![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Nagrywarka Teac CD-W516E (16x10x40)
Chciałbym się dowiedzieć czy zapisuje i odczytuje płyty 99min,
czy kopiuje płyty zabespieczone Safedisc 2. Chciałbym poznac lepiej zapoznac się z tym urzadzeniem prosze o wskazanie wad i zalet tego urządzenia z góry dziekuje. |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Test tej nagrywarki jest na stronach CDRinfo.pl, piszą, że łamie zabezpieczenie, ale płyty nagrywa tylko do niecałych 90 minut (w sumiepo co więcej). Ja jeszcze swojej nie sprawdzałem (overburning to jedyne czego jeszcze nie sprawdzałem, ale mam nagrywarkę od tygodnia czy dwóch). Na razie wystarcza mi 700 MB.
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Największą zaletą tej nagrywarki jest jej jakość. Tego nie oferuje prawie żadna inna nagrywarka (może Plextor i chyba? Ricoh, ale tego ostatniego nie jestem pewien). Poza 99min. obsługuje wszystkie formaty. Jej wadą jest o kilka sekund dłuższe nagrywanie niż w innych nagrywarkach 16x, ale to ma chyba małe znaczenie. Na koniec mała opinia usłyszana w sklepie przez jednego gościa, udzielającego się na forum: "Teac-iem to pan na krowim placku nagra, nie musi pan kupować dobrych płyt". Mam nadzieję, że autor nie obrazi się za cytat. Od siebie dodam, że warto używać dobrych płyt - są wielokrotnie trwalsze.
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Od niedawna jestem posiadaczem tej zacnej nagrywarki i wszystko byloby super gdyby nie fakt, ze czasem zdaza mi sie skopac plytke.....
Uzywam programu Nero Burning Rom 5.5.0.3 i gdy nagrywam przy rownoczesnie wlaczonych innych programach, np. IE, ACDSee, Windows Commander to wyskakuje mi blad Could Not Perform End Track ale przy okolo 50% procesu nagrywania, poprzedzony komunikatem Invalid Write State. moze ma ktos jakas rade ? |
|
|
#5 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
Za cycytat sie nie obraze ale faktycznie teac na zlych plytkach nagra dobrze podczas gdy cos innego sie wylozy niesamowicie zreszta Plextro lepszy od Teaca ale duzo drozszy wiec jak masz malo kasy to mozesz kupic teaca
a co do jakosci plyt to mowie nagrac nagrasz ale hgorzej z dlugoscia przechowywania danych ogolnie mam teaca i chwale i polecil bym teaca ale bylbym zly dyskryminujac plextora no fakt faktem cena jego jest wieksza |
|
|
|
|
#7 | |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|