![]() |
A czy to wazne? I do czego jest ten Key2... potrzebny?
|
tak, berry, to wazne - i tak, key2audio sie przydaje kiedy dostajesz do reki upragnona plyte tylko po to zeby oddac po 4 godzinach prob, bo tego sie NIE DA sciac...
|
coz ja uzywam Teac 32x, 16x. 10x i nagrywa calkiem dobrze tzn. jeszcze zadnej plyty nie zrabala zabezpieczenia tez zalatwia przynajmniej ja jeszcze nie trafilem na plytke ktorej by nie zgrala ale za czesto nie nagrywam wiec moze czegos nie wiem.(niektorzy mowia ze nie radzi sobie z Safe Discami ale ja kopiowalem juz pare plyt z tym zabezpieczeniem i jest ok. wiec polecam Teaca ale nie dlatego ze uwielbiam ta firme tylko dlatego ze mam i naped i nagrywarke tej firmy i nie stwarzaja problemow. najlepiej kup cos co ma 40x, 24, 16x w zadnym wypadku nie kupuj nagrywarki ktora nagrywa z predkoscia 40x tzn. na pewno kiedys ci sie by to przydalo ale na razie 24x spokojnie wystarcza (jak pisalem ja mam 16x i tez jestem zadowolony) a malo ktora plyta wytrzyma 40x
|
a czy Teac obsluguje Key2Audio? mowie o napedzie 40/12/48...
|
a liteon sobie z tym radzi?
|
Cisza! Fani LiteOn'a gdzie jesteście? Fani LG, a Wy co? Co na to Wasze "jednorazówki"? Dragal, gdzie jesteś? 8)
|
Cytat:
|
to w koncu jakie nagrywarki obsluguja te zabezpieczenie?
|
Berry nagrywarka Teac CD-W540E ( 40/12/48 ) nie radzi sobie z Key2Audio ani z Safedisc v2.51 i nowszym :(
Z tym zabezpieczeniem (Key2Audio) radzi sobie natomiast nagrywarka Plextor PX-W4012A :) a wiem to z testu TEAC 40x - szukaj na tej stronie Reading/Ripping Protected AudioCDs Ja jednak polecam nagrywarki Teac :) pracuje na mojej juz ponad rok bezproblemowo :) Na dniach kupuje Teac 40x i to dopiero bedzie wypalanie :) |
anka725 - ten XP Pro. Corp. to oryginalny...?
|
Hmm... raczej nie ;) do orginalnosci potrzeba mu tylko orginalnego klucza, a ja jade na tym popularnym ;)
Nie spotkalam jeszcze w sieci czlowieka coby XP Proffesional Corporate Edition mial na innym niz ten "popularny" klucz postawiony.. ale moze malo szukalam ;) Sid ale ty nie jestes z ekipy antypirackiej co? ;) Oj bardzo bym nie chciala zobaczyc tych chlopcow u drzwi ;) |
spojz mi w oczy i zadaj to pytanie jeszcze raz...
ten szczery usmiech, to praworzadne cygaro, ta obywatelska postawa... wiesz, chyba nie masz sie czego bac :) swoja droga - witam na forum! |
Cytat:
|
Cytat:
Nagrywarka istotnie nie potrafi odczytać płyt zabezpieczonych Key2Audio (taka jest rola tego zabezpieczenia (dotyczy tylko płyt z muzyką) i rzadko która nagrywarka potrafi to zrobić o ile jakakolwiek. Zwłaszcza, że jest kilka odmian tego rodzaju zabezpieczenia i nawet te napędy, które z opisu potrafią to zrobić w praktyce mają niekiedy z tym problemy (np. DVD Toshiba). Natomiast, jeśli już odczytamy taką płytę to Lite-On napewno nam nagra taki materiał - bo wówczas zrobi to już każda nagrywarka. Sądzę, że przy kupnie nagrywarki niema co się kierować tym, czy obsługuje Key2Audio czy nie. Chyba że zamierzamy "archiwizować" znaczne ilości tego rodzaju krążków. PS. Co wy chcecie od nagrywarek LG? Ja bardzo długo używałem x16 i niemiałem z nią najmniejszego problemu. Czyżby te wyższe modele były aż tak kiepskie :( |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24. |