![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2002
![]() |
![]()
..witam wszyskich zainteresowanych !! ...moze najpierw geneza problemu >> slysze jakosc mp3 (nawet tych najlepszych\wlasnych\z orginalu)>>chce kopiowac wiec 1:1 audio>>po tych wszystkich tematach o jakosci audio postanowilem sprawdzic co to znaczy jakos (dobra czy zla)....zalozenia :
orignal=copia >> jakis *.wav >> nagrany na cd >>odczyt (CDDAE bo tylko to uznaje ...przynajmniej wiem czy jest relatywnie do czytnika bez bledow) no i porownanie>> po nagraniu na roznych od 1X - 16X predkosciach moge tylko jedno stwiedzic >>bytowo roznia sie pliki w ten sam jednakowy sposob >> przy\po nagrywaniu dodane sa 276 bytow zerowych tak ze przy porownaniu 1:1 wychodza bledy ![]() ![]() ![]() ![]() -- wiem jedno ze odczyt zalezy od czytnika roznica a jest znaczna (bytowo)!!! -- problem copii idealnej lezy w ODCZYCIE ORGINALU !! -- predkosci (zapisu) nie wplywaja na dane!!! -- pod wzledem bytowym ja w zasadzie identyczne 276 bytow to jest chyba gdzies 00g:00m:00sec:002 ...tak na oko ![]() ------------- nie wiem : -- jak porownac dane bez ripowania ?? i co za tym idzie mozliwosci bledow tzn ..myslalem nad CRC dla calej plyt ale sie jeszcze nie bawilem -- jak funkcjonuje odczyt na stacjonarnych czytnikach i czy wlasnie predkosc nagrania TU wlasnie nie wplywa na jakies bledy ODCZYTU (fizyka ![]() -- CO ZNACZY NISKA JAKOS CYFROWEGO AUDIO ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------- oj czuje ze tu zaczyna sie psychdelia i filozofia bo zaczelem experymentowac ze wstawianiem wlasnch informacji do pliku wav ![]() ---------------------------------------------------------- Sprzet ![]() PLEXTOR PX-W1610A i LG 4040B ale ten ostatni nie polecam do odczytu audio bo jest poprostu nie konsequenty ![]() ---------------------------------------------------------- zapraszam do dyskusji ....prosze o powazne posty .....szukam natchnienia ![]() PS : wszystko robilem na PLEXTORZE odczyt i zapis ....dla wszystkich freakow polecam CDDAE !!! bardzo skromy ale jakze kokretny i funkcjonalny program....... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|