![]() |
Przy budzetowce typu LiteON 52327S uwazam ze jet roznica typu 4x i 24x !!
pozdr |
Cytat:
2. Mozesz przedstawic jakies konkretne dowody czyms poparte? Nikt tu sie nie upiera przy tym, ze na 100% tak jest, ale pisanie "uwazam, ze costam" niewiele wnosi do dyskusji. |
Spoko, spoko juz nie bede pisac postu pod postem porostu jestem nowy i jeszcze dokladnie nie kumam co i jak! A co do tego "wydaje mi sie" to napisalem tak bo testy robilem smiesznym programem ktory wedlug mnie nie jest do konca wiarygodny Nero CD-DVD Speed! Kazde zwiekszenie predkosci (nie pamieatm dokladnie ale cos na zasadzie 4x, 12x,... ) nagrywania powodowalo zwiekszenie sie bledow C1 a testy robilem na LiteON 52327S i Verbatim Pastel Disc 48x (i tak na marginesie jak dla mnie to sa wypasione plytki za rozsadna kase).
pozdr |
Predkoscia 2x i tak nic nie nagrasz bo dzisiejsze nagrywarki nie udostepniaja takich predkosci, nawet jesli jakis soft ci pokaze ze niby wypala 2x to i tak nagrywarka pojedzie najnizsza obslugiwana predkoscia, jest to najczesciej 4x lub 8x - mozesz to sobie sprawdzic chocby mierzac czas. Poza tym jak juz koledzy wyzej napisali dzisiejsze plyty najlepiej znosza wyzsze predkosci (12-24x).
|
Cytat:
|
potestuj te plytki poradnym programem - KProbe
wtedy sie przekonasz... |
Cytat:
I się ździwisz :) JAKOŚĆ :banan: SZYBKOŚĆ |
Cytat:
moze jakis link do polskiej strony, gdzie byloby to opisane ? co do software - burrrn v 1.11 jest niezlym programem do wypalania audio obok feurio jeszcze bym eaca wymienil [ zwlaszcza przy paleniu z cue noncompilant ] a co do predkosci wypalania - wiekszosc osob jest zdania, ze wlasnie predkosci z zakresu 8 - 16 sa *obecnie* najwlasciwsze ... niestety nie moge mierzyc ilosci c1, pozostaje mi korzystac z pomiarow innych kolegow. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...short+strategy ...............;) |
ech bylo, co prawda jest to polska strona - ale tekst [twoj], ktory wyglada na samo oko nie mowiace w english, najbardziej interesujaca ..jest w english.
czyba czeka mnie szukanie translatora eng-pol :) |
nie chodzi o to ktora strategia czy ktore dye type jest lepsze - one sa poprostu inne i tyle
OT: takie czasy nastaly ze przynajmniej podstawowa znajomosc anglika jest konieczna, niezaleznie od tego jaki jest twoj jezyk ojczysty calkiem dobry (ale i smieszny) translator stron jest w pakiecie English Translator 3 (kiedys byl oddzielnym produktem jako Internet Translator) |
Polska dla Polaków ? of course :)
ziemia dla ziemniaków ? of course ? :) księżyc dla księży ? of course kurde, tylko co to ma wspólnego z paleniem cd-audio, 16 bit, 44100 khz :) wiec dołoże coś do tematu na temata audio - jesli ktos uzywa do "burningu !!" feurio od wersji 1.66 nalezy sie liczyc z popsutymi plytkami - tylko i wylacznie jesli uzyto lewego keya. Feurio jest shareware [znowu eng.] i obecnie jedynym jego ograniczeniem w takowej wersji jest pojawianie sie okienka i koncziecznosc odczekania paru sekund. pozdrawiam :) greetings :) of course |
A ja mam pytanie odnosnie robienia z mp3 plyt audio.
Zawsze robilem to przy pomocy Nero. Robil to sprawnie i prosto. Na jakiejs super jakosci jak widzicie mi nie zalezy. Do rzeczy. Trafilem ostatnio na plyte w ktorej czesc mp3 sie przekonwertowala i nagrala dobrze na audio a czesc nie. Mam cisze..lub turkotanie. Dodam ze wszsytkie mp3 dobrze sie odtwarzaja w postaci skompresowanej czyli mp3. Myslalem ze to jakis babol i zaczelem ustawiac na nowo kompilacje audio. Okazalo sie ze juz po przeniesieniu z prawego panelu w nero do lewego...tak przeniesiony utwor nie daje sie odtworzyc. Wiec to chyba problem nie z nagrywarka lecz samym sposobem przekonwertowania na audio. Czyzby te kilka mp3 bylo jakos zabezpieczona czy co? Jak mp3 sie odtwarzaja a po nagraniu w formie audio cd juz nie. Pomocy!!! Dodam ze nie jestem dosc poczatkujacym w tej dziedzinie. Z gory przepraszdzam jak juz taki temacik ktos poruszyl. |
Czasami trafiaja sie mp-trojki z ktorych dekodowaniem nero sobie nie radzi, diabli wiedza czemu. Przewaznie jednak sygnalizuje bledy w pliku, u ciebie widac ze nie? Sprobuj przerobic je przed nagraniem na wavy np cedexem, albo zdekoduj lame'm. Powinno wszystko grac. 8)
|
Istotnie przyznaje racje płyty wypalane 8x czy 12x wypadają lepiej od tych nagrywanych 4x co najmniej pod wzgl. C1. I w takim przypadku przyznaje racje! Teraz dopiero miałem czas to dokładnie przetestować.
Podr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30. |