Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2004, 18:54   #1
hefox
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.10.2003
hefox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napęd wirtualny

Zainstalowałem nową wersję Daemon Tools na poprzednią. Prawdopodobnie przed tym nie wyłączyłem jednego wirtualnego napędu. Po instalacji niestety mimo wyłączenia w tym nowym programie wszystkich czterech urządzeń cały czas mam zainstalowany Generic DVD-ROM v 1.0. Próby usunięcia go z menedżera urządzeń są nieskuteczne, gdyż po zrestartowaniu pojawia się ponownie. Proszę o radę jak się z nim uporać. Zaznaczam, że juz odinstalowywałem całkowicie DT i instalowałem ponownie i nic to nie dało.
hefox jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2004, 22:18   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no i w ten sposob zalatwiles sam siebie
mialem to samo i nie udalo mi sie znalezc rozwiazania
naszczescie mialem obraz partycji i to mnie poratowalo
no ale sprobuj odinstalowac teraz ta nowa wersje i zaintsaluj ta stara, spodziewam sie ze do tego dolozy ci sie jeszcze kolejny naped i bedzie to samo co z nowsza wersja, czyli wylaczone napedy wirtualne ale ten smiec bedzie wisiec

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 20.01.2004, 22:38   #3
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
stare daemoniki walecznie broninia sie przed deinstalacja - dopiero w nowych mozliwe jest deinstalowanie
zawse mozesz usunac uzadzenie (oczywiscie po wczesniejszej deinstalacji daemona) - napedu dvd na scsi z poziomu menagera uzadzen, to rozwiarze Twoj problem
nimal jest offline  
Stary 20.01.2004, 22:44   #4
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no o to wlasnie chodzi nimal, ze wywalenie tego z menedzera urzadzen nic nie dawalo, restarcik i masz to wirtualne urzadzonko spowrotem, mimo ze deamona juz nie ma zainstalowanego

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 20.01.2004, 23:01   #5
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mozna odpalic w trybie awaryjnym
wtedy wyrzucic z menedzerka
i potem jeszcze wszystkie wpisy z rejestru i z plikow *.ini z kat. windy powodzenia = zabawa na kilka godzin
Stary 21.01.2004, 00:13   #6
hefox
Nowy na forum

Tryb awaryjny nie pomógł. Po otwarciu menedżera bylo chyba pięć generic drive, wszystkie usunąłem. Po zrestartowaniu komputera nadal ta cholera jest
hefox jest offline  
Stary 21.01.2004, 07:45   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tylko raz musialem usuwac daemona, na jakiejs windzie 98, i wlasnie usuwajac z menagera uzadzen poszlo, coz komp kazdy inny
moze to pomoze:
Cytat:
UNINSTALLATION (Manual):

Enter device manager
In Windows 9x/ME, right-click on My Computer, and click Device Manager
In Windows NT/2000/XP, click Start, click Run, type devmgmt.msc, and click OK
Goto the System section
Delete 'PnP BIOS Extension' - If you unsure whether to delete it, goto the driver tab and click driver details, then check the version of the driver (should be same version as your Daemon-Tools)
Reboot your computer
Follow UNINSTALLATION
nimal jest offline  
Stary 21.01.2004, 19:12   #8
hefox
Nowy na forum

Rada Nimala pomogła, Generic Drive szczęśliwie zniknął. Ale teraz nie mogę zainstalować wyższej wersji niż 3.41. Pokazuje komunikat o sterowniku, który może mieć tę samą nazwę. Zupełnie nie wiem co dalej robić. Uparta bestia.
hefox jest offline  
Stary 21.01.2004, 20:28   #9
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez hefox
Rada Nimala pomogła, Generic Drive szczęśliwie zniknął. Ale teraz nie mogę zainstalować wyższej wersji niż 3.41. Pokazuje komunikat o sterowniku, który może mieć tę samą nazwę. Zupełnie nie wiem co dalej robić. Uparta bestia.
Skasuj wszystkie pliki tego softu (najprawdopodobniej znajdują się w Program Files) oraz usuń klucze (pliki) rejestru odnoszące się do tego programu.

Edytor rejestru (jakbyś nie wiedział ):
Start->Uruchom->regedit
Stary 21.01.2004, 20:32   #10
hefox
Nowy na forum

Dzięki Kraluk, ale po długich cierpieniach okazało się, że winne są pliki zaczynające się na d344 zainstalowane w Windows podczas uprzednich instalacji. Po ich usunięciu instalacja poszła jak po maśle. Pozdrawiam
hefox jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: