Nie ma żadnych komunikatów
b) Nie chce nic nagrywać
c) Jak chce coś nagrać to napęd najpierw rozpędza się na fula, potem milknie, potem jest "brr", a potem to można czekać i nic się nie stanie. Można czekać godzine i więcej, nie zaświeci się czerwone światełko na nagrywarce.
d) Nie instalowałem żadnych nowych sterów
e) Przeinstalowałem ASPI, Nero, Alcohola, nawet bios nagrywarki i nic.
Proszę o pomoc!!!
Stary 20.11.2003, 20:57   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sprawdz spaware na innym kompie, np u kumpla
sadzac po modelu to gwarancja juz pewnie zgnila wiec jak u kumpla tez nie bedzie dzialac to zacznij szukac nowej
nimal jest offline  
Stary 20.11.2003, 21:18   #5
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Objawy są takie:
a) Nie ma żadnych komunikatów
b) Nie chce nic nagrywać
c) Jak chce coś nagrać to napęd najpierw rozpędza się na fula, potem milknie, potem jest "brr", a potem to można czekać i nic się nie stanie. Można czekać godzine i więcej, nie zaświeci się czerwone światełko na nagrywarce.
d) Nie instalowałem żadnych nowych sterów
e) Przeinstalowałem ASPI, Nero, Alcohola, nawet bios nagrywarki i nic.
Proszę o pomoc!!!
usun caly kontroler z menedzera, restart i niech windows go wykryje na nowo. czasem pomaga, jezeli nie pomoze...to chyba nic sie nie da zrobic.chyba, ze cos namieszales w systemie

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 20.11.2003, 21:34   #6
kraluk
Guru

Cytat:
Napisany przez Bartez
usun caly kontroler z menedzera, restart i niech windows go wykryje na nowo. czasem pomaga, jezeli nie pomoze...to chyba nic sie nie da zrobic.chyba, ze cos namieszales w systemie
A który to jest kontroler
Mam Xp Pro.
Pozdro

--UPDATE--
Już znalazłem

Ostatnio zmieniany przez kraluk : 21.11.2003 o godz. 00:03
kraluk jest offline  
Stary 20.11.2003, 21:44   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w menadzerze urzadzen zobacz drugi kanal ide
nimal jest offline  
Stary 21.11.2003, 00:04   #8
kraluk
Guru

@Bartez, wielkie dzięki!!! Pomogło!!! THX!!!
@All, też dzięki za sugestie.

Tak więc mój problem został rozwiązany.
Pozdro
Stary 21.11.2003, 03:02   #9
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
@Bartez, wielkie dzięki!!! Pomogło!!! THX!!!
ciesze sie, ze moglem pomoc

pozdro dla NT

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: