Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2004, 20:03   #16
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Takie okazyjne cenowo verbatimy najczesciej trafisz w marketach, oni maja zdolnosci wynajdywania kazdego badziewia.
A standardowy verbatim zawsze (kiedys) byl od mitsubishi albo tayo yuden (pastele).

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2004, 20:15   #17
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz, okazja to była średnia, poza tym nie w hipermarkecie tylko w zwyklym sklepie, a jak kupisz cały szpindel to sprzedadzą trochę taniej.
Nie zmienia to faktu, że Verbatim firmuje góxxo swoim nie tylko logiem ale całym wyglądem - wiekszość, jeśli nie wszystkie białe DataLife wyglądają identycznie. I nie mówię tylko o szpindlu ale też o płytkach ze slimów.
Fakt jest taki, że ostatnie b. dobre CDR Verbatima jakie miałem to pastele.

Jeszcze z innej strony - czsami kupuje płyty prawie hurtowo do archiwizacji danych w firmie. Kiedyś w ciemno mogłem brać Verbatimy, TDK, Memorex, Philips. Pierwsze odpadły Philipsy, potem trafiły się kiepskie Memorexy a teraz jeszcze Verbatimki Kiepsko się dzieje.

Jak biorę płytki dla siebie do domu to zależy mi i na jakości i na cenie . Ale jak do firmy to liczy się tylko jakość i trwałość.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 01.09.2004 o godz. 20:19
Conti jest offline  
Stary 01.09.2004, 21:04   #18
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Conti, trafiles na DataLife Verba. Te od bardzo dawna "zlecane" sa innym producentom. CMC nalezy do wielkiej trojki producentow plyt (obok Riteka i Gigastorage). Te Verby kosztuja 85 groszy za sztuke i nadaja sie jak zauwazyles do kosza. Dobre Verby mozna kupic po 1,10 (crystal super azo). Produkowane przez Mitsubishi. Tez sa w szpindlu pakowane (25, 50 i 100 sztuk).
Stary 01.09.2004, 21:15   #19
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dlatego ja zawsze zalecam kupic pare sztuk i spokojnie sprawdzic w domciu np cdr identifierem zanim kupisz wieksza ilosc. Czasem tez jak ludzie w sklepie sa uczynni to sami ci wrzuca do kompa i sprawdza, no ale to rzadko.
Prawda jest taka ze cokolwiek kupisz od CMC czy Moser India to jest szmelc i ja omijam to z daleka bo szkoda mi nie tyle paru groszy roznicy w cenie co nerwow.
Stary 01.09.2004, 22:15   #20
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fakt, są to DataLife a nie AZO. Hmm mój błąd, dość dawno nie przyglądałem im się z bliska i nie zwrociłem uwagi, ze napis "AZO" wyparował z niektorych Verbatimek. "A diabel tkwi w szczegółach......."
Po nagraniu pierwszej płytki z serii CMC (24x) błędy C1 średnia poniżej 2 - jeszcze nie jest tragicznie.

To może mi jeszcze powiecie czy jest jakaś róznica pomiędzy CDRW Verbatim DataLifePlus SERL srebrnymi (w zwykłych pudełkach) a kolorowymi (w slimach)
Conti jest offline  
Stary 02.09.2004, 18:40   #21
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Varbatim, a ostatnio kupuje także Sony.
Stary 03.09.2004, 17:08   #22
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od TY są pastele a od MCC DataLifePlus, a jak widzisz napis DataLife bez słowa plus no to na 99 % CMC lub inny szmelc
Ricki jest offline  
Stary 07.09.2004, 14:08   #23
Master/Pentium
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.10.2002
Master/Pentium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sprezyn
praktycznie w ciemno mozna rowniez kupowac plytki sony supremas
100 racji - płytki są wyśmienity i nawet dosyć tanie (1.3zł/sztukę).
Master/Pentium jest offline  
Stary 11.09.2004, 12:46   #24
Dragon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.09.2003
Dragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kupiłem 25 CD Verbatim DL+ i zauważyłem różnice w sotsunku do 10 CD:
10 CD MCC Made in China 2004
25 CD MCC Made in India 2002
Różnią się trochę wyglądem, ale obie są DL+. Czy te 25CD będą miały gorszą jakość?
Dragon jest offline  
Stary 11.09.2004, 13:08   #25
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dlaczego mialyby byc gorsze? Teraz DL+ robione sa przez chinczykow (nizsze koszty produkcji). Ale i jedne i drugie musialy przejsc kontrole jakosci wg tych samych kryteriow.
Stary 11.09.2004, 13:39   #26
Dragon
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.09.2003
Dragon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez smykus_likas
Dlaczego mialyby byc gorsze? Teraz DL+ robione sa przez chinczykow (nizsze koszty produkcji). Ale i jedne i drugie musialy przejsc kontrole jakosci wg tych samych kryteriow.
Poprostu zobaczyłem, że są starsze i do tego produkowane w innym kraju, dlatego.
Dragon jest offline  
Stary 13.09.2004, 20:05   #27
krzys75
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.09.2004
krzys75 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no to moze ja wtrace pare groszy jak sie bierze verbatim i chce sie dostac verbatim made by mitsubishi to na pudelku/plycie musi byc datalifePlus dodatkowo napisik double protection, wokol znaczkow "crystal i super azo dodatkowo ostatnio prawdziwe verbatimki sa srebrne innych nie stwierdzilem no ale to juz jakis czas temu bylo kupilem 100 na walku i jak na razie wystarczaa i jeszcze jedno jak ktos mysli ze prawdziwe verbatimki beda tanie to powodzenia zwykle sa to najdrozsze plyty na skladzie
przynajmniej takie sa moje spostrzezenia wobec tych plyt a pale na nich juz dobre 5 lat
pozdrawiam krzys75
krzys75 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: