Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.10.2001, 01:34   #1
Ahmed
Gość

Nagrywarka Teac CD-W516E (16x10x40)

Chciałbym się dowiedzieć czy zapisuje i odczytuje płyty 99min,
czy kopiuje płyty zabespieczone Safedisc 2.
Chciałbym poznac lepiej zapoznac się z tym urzadzeniem
prosze o wskazanie wad i zalet tego urządzenia z góry dziekuje.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.10.2001, 11:46   #2
Pawel
Gość

Test tej nagrywarki jest na stronach CDRinfo.pl, piszą, że łamie zabezpieczenie, ale płyty nagrywa tylko do niecałych 90 minut (w sumiepo co więcej). Ja jeszcze swojej nie sprawdzałem (overburning to jedyne czego jeszcze nie sprawdzałem, ale mam nagrywarkę od tygodnia czy dwóch). Na razie wystarcza mi 700 MB.

Stary 30.10.2001, 11:52   #3
Pawel
Gość

Największą zaletą tej nagrywarki jest jej jakość. Tego nie oferuje prawie żadna inna nagrywarka (może Plextor i chyba? Ricoh, ale tego ostatniego nie jestem pewien). Poza 99min. obsługuje wszystkie formaty. Jej wadą jest o kilka sekund dłuższe nagrywanie niż w innych nagrywarkach 16x, ale to ma chyba małe znaczenie. Na koniec mała opinia usłyszana w sklepie przez jednego gościa, udzielającego się na forum: "Teac-iem to pan na krowim placku nagra, nie musi pan kupować dobrych płyt". Mam nadzieję, że autor nie obrazi się za cytat. Od siebie dodam, że warto używać dobrych płyt - są wielokrotnie trwalsze.

Stary 30.10.2001, 12:37   #4
TomS
Gość

Od niedawna jestem posiadaczem tej zacnej nagrywarki i wszystko byloby super gdyby nie fakt, ze czasem zdaza mi sie skopac plytke.....

Uzywam programu Nero Burning Rom 5.5.0.3 i gdy nagrywam przy rownoczesnie wlaczonych innych programach, np. IE, ACDSee, Windows Commander to wyskakuje mi blad Could Not Perform End Track ale przy okolo 50% procesu nagrywania, poprzedzony komunikatem Invalid Write State.

moze ma ktos jakas rade ?

Stary 30.10.2001, 13:11   #5
Ahmed
Gość

Cytat:
Pawel (30-10-2001 10:52):
Największą zaletą tej nagrywarki jest jej jakość. Tego nie oferuje prawie żadna inna nagrywarka (może Plextor i chyba? Ricoh, ale tego ostatniego nie jestem pewien). Poza 99min. obsługuje wszystkie formaty. Jej wadą jest o kilka sekund dłuższe nagrywanie niż w innych nagrywarkach 16x, ale to ma chyba małe znaczenie. Na koniec mała opinia usłyszana w sklepie przez jednego gościa, udzielającego się na forum: "Teac-iem to pan na krowim placku nagra, nie musi pan kupować dobrych płyt". Mam nadzieję, że autor nie obrazi się za cytat. Od siebie dodam, że warto używać dobrych płyt - są wielokrotnie trwalsze.
To znaczy kupić Plextor'a x16 czy Teac'a x16

Stary 30.10.2001, 18:09   #6
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Za cycytat sie nie obraze ale faktycznie teac na zlych plytkach nagra dobrze podczas gdy cos innego sie wylozy niesamowicie zreszta Plextro lepszy od Teaca ale duzo drozszy wiec jak masz malo kasy to mozesz kupic teaca
a co do jakosci plyt to mowie nagrac nagrasz ale hgorzej z dlugoscia przechowywania danych
ogolnie mam teaca i chwale i polecil bym teaca ale bylbym zly dyskryminujac plextora no fakt faktem cena jego jest wieksza
bennyone jest offline  
Stary 03.11.2001, 03:03   #7
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Ahmed (30-10-2001 00:34):
Chciałbym się dowiedzieć czy zapisuje i odczytuje płyty 99min,
czy kopiuje płyty zabespieczone Safedisc 2.
Chciałbym poznac lepiej zapoznac się z tym urzadzeniem
prosze o wskazanie wad i zalet tego urządzenia z góry dziekuje.
Przegra SD 2, tyle ze plyta bedzie chodzic tylko w nagrywarce. Zalezy to tez od biosu.
woitas jest offline  
Stary 03.11.2001, 18:09   #8
Yorg
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.06.2002
Yorg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To znaczy któy bios jest lepszy i dlaczego
Yorg jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: