Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2004, 19:25   #1
mqy
Wymiatacz

Data rejestracji: 06.11.2002
mqy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teac CD-W540e[2.4A -=> 1.0f]

!!!witam!!!
Mam pytanie czy probowal ktos juz zmianic bios w tym teac'u........
[mam oczywiscnie na mysli temat newsu na stronie glownej Cdrinfo.pl]
.........bo ja sie nad tym zastanawiam.......i nie wiem czy sie oplaca.......
mqy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2004, 19:53   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mqy
!!!witam!!!
Mam pytanie czy probowal ktos juz zmianic bios w tym teac'u........
[mam oczywiscnie na mysli temat newsu na stronie glownej Cdrinfo.pl]
.........bo ja sie nad tym zastanawiam.......i nie wiem czy sie oplaca.......

Chyba jest to bardzo ryzykowne...
A dlaczego 1.0f? Powszechnie wiadomo, że najlepszy jest 1.0k. 8)
Stary 02.02.2004, 20:08   #3
mqy
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez esem
Chyba jest to bardzo ryzykowne...
A dlaczego 1.0f? Powszechnie wiadomo, że najlepszy jest 1.0k. 8)

No wlasnie ale wyczytalem wiele wypowiedzi, ze ten 1.0k ma jakis licznik.... , i co sie wi nim psuje, tz. moze pas mi przez niego cala nagrywarka.....
......a dlaczego ryzykownie, widze ze nickt nie zainteresowal sie zmiana z 2.4A na 1.0x......
mqy jest offline  
Stary 02.02.2004, 20:17   #4
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez mqy
No wlasnie ale wyczytalem wiele wypowiedzi, ze ten 1.0k ma jakis licznik.... , i co sie wi nim psuje, tz. moze pas mi przez niego cala nagrywarka.....
......a dlaczego ryzykownie, widze ze nickt nie zainteresowal sie zmiana z 2.4A na 1.0x......
W maju moja 540 bedzie miała 2 lata i skończy się jej gwarancja.
Ćwiczyłem wszystkie BIOSy 1.0xx. Dla mnie jest jednak najlepszy 1.0k.
Musiałbyś doczytać producenta kości dla Biosu 1.xx i 2.xx: jak są różni - to dla mnie: po herbacie, jak ten sam: temat do myślenia.
Ale zadaj pytanie do TEACa: coś Ci odpowiedzą... 8)
Stary 02.02.2004, 21:08   #5
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mqy
z tym licznikiem to oczywiscie byly zarty.
1.0K mialem przez kilka min/godzin, juz nei pamietam... mialem problemy i to spore, nero przez ok 10sec rozpoznawal nosnik, normalnie to sie dzieje tak szybko ze o tym nie wiesz
Stary 02.02.2004, 21:12   #6
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

ja tam zostaje przy biosie 2.4A nie mam jakos problemow z nosnikami 48x (52x nie probowalem) i jest git
Stary 02.02.2004, 21:53   #7
karwa83
Bywalec

Data rejestracji: 31.10.2003
karwa83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation

