Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.04.2005, 09:54   #1
Asasella
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2005
Asasella w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka HP CD-WriterPlus MultiRead 4x4x32

Problem mam taki, że za każdym razem jak chcę nagrac płytkę multisession lub kontynuować taką właśnie, nero po poprawnym cachingu plików, przy 2 czy 3% zatrzymuje się i komunikuje błąd "Could not perform end track". Nagrywam tylko dane do 700 mb, więc nie powinno byc problemu z nadmiarem danych. Nadmieniam,że próbuję nagrywać na Verbatim Pastel. Dawniej nie było z ta nagrywarką żadnych problemów. Niedawno udało się nagrać na Crystal Azo...ale to był chyba przypadek...acha i jeszcze jedno mój WinXP czasem nie wykrywa tej nagrywarki- po prostu czasem znika...:/...tego to juz nawet nie potrafię zrozumieć...wszystkie ustawienia systemowe są w porządku...po tym niefortunnym nagrywaniu płytki są po prostu do wyrzucenia....nagrywarka chyba też...:/..jak ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać to bym była wdzięczna za popowiedź jak uratować tego trupa...
Pozdrawiam Serdecznie
Asasella jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.04.2005, 13:04   #2
Asasella
Nowy na forum

czyszczenie lasera

myślicie ze przeczyszczenie lasera coś da...mam chęc rozkręcić to diabelstwo i porządnie przeczyścić...nawet jeśli musiałabym go rozkręcać i czyścić lustro w laserze!!
Asasella jest offline  
Stary 27.04.2005, 13:30   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nagrywarka juz swoje przezyla
wyczysc ja, wgraj nowy bios
nie obsluguje ona trybow daoraw (nie wiem czy wogule obsluguje dao) ani overburningu wiec pal na odpowiednich ustwieniach
no i pomysl nad nowym sprzetem...
nimal jest offline  
Stary 27.04.2005, 13:55   #4
Asasella
Nowy na forum

hp CDRW 8000

dokładnie jest to model HP CDRW 8000 ale nie wiem jaki bios do niej wgrac, i jak...i skąd...:/..kiedys nawet szukałam i nie mogłam nigdzie znaleźć...
jestem kompletna zieleń w tych sprawach POMOCY!!!
Asasella jest offline  
Stary 28.04.2005, 08:12   #5
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no to jest problem
na stronie hp nie ma slowa o tym modelu (jest 7500 i potem 8100)
na forum.rpc1.org nie ma firmwaru do niej
obawiam sie ze bedzie ciezko z firmwarem, sprobuj wiec czyszczenia
a najlepiej naprawde rozejzec sie za nowym sprzetem, bo ten ma pewnie kolo 6 lat no i nie suportuje praktycznie niczego, wiec nawet jesli doprowadzisz go do stanu uzywalnosci to nie na dlugo
nimal jest offline  
Stary 28.04.2005, 10:31   #6
Asasella
Nowy na forum

pocieszenie...

no to mnie pocieszyles......a da sie nie wiem moze dokupic jakis tani laser i wymienic??Czy nie bawic sie w takie ceregiele i kupic jakis tani nowy sprzet (patrzylam ostatnio LG za 90 zeta z gwarancją - tylko skąd kasę wziąć...:o)
Asasella jest offline  
Stary 28.04.2005, 12:21   #7
nimal
Author
Zlotowicz

wymiana lasera przewyzsza koszt nowej nagrywarki
zreszta naprawde ten hp juz dlugo nie pociagnie, no i, co juz pisalem, nie obsluguje wspolczesnych formatow (ze tez z nagrywarka bez mozliwosci overburningu chce ci sie meczyc...)
nowa nagrywarka w sklepie to okolo 100pln
uzywana kupisz za 50 z gwarancja
nie warto kombinowac naprawy sprzetu wartego pewnie 0 a naprawa ponad stowke...
nimal jest offline  
Stary 28.04.2005, 20:58   #8
Asasella
Nowy na forum

philips

w środku siedzą podzespoły philipsa i troszke samsunga- ale większość to philips...nie zdążyłam tylko zobaczyć jakie...:/...coś lipna ta nagrywarka...:/
Asasella jest offline  
Stary 02.05.2005, 17:53   #9
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przypuszczam że ten Twój HP to nic innego tylko OEM sony model crx 100 lub 120E. Obsługuje ona RAW DAO 96. Nie zgadza mi sie tylko 4-4-32 ten HP ma 4-2-24! Cos jest nie tak.

Ostatnio zmieniany przez czechoj : 02.05.2005 o godz. 19:04
czechoj jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: