![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
![]()
Od pewnego czasu opisuję problemy z napędami LG jakie mnie dotykają. Zaczęło się od GCE-8400B który poszedł na gwarancję z powodu robienia błędów C2 (znacznej ilości) najprawdopodobnie uszkodzona korekcja błędów. Następny napęd to LG GCE-8524B i jak wiadomo problem z nagrywaniem płyt x12 oraz w moim przypadku "zawieszanie" sie nagrywarki po nagraniu LedIn przy wcześniejszej zmianie prędkości z większej na mniejszą lub na odwrót. Oraz co zauważyłem częściowe nie czytanie niektórych nośników z którymi poprzedni model radził sobie bardzo dobrze. Po oddaniu GCE-8524B dostałem kolejny produkt LG GCE-8525B tu już nie było problemu z nagrywaniem płyt a z ich odczytem i odczytem płyt nagranych na poprzednich napędach. Płyty nagrywane np. Mint wogóle nie są czytelne o noname nie wspomnę, gdzie na starszych napędach działają bez problemu. Także post kieruje do przyszłych osób planujacych zakup napędów tej fimy. Nie kupujcie poszukajcie alternatywy może w Lite-on choć nie miałem styczności. Ale LG coraz bardziej schodzi na psy, a szkoda
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Też miałem złe zdanie o LG ale od czasu zakupu w robocie Combo LG (i dość intensywnej eksploatacji) mogę powiedzieć że to bardzo dobry sprzęt.
|
![]() |
![]() |
#3 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
oto LG z którymi miałem do czynienia
CD_RW (+) wporzo ![]() 8080 8160 8240 (<<ten model taki sobie ale da się przeżyć) 8320 8520 8525 (-) porażka ![]() 8400 8523 8524 Mnie jakoś w posiadanie zawsze trafia się model działający w 100% (odpukać ![]()
#4 |
No Guts, No Glory
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
odp
Bardzo szanuję firmę LG moja stara nagrywarka 8320 po koło 2 latach intensywnej ekspolatacji poszła do serwisu po 2 naprawach dostałem nową 8525B z grawarancją 2 lata kurcze bardzo mnie to zaskoczyło mam teraz nową nagrywakrę z nową gwarancją i wypalam bezproblemowo wszystko
145 Sqr PFT Skalski's Circus: February - July 1943 Thomas St John Marmaduke "Pat" Pattle (AS988)80 Sqr RAF 20 April 1941 - credited with 50 victories, 8 probable Ray "Throttle" Thorold-Smith (BS231)452 Sqr RAAF 15 March 1943 - credited with 5.5 victories |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
porażke to ty chyba przyliczyłeś z tymi egzemplarzami, albo z eksploatacją lub konfigiem.
Wogóle porażkowy temat ![]() ![]() Dawno tu takiego nie było, a zadowolonych z LG jest wiele ludzików ![]() Życze jak najwięcej zadowolenia z LG ![]()
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No tak zawsze byłem za LG ale w takim przypadku co zrobić gdzieś się trzeba wyżalić
![]() ![]() Może po prostu ostatnio mam pecha do LG co mnie bardzo smuci.
#7 | |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.04.2004
![]() |
A ja do LG nie mam przekonania. Kiedys mialem plyte, ktora probowalem przeczytac w napedzie LG (nagryw. i CD-ROM) i nic z tego nie wyszło. Poszedłem do kumpla, też miał LG (DVD) :[ i znowu to samo. W koncu dotarłem do domu, wrzuciłem płytkę do swojego Lite-On CD-RW i zero problemów. Do optyki LG nie jestem przekonany za to monitory sobei bardzo chwale (bo sam mam
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ja myśle, że moim zbawieniem będzie LTR-52327S zagadałem w sklepie w którym kupiłem nieszczęsne LG czy nie da rady wymienić bo to już 3 wymiana i... w poniedziałek będzie LiteOn
![]()
#10 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
8080b i 8160b są nie do zajechania
![]() ale więcej LG nie kupię.
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
a ja mam jeszcze CED-8120B i ~2000cdkow wypalonych i dziala. Korekcja lepsza niz w litku 451s i dvd lg 16x black. kopiuje nawet BARDZO pocharatane CD... i nagrywa dalej dobrze
![]()
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
Cytat:
Nagrywarka była bardzo rzadko używana - nawet nie nagrałem nią 100 płyt, a mam ją już 1,5 roku więc nie jest dobita. Mam nadzieję, że jest jeszcze na gwarancji... W przyszłości na pewno już nie kupię nagrywarki LG. Monitory to robią dobre, ale z nagrywarkami to już gorzej jak widać i nie zmienia tego fakt, że niektóre modele nagrywarek LG są bdb bo wszystkie takie powinny być.
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Hehe poza podobnym konfigiem kompa mamy (ja miałem) ten sam problem z nagrywarką. Jeśli jest tylko na gwarancji to polecam servis ale mi to i tak nic nie dało, bo im nowsza tym gorzej było. Czekam na nowego liteona miał być dziś ale mówią że jutro jeszcze dam znać jak się spisuje w porównaniu z najnowszym LG jaki miałem okazje testować.
Lubię robić to co lubię ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez Aszej : 05.04.2004 o godz. 23:50 |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.11.2003
![]() |
Na szczęście moja nagrywarka jest jeszcze na gwarancji więc już jutro z nią pójdę. Mam nadzieję tylko, że aktualizując w niej firmware nie straciłem gwarancji...? Bo jeśli miałbym mieć z tego powodu jakieś problemy to zanim oddam ją do serwisu wgram spowrotem ten firmware, który miałem od początku
![]() Wymienią mi pewnie na nowszego LG, a ja chyba wolałbym już dopłacić trochę i mieć np. Teac'a albo chociaż Lite-on'a bo LG już nie ufam.
#15 | |
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Cytat:
przeciesz teac to już nie teac miałem już sporo nagrywarek LG i jakoś niezauważyłem żeby mi robiły błędy..... wybrałem LG wlaśnie ze względu na jakość zapisu. Do odczytu też sie nie można przyczepić zwłaszcza w modelach od 8160b w góre... bo 8120b miał problemy z czytaniem audio (taki ładny pofalowany wykresik w cdspeedzie) Pozatym zawsze zdarzają sie uszkodzone egzemplarze i z tym trzeba sie liczyć, a to że LG sprzedaje najwięcej nagrywarek a na forum wcale nie widać że LG jest najbardziej awaryjnym sprzętem, a to chyba o czyms świadczy.....
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 08.04.2004 o godz. 14:46 |
|
![]() |
![]() |
|
|