Jeśli chodzi o zmianę tego biosu to ja bym za bardzo nie radził tego robić!!!
Prosty powód jeśli wszystko jest w porządku to po co zmieniać.
Podobno Teac W540E z biosem 2.4A łamie Safedisc v2.51 - v2.8 a ze starszą wersją biosu nie daje rady.
Więc trzeba się głęboko zastanowić :chytry:
Stary 03.02.2004, 12:45   #8
mqy
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez karwa83
Jeśli chodzi o zmianę tego biosu to ja bym za bardzo nie radził tego robić!!!
Prosty powód jeśli wszystko jest w porządku to po co zmieniać.
Podobno Teac W540E z biosem 2.4A łamie Safedisc v2.51 - v2.8 a ze starszą wersją biosu nie daje rady.
Więc trzeba się głęboko zastanowić :chytry:
mnie ten bios denerwuje....do zawsze, bo nie moge uzyc TeacTuningTool i obnizyc predkosci odczytu do[z 48x] 40x[mysle ze bedzie ciszej], ostatnio nagrywarka, zaczela piszczec podczas nagrywania[ ], pisk polega na tym ze krecaca sie plyta wydaje taki pisk niby cichy, ale mimo wszystko......
......nagrywanie danych to roznie, ale na slabym nasniku blad, bedzie zawsze.....i co najciekawszy jest fakt, plik odczyta kazdy inny naped a moj teac nie....!!!
Ale to nie problem bo nie pamietam kiedy dla siebie nagrywalem jakies danie[pale glownie muzyke i dla siebie na Tdk x-speed 48x i ostatnio 52x problemu nie bylo nigdy]....naped nie zepsul mi plyty nigdy, oprucz tego ze czasem nie da sie odczytac plikow na gownianej plytce.....Muza zawsze nagrana dobrze....tyle ze predkosci jakie obsluguje[Cd-r] to 4x, 8x, 16x, 20x, 24, 32x, 40x, plytki na muzyke z indeksem 52x nie bede nagrywal z predkoscia 4x, wolal bym nagrywac np. 12x, zamiast 16x[ ], znow z Cd-rw, moge nagrywac tylko 4x lub 10x, i np. plytka cd-rw o indeksie do 16x nawet moj teac nie odczytuje a predkosciowo-bilzniaczy Lite-on nie tyle ze odczytuje ale nagrywa, np. plytka cd-rw ktora byla dodana do Yamahy f1 - nawet jej nie odczytuje......
.....a no i jeszcze moj stary kompleks tz. podczas sprawdzania w Cdspeed, predkosc ktora wynika z testow jest zawsze inna od tej jaka nagrywalem w rzeczywistosci.... prawie zawsze pokazuje ze nagrywanie zaczyna sie od 18x a konczy po 30x, a czasem nawiet wiecej niz 40x... :o [nie zaleznie na jakim napedzie przeprowadzam test nagranej przezemnie plyty].........
....no i mam problem nie chce zeby stalo sie cos takiego typu, "a mowilismy..."...
mqy jest offline  
Stary 03.02.2004, 12:57   #9
esem
OldBoy

mqy: nie szukaj dziury w całym.
Wszyscy chcą mieć BIOS 2.4A a Ty chcesz się go pozbyć?
Pewnie i tak niedługo będziesz modernizował sobie sprzęt a TEAC w540e to już trochę stary model... 8)
Stary 03.02.2004, 13:33   #10
mqy
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez esem
mqy: nie szukaj dziury w całym.
Wszyscy chcą mieć BIOS 2.4A a Ty chcesz się go pozbyć?
Pewnie i tak niedługo będziesz modernizował sobie sprzęt a TEAC w540e to już trochę stary model... 8)
moze, nad zmaina tego biosu jeszcze sie zastanowie....moze sie kiedys skusze.....a jesli chodzi o modernizacje kompa to poczciwy Asus P2B, PIII 500, i 192Mb - bedzie mnie musial ten sprzet jeszcze bardziej pokochac bo mam teraz w planie calekiem inne wydatki.....szczerze mowiec to szkoda mi wydawac kasy na kompa.........no ew. kosc 256Mb na BX kupie...tyle ze to jest az 150zl...hehe no i jeszcze moze PIII 1GHz z przejsciowka na Slot1 za ok. 450zl-500zl.....lacznie ok.650zl.....albo na Rzeszowskie ceny[komp do modernizacji] Asus A7N8x-E Deluxe 540zl + Athlon XP 2000 Box 330zl[to jest na szynie FSB 266MHz a plyta obsuguje do 400MHz czyli mozna by tego kompa jeszcze, za kilka lat mocno zmodernizowac - Athlon na FSB 400MHz....] + 1 x DDR Kingston[PC3200 czyli 400MHz] 256Mb[za kilka lat dokupic druga taka kosc aby dziala system podwojnej przepustowosci....]....to jest lacznie az 1075zl......
....zastanawiem sie nad ta druga wersja ale kasy przeciez nie urodze.....tym bardziej 1000zl wydal bym na cos innego......
mqy jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: