![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
Jakie płytki do audio?
Czy różne rodzaje płytek nadają się tak samo dobrze do nagrywania audio? Nie jestem audiofilem więc nie mówię o "super idealnej" kopii lecz chodzi mi o to aby nagrana płyta była trwała i była odczytywana w możliwie dużej ilości różnych czytników.
Jakie płyty polecacie (szczególnie te zwykłe, nie tzw. audio)? Czy ktoś narzeka np. na audio nagrane na naktańszych płytkach z powodu ich jakości (a nie czytnika)? Thx. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
plyty for audio - nie radze - sa takie same jak normalne (kilka prob w bardzo dobrze naglosnionym pomieszczeniu - testy w 'ciemno') a duzo drozsze
ja muze nagrywam na TDK Dview i czasami (jak od kogos dostane) na verbatimach [byle na granatowym nosniku] speed 8x program nero lub clonecd mam tez kilka skladanek imprezowych na esperanzach czy platinuimach i one tez brzmia calkiem dobrze, tylko ze ich trwalosc jest mniejsza i starsze badz zfatygowane czytniki maja z nimi czasem problemy
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
na verbatimach [byle na granatowym nosniku]
jakiś specjalny powód ![]()
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | ||
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#6 | ||
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
im lepszy kontrast i im lepsza jakosc wypalania (moc, ogniskowanie, predkosc) tym mniej takich wahan w czytniku - mniej cudow w dzwieku a to ze plyty sie latwo rysuja - to zludzenie - na ciemnym po prostu lepiej widac... poza tym plyty CDR z natury sa duzo podatniejsze na zarysowania niz srebrne tloki, ktore momentami mozna nazwac niezniszczalnymi poza tym niebieski nosnik (z zwlaszcza zloty) ma o wiele dluzszy czas zaniku niz bladozielony - plyta bedzie dluzej zyla... glebsza wiedze mozna znalesc w dziale plyty na cdrinfo.pl - polecam
![]() |
![]() |
#7 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() ![]() dopiero niedawno przerzucielm sie na platinumki i raczej tylko do zgrywania filmow ![]() a jezeli chodzi o dane a zwlaszcza wazne dane to nagrywanie ich na tanszych plytkach mija sie z celem reasumujac moim zdaniem verby sa bardzo dobre zarowno do danych jak i audio
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Verbatim (granatowe)
Sony Ricoch (no label, dawno ich nie widziałem) |
![]() |
![]() |
#9 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Verbatim Metal Azo ( r )
![]() TDK Reflex Ultra Dysan Universal Black Pozdrawiam
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Ja audio nagrywam glownie na dysanach black i jakosc jest naprawde dobra i czytaja je wszystkie czytniki z jakimi mialem do czynienia
Pozdroo |
![]() |
![]() |
|
|