![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
Jade z kumplami na biwak i zabieramy ze sobą wierze ( starą ) która lepiej czyta płyty które są porysowane
! I chciałem się dowiedzieć na jakich płytach najlepiej nagrywać AUDIO ( bo słyshałem że znaczenie ma spód CD ) ? ? I jaki program najlepiej nagrywa AUDIO ? / czy najlepsha prędkośćdo AUDIO to 4x ( nagrywanie ) ?? ... z góry thx!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
osobiscie nagrywam nero ale z predk x8 a ze spodami to najlepiej czarne (wg mojej oceny) a tak w nawiasie to tyle razy byl poruszany ten temat ........polecam wyszukiwarke
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
4X to predkosc jaka wiele nowych plyt dobrze nie znosi. Nagrywaj 8X. Ja osobiscie nagrywam Audio Nero i jestem bardzo zadowolony. Uznaje zasade(jesli chodzi o Audio z mp3) ze cudow nie ma i zaden program nie poprawi jakosci mp3.
Plyty? Teraz to z plytami jest roznie. Ogolnie staraj sie nagrywac na tych lepszych. Tzn. Verbatimy, TDK mi swietnie wieza czyta takze Esperanze. Kiedys uznawano zasade ze jak czarny spod to jest to dobra plyta pod Audio. Teraz niektore czarne sa wiele gorsze niz zwykle. Pozdro
|
|
|
#4 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
SEBAwl - ja do tej pory ze wzgledu na zminimalizowanie Jitter, nagrytwam plyty z predkoscia x4 ( Plextor 48/24/48 lub PX-W124TS SCSI ), gdzies tak wyczytalem, bodajze na cdrinfo.com, ze tak jest najlepiej... A teraz czytam ze jednak 8x jest lepiej niz 4.... Czytam duzo Twoich postow i wiem ze znasz sie na rzeczy, dlatego pytam jak to w koncu jest....
PS. Pewnie i tak nie uslysze roznicy w jakosci, ale na czasie mi az tak nie zalezy, a jak mam miec satysfakcje ze plytka jest lepiej wypalona niz gorzej to wole sie dostosowac...Co myslisz ?? Pozdrawiam. Rafal.
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2003
![]() |
Wlasciwie to jak to z tym jest? No bo chyba czym wolniej tym lepiej.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Ja z plytkami nagranymi na x16 nie mialem problemu, na x24 juz czasami pojawialy sie przeskoki.
W sumie wszystko zalezy od tego na czym bedziesz tego sluchal... Proponuje nagrac kilka plytek roznymi predkosciami i zrobic test.
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
|
|
|
![]() |
|
|