![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Ma ktoś WSES ?
Jak w tytule. Jeśli mogę prosić o plik albo link. Byłbym bardzo wdzięczny.
Moja skrzynka marcas@hoga.pl |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
Proszę bardzo, miłej zabawy
Sprawdź pocztę
|
|
|
|
|
#4 | |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#5 |
|
![]() |
Mały programik z laboratoriów Liteona. Pozwala na m.in. pomiar ilości błędów C1 przy odczycie płyty. To daje jakiś obraz tego, jak się dane płyty i ustawienia sprawują przy nagrywaniu jesli będzie się je czytało tym konkretnym Liteonem.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
![]() |
No wielkie dzieki, panowie
I prosze sie nie obawiac, nie uszkodze nagrywarki :-D . Bawilem sie juz nie raz tym narzedziem ale wcielo mi plytke na ktorej to mialem. Jeszcze raz dzieki.W tym tygodniu mam zamiar przeprowadzic troche testow plyt roznych firm, nagrywanych na roznych nagrywarkach. Beda to plyty zarowno najnowsze jaki i takie ktore wypalalem kilka lat temu. Sam jestem ciekaw wynikow. Jak skoncze to podziele sie wynikami na forum
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
![]() |
I jeszcze jedno pytanie, powiedzmy czysto teoretyczne
WSES ma taką funkcję, która pozwala na wyczyszczenie biosa. Ciekaw jestem, jak by się zachował serwis gdyby dostał taką nagrywarke (po operacji "clear" ). Jak myślicie, naprawiliby ? A moze wymiana ? Oni nie zawsze wiedzą o co chodzi, a najprosciej jest wymienić. Da się udowodnić, że bios skasowany został celowo ? Chyba nie :-D
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
Hmm... Clear EEPROM a później sprawdzić mtkflashem, czy reszta firmware'u jest w nagrywarce... A jeśli nie, to wgrać na chama...
![]() Ktoś się podejmie spróbować ? Bo ja jednak nie
|
|
|
|
|
#9 | |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
![]() |
Kurde, jestem bliski tego eksperymentu
Muszę się z tym przespać :-D
|
|
|
|
|
#11 |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
POD ŻĄDNYM POZOREM NIE KORZYSTAĆ Z FUNKCJI CLEAR EEPROM!!!!
nie ma możliwości ponownego zapisu raz skasowanego układu - mimo iż w w WSES'ie jest opcja Save Eprom (tworzy ona plik o wielkości kilkunastu bajtów, który jest kompletnie beużyteczny) to do niczego się nie nadaje. Jeżeli chcesz uszkodzić nagrywarkę, to bardzo ta funkcja się przyda - ale ostrzegam że liteon nie zatrudnia ludzi tylko do siedzenia w biurze i oglądania panienek...
|
|
#12 |
|
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
W sumie czytalem wiele na ten temat ze nie wolmo tego robic i stwierdzam ze wszyscy w tym temacie sa zgodni: po tym zabiegu bedziemy miec nowa podstawke pod browar. Eeeeeeeeechhhh "zakazny owoc" smakuje najbardziej. Kurde nie wiele w sumie brakowalo zebym nacisnal "czerwony przycisk".
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Forumator
![]() |
Cytat:
OK, na razie wykorzystam ten program do tego do czego został stworzony. Potestuje kolejne płytki 8)
Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 30.09.2002 o godz. 22:04 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
hahaha!!
W momencie gdy używasz programu WSES naruszasz prawa autorskie LiteOn Corporation. Oprogramowanie WSES - NIGDY - nie zostało opublikowane, jest to program tylko do użytku wewnętrzengo firmy. Czy sądzisz że gdy firma otrzyma napęd w którym skasowany jest nie tylko eeprom ale i inne fragmenty pamięci flash (czeg NIE MOŻNA zrobic przy użyciu m.inmtkflash) to nie dojdzie do tego że używałeś ich programu ?
|
|
#15 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Czy moglbym prosic o ten programik?
|
|
|
![]() |