![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2003
![]() |
nagrywara Sony
Witam wszystkich!
Piszę, ponieważ mam problem z moją nagrywarką (SONY CD-RW CRX195E4 40/12/48). Mianowicie często zdarza się, że próba zapisanie krążka kończy się fiaskiem - program nagrywający niby nagrywa, ale status stoi w miejscu. Moge tylko zrestartować komputer. Dzieje się tak jak nagrywam programami takimi jak np. NERO czy tym co jest w WinXP. Najczęściej problem występuje jak nagrywam na nośniku LG, jednak problem również występuje - choć żadziej - na PLATINIUM. Jaki typ nośnika jest najbardziej zoptymalizowany pod moję nagrywarkę? Z jakimi prędkościami mogę "bezpiecznie" nagrywać? Mam zastosować jakieś specjalne sterowniki? Jaki opcje mam ustawić w programie Nero i jaki typ nagrywania mam wybrać (chodzi mi np. o Disk At Once). Czy ktoś zna może strone WWW na której są umieszczone materiały dot. mojej nagrywarki (na cdrinfo.pl nic o niej nie ma) ?Z góry dziękuję, Marcin: winiarczykmar@interia.pl |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Najlepiej nagrywac z jak najmniejsza predkoscia. Nigdy nie powinno sie nagrywac na max speedzie gdyz skraca to zywotnosc nagrywarki. A na reszte pytan poszukaj odpowiedzi na www.cdrinfo.pl i w FAQ.
|
|
|
![]() |
|
|