Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   NAGRYWARKA MARZEŃ (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-marzen-19507/)

CHYTRY LIS 07.04.2003 20:54

Witam wszystkich serdecznie , chyba jestemw w wlasciwym miejscu ??? no ale do rzeczy juz w krotce mam zamiar zlozyc nowy komputer ,prosze napisac jaka jest waszym zdaniem dobra dostepna wypalarka na rynku nie skladak ( srubka od philipsa , wieczko od lg , szumy od sony itd.itd. ) cena nie gra roli , nie odebrac tego prosze jako chwalenie sie ??? za pomoc dziekuje .Pozdrawiam .
CHYTRY LIS

esem 07.04.2003 18:52

Cytat:

ZbigNieff napisa***322;(a)
Wyglad najlepiej z Philipsa (bo ladne robia panele)
Srodek z LiteOn`a ale z takiego ktory zrobi kazde zabezpieczenie... (nawet te z przyszlosci)
Reszta z PLXTORA a i tacka moze byc LG
Funkcje Yamahy F1 i to bylo by wszystko...

Cos takiego i bede mogl spac spokojnie ;p

A popielniczka i laserowa zapalniczka? 8)

ZbigNieff 07.04.2003 18:44

Wyglad najlepiej z Philipsa (bo ladne robia panele)
Srodek z LiteOn`a ale z takiego ktory zrobi kazde zabezpieczenie... (nawet te z przyszlosci)
Reszta z PLXTORA a i tacka moze byc LG
Funkcje Yamahy F1 i to bylo by wszystko...

Cos takiego i bede mogl spac spokojnie ;p

CIAPEK 07.04.2003 18:39

Witam loodziska!:jupi:

Pabloz ja też już powoli zaczynam się z tym godzić, że mam takiego kompa, a nie innego (w końcu 2 latka ma i tylko mu ramy dodałem, płyta BX chyba mówi wszystko za siebie). Po prostu sprzęcik "nie wyrabia" ale i tak jest OK!

Palarka marzeń widze, że powstaje i są nawet niezłe uwagi/propozycje.

Estetyka to też ważna sprawa! Diody to rzeczywiście fajny bajerek i chętnie bym to widział u siebie!
Fajnie też by wyglądała jakaś profesjonalna naklejka/nadruk np. z imitacją ognia! :)

Ale tak na serio jak by się połączyło pare firm to mogłaby powstać palarka marzeń!
8)

mqy 07.04.2003 17:49

tak, tak jedna do odczytu - zielona, druga wypalanie - czerwona,
trzecia kawa - fioletowa........

Pabloz 07.04.2003 17:45

Hej!

Ciapek: moja nagrywara chodzi na 3 roznych systemach operacyjnych (w98/2000/xp) i na zadnym nie mialem problemow z udma :-) Moze wina lezy po stronie plyty glownej a nie wypalarki...

Co do dyskusji: Troche o estetyce - co wolicie? Jedna czy dwie diody na panelu, ewentualnie jedna dwukolorowa? Ja musze przyznac ze najlepiej bym widzial 2, zielona przy odczycie, czerwona przy zapisie (w lg 8081b pomaranczowa byla do odczytu a zielona do zapisu, strasznie mnie to wkurzalo). Ewentualnie jeszcze jedna dwukolorowa tez by stykla... ale niestety 8481b ma jedna i w dodatku zielona, trudno, musze z tym zyc ;-)

Pozdrawiam

mqy 07.04.2003 17:39

!!!witam!!!

Musi byc obowiazkowo wyposazona w domową PALARNIE yyy.. kawy...

esem 07.04.2003 17:34

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Powinna obsługiwac WSZYSTKIE formaty zapisu, powinna miec duzy bufor / 8mb tak jak u Yamahy styka;) /:3msie:

lub w TEACu styka... 8)

Laser 07.04.2003 17:25

Witam !

Powinna obsługiwac WSZYSTKIE formaty zapisu, powinna miec duzy bufor / 8mb tak jak u Yamahy styka;) /:3msie:

Maciej 07.04.2003 17:22

Cytat:

qwerty01 napisa***322;(a)
Palarka marzeń powinna przegrywać wszystkie (nawet co jeszcze wymyślą) zabezpieczenia :)
Dokładnie...i jeszcze bez awaryjna...:cisza:

misz_masz 07.04.2003 16:17

No tak powinna mieć Tackę od LG , prezentować trwałość i niezawodnosć TEAC , posiadać możliwości LiteOna , bajery Yamahy i być wyprodukowana przez Plextora. No i oczywiście jej cena powinna być relatywnie niska. :D Ech marzenia.............

esem 06.04.2003 15:05

Nie ma takiej nagrywarki i oby nigdy nie było.
Nudzilibyśmy się na forum jak przysłowiowe "mopsy". 8)

Sprezyn 06.04.2003 15:01

Cytat:

qwerty01 napisa***322;(a)
Palarka marzeń powinna przegrywać wszystkie (nawet co jeszcze wymyślą) zabezpieczenia :)
znaczy sie musi byc w srodku liteonem,
i moze niech bedzie wykonana przez plextora
to zapewni jej niezawodnosc i szklana
soczewke:cisza:

qwerty01 06.04.2003 14:15

CIAPEK 06.04.2003 13:58

Cytat:

Pabloz napisa***322;(a)
Hej!

To moze ja zaczne:

mechanizm tacki i sama tacka - najlepiej z LG, lepszego i cichszego mechanizmu jeszcze w zadnym napedzie nie widzialem (mowa o LG8481b).

Dzięki Pabloz za rozpopczęcie dyskusji :). Właśnie też chciałem zwrócić uwagę na tackę LG (też mam ten model :) jest całkiem OK, chociaż te problemy z UDMA o których tyle pisałem :( ) Tacka chodzi wyśmienicie i to fakt!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:23.