![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2002
![]() |
Witam,
Mam problem z nagraniem na moim Ricohu combo plytek Lead Data 80 min. Albo na samym poczatku jest Medium Speed Error (i to przy wszystkich predkosciach!), albo przy ponad 90% jest write error, lub program nie moze zakonczyc w trybie DAO (w SAO tez nie moze). Probowalam nagrywac plytki z otwarta sesja (tez to nic nie daje), roznymi programami... Do kosza poszlo juz kilkanascie plytek (bo symulacja zawsze przebiega pomyslnie). Z innymi plytkami nie ma problemu?! Mam tych plytek troche (Lead Data - przypominam) i nie moge znalezc na nich mocnego (programu czy sposobu zapisu). Uzywam przewaznie Nera, w logu po nieudanym zapisie mam takie info: Invalid writestate Could not perform EndTrack Probowalam juz chyba wszystkiego - moze macie jakies sugestie? Swoja droga to pierwszy raz sie spotkalam, zeby wszystkie plytki (jakie by to 'badziewie' nie bylo) byly do bani Udalo mi sie poprawinie nagrac do konca(!) jedna plytke, ale FireBurnerem i to byl obraz *.iso Pomocy... Zagubiona juz nieco, Alli Aha - Poinstalowalam najnowsze wersje programow do nagrywania, sterowniki ASPI, wszystko, co mozliwe - bez pozytywnego rezultatu. Wiem, ze moja nagrywara nie obsluguje plytek 800MB - na tych Lead Data jest napisane 80min/700-730MB, ale to chyba nie ma nic wspolnego!?
Ostatnio zmieniany przez Alli : 27.06.2002 o godz. 16:32 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Niestety na 99% płytki są poprostu do pupy
Juz cos podobnego z LeadData mnie spotkało z 10 szt CDR. Zresztą niedawno pobliski mi Geant zrobił ciekawą promocje - 10 szt CDRW LeadData za 10zl wiec się skusiłem i ani jednej płytki nie dało się wypalić w całości; wypalanie było przerywane w różnych miejscach na płycie. U kumpla na innej nagrywarce płyt tych wogole sprzet nie wykrywał. I on i ja plytki oddaliśmy do sklepu gdzie okazało się (dowiedzieliśmy się od znajomego sprzedawcy) że 90% tych RW wraca. Moja rada trzymaj się poprostu zdala od tej firmy...
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
ASPI
Witam !
Zainstaluj sobie najnowsze ASPI z cdrinfo i napisz o wynikach ! |
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: ASPI
Cytat:
chyba nie doczytales... pisalam, ze juz to zrobilam Alli |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: Re: ASPI
Cytat:
Witam ! Sorry ALE PÓŻNO JUSH BYŁO ! wracając do tematu jeśli inne płytki idą bez problemu mam na myśli DYSAn VERBATIM ... to poprostu używaj ich RICOHY SĄ BARDZO WYBREDNE i poprostu jak mają grymas to danej płytki nie wypalą i koniec ! Ja miałem RICOHA MP7163 teraz mam MP 7240 i też tak miałem tylko w moim przypadku pomogło zaistalowanie ASPI ! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: ASPI
Cytat:
Tak jak mowilam, pierwszy raz mi to sie zdazylo - wszystkie inne plytki - najgorsze badziewie - Esperanze, Dysany, Akossy, typowe 'lustrzanki' i 'NoName'y' zawsze spawaly sie bez problemu... A tu prosze... Lead Data Jeszcze raz pozdrawiam, Alli |
|
|
|
![]() |
|
|