![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie znalazlem plyty ktorej atip (pomimo pojemnosci 800/870mb) podawalby inna dlugosc niz slynne 79m:54s:19f...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tu nie chodzi o płyte, tylko o nagrywarkę.
Z czasopisma wynika, że po włożeniu nośnika o pojemności 800 lub 870MB napęd sam rozpoznaje te płyty i program np. NERO "widzi" tą pojemność. Muszę poszukać tego... |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
![]()
Mam tę samą nagrywarkę i nero 6.0.0.0 i nie mam najmniejszych problemów z wypalaniem płytek.
wczesniej mialem teaca cd-w540e i mialem z nim same problemy (psul plyty, nie chcial palic szybciej niz x16) a od przesiadki na lite-ona problemy zniknely. |
![]() |
![]() |
#19 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nagrywarka 'wie' jaka ma plyte dzieki informacjom z ATIP - jesli tam jest napisane ze plyte ma dwadziescia minut - to kazda nagrywarka powie ze plyta ma 20 minut - tylko wykonanie testu na overburning moze podac bardziej prawdopodobna pojemnosc - ale do tego momentu te 20min jest wielkoscia wiazaca i tylko te pojemnosc wykorzysta program
nagrywarka nie robi tajemniczych testow - bo nie moze byc madrzejsza od kury - test na overburning wymaga czasu i nie poda informacji od razu po wlozeniu plyty i tak dalej i tak dalej... ciekawi mnie co to za gazeta? komputer swiat?
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
Tak panowie wszystko to przeczytałem. Też nagrywam płytki już od kilku lat. U mnie to znaczy nagrywarka Liteon 48246s i wszystkie wersje do 5.5.10.35 chodziło miodzio. Od wersji 6.0.0.0 do 6.0.0.15 jest kupa z overburningiem i z nagrywanie obrazu płyty z pliku *.bin, *.iso itp. itd.Mimo iż test overburningu przechodzi O.K mimo zanaczonych opcji DAO i włożonej płyty 800MB pliki o łącznej pojemności 715 MB nie idzie zapisać. Komunikat brak pojemności. Na poprzenich wersjach taką pojemność zapisywałem na płycie 700mb-towej.Bios jest najnowszy do tego modelu z poprawioną opcją Overburningu.Naprawdę nie wiem o co chodzi?
|
![]() |
![]() |
#21 |
![]() ![]() |
Nero 6.0.0.15 i LTR 52327S
U mnie kompilację pomiędzy ~690 a 710 za cholerę nie można nagrać krzyczy że za mało miejsca na płycie, ale jak dołożę coś do kompilacji zaczyna kożystać z overberningu,nagrywa i jest OK Jak dołożę do ok. 750 na koniec podaje że zapis nie powiódł się ale po sprawdzeniu na płycie wszystko jest OK> film chodzi program dołożony też Mam ochotę powrócić do starszego Nero np.5.5.10.42 ale nie mogę go znależć bo wszystkie linki odnoszą się do witryny nero lub do miejsc gdzie jest już tylko 6.0.0.15 dotyczy to też www.cdrinfo.pl Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#22 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W czasopiśmie Komputer Świat nr 3/2003 (113) w teście na stronie 24-ej tak pisze o nagrywarce BTC BCE 4816IM : "Nagrywarka jako jedyna w teście rozpozanje bezpośrednio płyty większe niż 700 MB, dzięki czemu do ich zapisu nie trzeba wykorzystywać funkcji overburningu." Mowa jest o płytach 90 i 99 min., bo za takie "cudo" przyznano dodatkowe punkty (str. 27). No i SID co o tym sądzisz ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|