![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Takie okazyjne cenowo verbatimy najczesciej trafisz w marketach, oni maja zdolnosci wynajdywania kazdego badziewia.
A standardowy verbatim zawsze (kiedys) byl od mitsubishi albo tayo yuden (pastele). |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Wiesz, okazja to była średnia, poza tym nie w hipermarkecie tylko w zwyklym sklepie, a jak kupisz cały szpindel to sprzedadzą trochę taniej.
Nie zmienia to faktu, że Verbatim firmuje góxxo swoim nie tylko logiem ale całym wyglądem - wiekszość, jeśli nie wszystkie białe DataLife wyglądają identycznie. I nie mówię tylko o szpindlu ale też o płytkach ze slimów. Fakt jest taki, że ostatnie b. dobre CDR Verbatima jakie miałem to pastele. Jeszcze z innej strony - czsami kupuje płyty prawie hurtowo do archiwizacji danych w firmie. Kiedyś w ciemno mogłem brać Verbatimy, TDK, Memorex, Philips. Pierwsze odpadły Philipsy, potem trafiły się kiepskie Memorexy a teraz jeszcze Verbatimki ![]() Jak biorę płytki dla siebie do domu to zależy mi i na jakości i na cenie ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 01.09.2004 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
#18 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Conti, trafiles na DataLife Verba. Te od bardzo dawna "zlecane" sa innym producentom. CMC nalezy do wielkiej trojki producentow plyt (obok Riteka i Gigastorage). Te Verby kosztuja 85 groszy za sztuke i nadaja sie jak zauwazyles do kosza. Dobre Verby mozna kupic po 1,10 (crystal super azo). Produkowane przez Mitsubishi. Tez sa w szpindlu pakowane (25, 50 i 100 sztuk).
#19 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlatego ja zawsze zalecam kupic pare sztuk i spokojnie sprawdzic w domciu np cdr identifierem zanim kupisz wieksza ilosc. Czasem tez jak ludzie w sklepie sa uczynni to sami ci wrzuca do kompa i sprawdza, no ale to rzadko.
Prawda jest taka ze cokolwiek kupisz od CMC czy Moser India to jest szmelc i ja omijam to z daleka bo szkoda mi nie tyle paru groszy roznicy w cenie co nerwow. |
![]() |
![]() |
#20 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Fakt, są to DataLife a nie AZO. Hmm mój błąd, dość dawno nie przyglądałem im się z bliska i nie zwrociłem uwagi, ze napis "AZO" wyparował z niektorych Verbatimek. "A diabel tkwi w szczegółach......."
Po nagraniu pierwszej płytki z serii CMC (24x) błędy C1 średnia poniżej 2 - jeszcze nie jest tragicznie. To może mi jeszcze powiecie czy jest jakaś róznica pomiędzy CDRW Verbatim DataLifePlus SERL srebrnymi (w zwykłych pudełkach) a kolorowymi (w slimach) ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Varbatim, a ostatnio kupuje także Sony.
|
![]() |
![]() |
#22 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Od TY są pastele a od MCC DataLifePlus, a jak widzisz napis DataLife bez słowa plus no to na 99 % CMC lub inny szmelc
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Kupiłem 25 CD Verbatim DL+ i zauważyłem różnice w sotsunku do 10 CD:
10 CD MCC Made in China 2004 25 CD MCC Made in India 2002 Różnią się trochę wyglądem, ale obie są DL+. Czy te 25CD będą miały gorszą jakość? |
![]() |
![]() |
#25 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Dlaczego mialyby byc gorsze? Teraz DL+ robione sa przez chinczykow (nizsze koszty produkcji). Ale i jedne i drugie musialy przejsc kontrole jakosci wg tych samych kryteriow.
#26 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2004
![]() |
no to moze ja wtrace pare groszy jak sie bierze verbatim i chce sie dostac verbatim made by mitsubishi to na pudelku/plycie musi byc datalifePlus dodatkowo napisik double protection, wokol znaczkow "crystal i super azo dodatkowo ostatnio prawdziwe verbatimki sa srebrne innych nie stwierdzilem no ale to juz jakis czas temu bylo kupilem 100 na walku i jak na razie wystarczaa i jeszcze jedno jak ktos mysli ze prawdziwe verbatimki beda tanie to powodzenia
![]() ![]() przynajmniej takie sa moje spostrzezenia wobec tych plyt a pale na nich juz dobre 5 lat ![]() pozdrawiam krzys75 |
![]() |
![]() |
|
|