![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
[LG-8160] bios v 2.01- kok po kroku ???
Otóż chiałem sobie zmienić bios z ver 1.01 na 2.01 (ponieważ już 2 raz z rzędu nagrywam film na CD niby jest OK tzn nagranie i test a po nagraniu nie moge go otworzyć z płytki ...mieli, milei w napędzie i nic ...) wszystko robie wg opisu w pliku doc ale po odpaleniu z dyskietki najpier wywala mi coś takiego
A: \MSCDEX.EXE / D:MSCD000 bad command or file name no ale nic wpisuje dalej a:/je1.exe i pojawia mi się następujaca treść : usuage1: HLDSRW [FILE_NAME.HEX] usuage2: HLDSRW [FILE_NAME.HEX] [PORT_NUMBER] /m [FILE_NAME.HEX]: ***.HEX [PORT_NUMBER]: 1 - prim. master 2 - prim. slave 3 - sec. master 4 - sec. slave /m is boot mode option I co mam teraz dalej wpisać próbowałęm dać nazwe pliku hex i nic potem nazwe pliku hex i numer 3 bo akurat tak widzi mi nagrywarke w biosie ale ciągle wywala mi że złe polecenie ?? Ostatnio zmieniany przez snooki : 22.08.2004 o godz. 01:26 Powód: błąd w tytule |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Pamiętaj ,że ten bios jest tylko dla wersjii retail !!!
Wypakuj pliki WinRarem z biosa który ściągnąłeś...gce8160bfirm201.exe Np.do C:/bios Odpal komputer z dyskietki startowej Windowsowej z obługą napędów optycznych (czy jakoś tak ![]() Przechodzisz w Dosie do katalogu C:/bios. i piszesz komende : JE1.EXE JE1LG912.HEX Ps.Najlepiej odłączyć inne napędy optyczne i zostawić samą nagrywarkę. albo komenda : JE1.EXE JE1LG912.HEX * gdzie * wpisujesz liczbę pod jaki kanał jest podłączona nagrywarka: 1.Primary Master 2.Primary Slave 3.Secondary Master 4.Secondary Slave np.JE1.EXE JE1LG912.HEX 3
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 22.08.2004 o godz. 08:11 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() A ewentualnie duże jest prawdopodobieństwo że moge zepsuć nagrywarke ....sądząc po tematach na forum to chyba nie bardzo bo ludzie piszą że wszystko chodzi im normalnie, i twierdzą nawet że bios v 2.01 jest potrzebny gdy się korzysta z win XP ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
skoro nie jesteś pewny to wgraj może 1.02
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
...kurcze i nadal coś nie idzie już nawet formatowaęm dyskietke w XP z opcją utwórz dysk startowy systemu MS-DOS dograłem do niego tym razem bios v 1.2 i plik je1.exe i probuje odpalic ten bios z dyskietki i też jak już pojawi mi się to okno z opcjami to po wpisaniu nazwy pliku *hex i numeru portu pisz mi że jest błąd złe polecenie ... a co to jest za ten parametr /m ![]() Ostatnio zmieniany przez snooki : 22.08.2004 o godz. 21:52 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Czy nikt na prawde nie wie co mam wpisac jako ten paramert /m
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|