![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Pomylone Pliki Biosow Dla Lg Gce824b!!!
Witam serdecznie.
Na stronie: http://pl.lgservice.com/b2c/jsp/dispatcher.jsp znalazlem niby nowy BIOS dla LG GCE8240B w dziale nagrywarki (CD-RW) w wersji 1.19, mysle sobie ok, fajnie ze jest nowy, zobaczymy jak bedzie, ale co sie okazuje ten bios przeznaczony jest dla CD_ROMu (Installation for Firmware Upgrade CRD-8240B to Version 1.19a plik *txt) nie tej nagrywarki!!! Chyba jakis ciubaryk pomylil sie i umiescil go w zlym miejscu. Mozna wiec zwalic sobie nagryware. Moze komus na tym zalezy ![]() I ta sama pomylka: http://www2.driverguide.com/uploads/...s14/17017.html Pozdrawiam DEXBAX |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Kurcze ten powyzszy link nie dziala prawidlowo, powinno byc na stronie: wsparcie produktu->DEVICE DRIVER->CD-RW->podstrona 3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
No faktycznie zwalili. Nawet plik z firmware ma nazwe GCE, ale juz w srodku widac napisy CRD. Ciekawe czy serwis LG bedzie teraz przyjmowal nagrywarki ze zwalonymi biosami i nieodplatnie je naprawial (oczywiscie koszty wysylki na koszt serwisu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Faktycznie, same symbole cyfrowe napędów LG są bardzo mylące, bo z tymi samymi cyferkami, ale z innymi literkami są nagrywarki i czytniki CD-ROM. Sam kiedyś ściągnąłem niewłaściwy bios i o mało go nie wgrałem - zorientowałem się w ostatniej chwili, chyba zresztą dostałem jakiś komunikat o niewłaściwym modelu sprzętu - i dopiero wtedy zorientowałem się, o co chodzi. Trzeba bardzo uważać!
Ale jeśli to samo LG się pomyliło (czemu zresztą wcale się nie dziwię, ze względów w/w), to chyba powinnini to uznać... Bo przecież z drugiej strony bardzo głośno straszą, że niewłaściwy upgrade biosu unieważnia gwarancję. Może zwrócić im uwagę e-mailem? Wtedy ludzie byliby "kryci", bo inaczej LG może się wypierać.
![]() |
#5 |
![]() |
Napisalem do nich maila, zobaczymy co odpowiedza...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Dexbax - czy zwrocil bys na to uwage, gdyby nie fakt, ze plik README mial nie ta nazwe co trzeba?
Chyba pora wyrobic sobie odruch zagladania do plikow z biosami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Szczerze mowiac nie zerknalem na nazwe, ale do pliku zerknalem z ciekawosci co tam ciekawego napisali, a swoja droga to nawet wielkosc tego pliku z biosem jest jakas dziwaczna bo przeciez nie 256kB. Z tego widac ze warto czytac, ja bede na pewno
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|