![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2004
![]() |
Nagrywarka audio Philips CDR-765
Ostatnio nabyłem nagrywarkę audio Philips CDR 765.jest to sprzęt OK,ale
niestety ma wadę wrodzona.Po prostu wymaga płyt CDAudio.Podobno można to zmienić,po zmianie biosu,ale mimo poszukiwań w necie nic nie znalazłem konkretnego poza tym że istnieje taka możliwość.Jeśli ktoś coś wie to bardzo proszę o radę w temacie.KraVetz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Znam inny sposób na philipsy. Musisz mieć 1 płytę cdr audio, włożyć ją do nagrywarki, włączyć rec synch czy podobnie, gdzie nagrywanie zaczyna się po podaniu sygnału np na wejście spdif. Gdy jesteś juz w tym trybie nagrywarka odczytała już TOC z płyty i wie, że można na niej nagrywać, teraz szybkim ruchem otwierasz ręcznie szufladę i podmieniasz płytę na zwykłą cdr i zamykasz ręcznie (musi się to odbyć szybko i sprawnie) teraz puszczasz muże ze źródła sygnału i płytka się nagrywa. Innego sposobu nie znam poza chipem ale to do Yamahy.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Skoro kupiles juz nagrywarke audio... Plytki "for audio" kosztuja ponizej zlotowki, verbatimy np 2 zl. Czy jest sens kombinowac z recznym wysuwaniem szuflady? To bylo dobre kiedy plytka audio kosztowala 30 zl. Teraz nie widze sensu, zeby sie meczyc
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2004
![]() |
Niestety sposób z wysuwaniem szuflady w tym modelu nie skutkuje.po wysunieciu już 3 cm nagrywarka się resetuje.Znalazłem opis polegający na zmianie biosu z modelu 785.Jest jeszcze możliwość zainstalowania modchipu,
ale cena wynosi 20 funtów,co sprawę czyni nieopłacalną. Co do płytek audio to może i racja ,ale przy większej ilości to też jest kłopotliwe.Po prostu nie są one tak popularne i wszędzie dostępne.Pozdrawiam KraVetz |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wieksza ilosc to ile? 10 dziennie? 15?
Z jednej strony Cie nie rozumiem. Kupiles nagrywarke audio i chcesz nagrywac na plytkach, ktore nie sa dla niej przeznaczone? Mozesz mi to wyjasnic?
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2002
![]() |
Ja nie moge:/ Normalnie gosc chce zwyklej porady jak nagrywac na zwyklych cd-r za 40 gr i mniej a wy mu mowicie o cdr audio ja nie znalazlem tanszych niz po 5 zl od szt. po zatym prawie nigdzie ich nie ma jak sie jeszcze mieszka w malym miescie to juz kaplica. Licza sie koszty wiec jak ktos zna sposob na nagrywanie na zwyklych cd-ach to niech mu powie i reszta tez skorzysta a nie piszecie posty typu: smykus_likas te twoje pytaniq sa bez sensu to tak jak ja bym sie Ciebie zapytal po co nagrywasz(jesli wogule masz nagrywrake i nagrywasz) na plytach cdr/DVD pirackie wersje programow/gier skoro nagrywarka powinna sluzyc do archiwizacji LEGALNYCH danych? Ta sama waga pytania. odpowiedz jest chyba jasna...
A u mnie siedzi sobie W2K na Celeronku 333 i z 128 MB RAM i wychodzi na to, że mam za mało RAMu ![]() Ostatnio zmieniany przez seciu : 22.06.2005 o godz. 23:01 |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Po pierwsze jest ich mnostwo w cenie ok 1 zl (verb za 2 zl). Ja sie licza koszty to po co kupowac nagrywarke audio? Kupujesz za 70 zl nagrywarke cdr do kompa i jedziesz. Stacjonarne nagrywarki nie "przyjmuja" zwyklych plyt, to po drugie. Zmieniajac cokolwiek, tracisz gwarancje. Pamietaj, ze nagrywarka stacjonarna nagrywa 1:1 wiec ile plyt godzinnych jestes w stanie nagrac dziennie?
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2002
![]() |
jest jeden plus co przemawia za nagrywarkami stacjonarnymi to ze jakos jest lepsza niz w wypadku nagrywraki komputerowej i wcale nie trzeba miec wytrwnego ucha aby to wychwicic.
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Uwazaj bo mozesz sie zdziwic
![]() ![]()
|
|