Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Najlepsza nagrywarka do... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlepsza-nagrywarka-9147/)

Plemnik 27.11.2002 12:14

Cytat:

dARIO! napisa***322;(a)
[ciach]
PS. Co wy chcecie od nagrywarek LG? Ja bardzo długo używałem x16 i niemiałem z nią najmniejszego problemu. Czyżby te wyższe modele były aż tak kiepskie :(

akurat od 16 nic bo to najlepszy model w historii LG (noo 8X tez byly bardzo dobre) ale juz np 24X - to badziew, chociazby ze wzgledu na nieprzegrywanie SD, 32X jest w miare ok ale Liteon jest i tanszy i w wiekszosci testow lepszy, 40 - dalej to tragiczne pio4 ktore jest nie do przyjecia kiedy np masz dwa twarde i DVD jak ja bo bedzie spowalniac jakis naped, 48X - nareszcie UDMA za to tragicznie wybredny sytem doboru predkosci nagrywania - trudno znalezc jakakolwiek plyte ktora da sie wypalic z maksymalna predkoscia, no i czeste problemy z odczytem plyt nagranych ta nagrywarka w innych napedach - to nie moj wymysl od razu mowie tylko opinia uzytkownikow z forum. Tak wiec jasno widac ze Liteon jest korzystniejszym zakupem - a jesli juz mamy wiecej napedow a chcemy cos tanszego to jedynym (LG wszystkie chodza na Pio4 oprocz 48X AFAIK).

zibix 28.11.2002 01:39

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

LG to hulajnoga albo furmanka.
Polecam LiteOn, Teac, Plextor, Yamaha, Asus.

ZA TO CIE LUBIE ! :) (hulajnoga he he he he)

pirat 28.11.2002 08:10

Lg i litek

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

akurat od 16 nic bo to najlepszy model w historii LG (noo 8X tez byly bardzo dobre) ale juz np 24X - to badziew, chociazby ze wzgledu na nieprzegrywanie SD, 32X jest w miare ok ale Liteon jest i tanszy i w wiekszosci testow lepszy, 40 - dalej to tragiczne pio4 ktore jest nie do przyjecia kiedy np masz dwa twarde i DVD jak ja bo bedzie spowalniac jakis naped, 48X - nareszcie UDMA za to tragicznie wybredny sytem doboru predkosci nagrywania - trudno znalezc jakakolwiek plyte ktora da sie wypalic z maksymalna predkoscia, no i czeste problemy z odczytem plyt nagranych ta nagrywarka w innych napedach - to nie moj wymysl od razu mowie tylko opinia uzytkownikow z forum. Tak wiec jasno widac ze Liteon jest korzystniejszym zakupem - a jesli juz mamy wiecej napedow a chcemy cos tanszego to jedynym (LG wszystkie chodza na Pio4 oprocz 48X AFAIK).

Mam na wyposażeniu Lg 8x4x32x i sprawuje sie swietnie co do nowszych modelow... bez komentarza

Litek 40-125S to chyba najbardziej udany produkt tej firmy... i przwgrywa wszystko (gorzej z czytaniem)

dARIO! 28.11.2002 12:41

Re: Lg i litek

Cytat:

pirat napisa***322;(a)
Litek 40-125S to chyba najbardziej udany produkt tej firmy... i przwgrywa wszystko (gorzej z czytaniem)
Mam LiteOn'a 32123S @ 40125S

Rada dla użytkowników mających problemy z odczytem na tych napędach, a posiadających płyty oparte o VIA. Pomaga instalacja Via Mini Port 3.014 i ustawienie dla Lite'ona trybu Multiword (bez ATA33)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24.