Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.12.2001, 15:47   #1
Marco
Gość

Czym najlepiej nagrać płytkę audio z plików MP3

Posiadam nagrywarkę ASUS 24x10x40

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.12.2001, 22:53   #2
TomiW
Gość

Hey!

Wypróbuj WINONCD3.8, robi to bardzo ładnie - prawie automatycznie. Sam przerabia mp3 na tracki audio. Wybierz tylko wypalanie płyt audio.
Nie jestem ekspertem, ale juz to robiłem i było OK.

Pozdrawiam

Stary 24.12.2001, 00:08   #3
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja do tego celu uzywam Nero i sie jeszcze na nim nie zawiodłem... ale decycja nalezy do Ciebie...
Stary 24.12.2001, 00:45   #4
zach23
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.10.2001
zach23 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też używam NERO. A od kiedy są filtry, które można ponakładać na muzę - to już rewelacja! Możesz ustawić equalizer, usunąć szum, trzaski i najlepsze - rozszerzenie stereo - to naprawde działa i efekt jest niesamowity. Muza niby ta sama, ale słychać ją zupełnie inaczej (LEPIEJ!!!)
zach23 jest offline  
Stary 24.12.2001, 07:07   #5
Alx
Gość

Ostatnio można nagrywać również z ...Winampa (v 2.78c) po zainstalowaniu odpowiedniego plug-in'u. Co do efektu, to nie wiem, jeszcze nie próbowałem.

Stary 17.01.2003, 21:07   #6
MiSt
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.12.2002
MiSt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może to troche Off-Topic ale intersuje mnie jaką nagrywarkę, płytki i program polecacie jako najlepsze do nagrywania płyt audio.

Za każdą pomoc z góry dziękuję.
MiSt jest offline  
Stary 17.01.2003, 21:15   #7
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płytki: Verbatim: Metal AZO lub Pastel Disc, ostatnio nagrywałem na czarnych Akossach i też było OK. Co do programu to sam musisz poeksperymentować i dobrać odpowiedni , ja używam w chacie WinOnCD 5 i Feurio, a w kafejce nagrywam Nero
Franc jest offline  
Stary 17.01.2003, 21:20   #8
krzyches
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
krzyches zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do konwersji na wav doskonaly jest dB powerAMP Music Converter, uzywany w rozglosniach. www.dbpoweramp.com
krzyches jest offline  
Stary 17.01.2003, 21:22   #9
MiSt
Nowy na forum

Cytat:
Franc napisa***322;(a)
Płytki: Verbatim: Metal AZO lub Pastel Disc, ostatnio nagrywałem na czarnych Akossach i też było OK. Co do programu to sam musisz poeksperymentować i dobrać odpowiedni , ja używam w chacie WinOnCD 5 i Feurio, a w kafejce nagrywam Nero
A czy są jakieś nagrywarki wypalające audio lepiej niż inne?
MiSt jest offline  
Stary 17.01.2003, 21:25   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
MiSt napisa***322;(a)
A czy są jakieś nagrywarki wypalające audio lepiej niż inne?
Yamaha F1, Plextor, Teac.
Stary 17.01.2003, 21:48   #11
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
MiSt napisa***322;(a)
Może to troche Off-Topic ale intersuje mnie jaką nagrywarkę, płytki i program polecacie jako najlepsze do nagrywania płyt audio.

Za każdą pomoc z góry dziękuję.
Plyty: najlepiej jakies markowe, polecam Verbatimy Metal Azo, TDK
Nagrywarka: Bezapelacyjnie najlepsza jest Yamaha F1, co potwierdziaja testy chocby na cdrinfo.com - test Jitter.
Martin_TP jest offline  
Stary 17.01.2003, 21:53   #12
Macio.Men
The Division Bell

Data rejestracji: 15.07.2002
Macio.Men zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
zach23 napisa***322;(a)
Też używam NERO. A od kiedy są filtry, które można ponakładać na muzę - to już rewelacja! Możesz ustawić equalizer, usunąć szum, trzaski i najlepsze - rozszerzenie stereo - to naprawde działa i efekt jest niesamowity. Muza niby ta sama, ale słychać ją zupełnie inaczej (LEPIEJ!!!)
o co chodzi z tym rozszerzeniem stereo ??

Kazimieła mówi: Ten temat śmiełdzi!
Macio.Men jest offline  
Stary 17.01.2003, 22:03   #13
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Yamaha F1, Plextor, Teac.
Co do tego Plextora.. Yamaha F1 go deklasuje. Wogole ciekawe wyniki wyszly chlopakom z CDRinfo... wychodzi ze specialny tryb zapisu Plextoraka - VariREC zupelnie nic nie daje, a nawet powoduje troszke wiekszy Jitter niz normalny zapis w DAO.
Martin_TP jest offline  
Stary 17.01.2003, 22:39   #14
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Martin_TP napisa***322;(a)
Co do tego Plextora.. Yamaha F1 go deklasuje. Wogole ciekawe wyniki wyszly chlopakom z CDRinfo... wychodzi ze specialny tryb zapisu Plextoraka - VariREC zupelnie nic nie daje, a nawet powoduje troszke wiekszy Jitter niz normalny zapis w DAO.
Podalem w kolejnosci jak uwazam i widze ze jestesmy zgodni Co do F1 to nie mam zaufania do jej trwalosci, no ale to tylko taka moja nieufnosc.
Stary 17.01.2003, 22:58   #15
MiSt
Nowy na forum

Dzięki za informacje.
Pozdrawiam.
MiSt jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: