Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2002, 08:46   #1
fiskomp
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.02.2002
fiskomp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Talking nero i osiołkowie w żłobie dano ....

Panowie i Panie, palacze i palaczki, mam pytanko z gatunku tych pseudo-filozoficznych :-D

Powiedzcie co was skłania do np zmiany nero 5.5.8.2 na 5.5.9.0 ?
Czy ta "starsza" wersja jest do d....? Robicie to bo jak zobaczycie nowość to aż was ciarki przechodzą ? Czy będzie ktoś na tym forum, kto stwierdzi że korzysta z 90% możliwości danego softu ?
Zaraz zacznie się że czegoś się czepia. Nie chodzi mi o to, że nie dajmy się zwariować.
Jak czytam rozpaczliwe posty: kiedy będzie nakładka pl na najnowsze nero. A poczekaj człowieku chwilę, jak się będziesz tak denerwował, to wrzodów żołądkai dwunastnicy dostaniesz
Tak naprawdę po różnych pytaniach pojawiających się na forum, można odnieść wrażenie, że gro wypalaczy potrzebuje softu do:
- skopiowania giery,
- skopiowania audio,
- wszelakiej maści konwersji audio (wav, mp3, itd.)

A czytam w opisie nero "obsługuje to, obsługuje tamto :-D ", a czytał to ktoś i zadał sobie pytanko : apo cholerę mi to, przecież ta wersja którą mam wypala jak złoto.

Wybaczcie mi te przemyślenia, może głupie, a może nie ?

Pozdrawiam wszystkich
fiskomp jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2002, 09:17   #2
KoT
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2002
KoT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wcale nie głupie przemyślenia. Mam podobne zdanie.
KoT jest offline  
Stary 12.07.2002, 10:11   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cool

... nie masz racji fiscomp , właśnie najnowszy Neruś wreszcie kopiuje puste katalogi podczas kolejnych sesji w ramach multisesji, tego mi brakowało od dawna, może mnie posłuchali bo napisałem łamanym niemieckim do chłopaków z Ahead'a. Jak widzisz nie wszyscy używają Neronka do kopiowania gier i muzy.
Stary 12.07.2002, 10:59   #4
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Fiskomp - twoje przemyślenia są jak najbardziej słuszne.
Ja osobiście od dawna utraciłem wilczy pęd do nowości które cechowało jedynie to iż są nowościami, natomiast pęd i niezdrowe podniety obserwuje czasami u ludzi bardzo młodych - no cóż taki wiek.
Jedynym z przypadków instalacji nowszej wersji oprogramowania jest fakt iż posiada ono coś czego nie miało w poprzedniej wersji i to coś jest mi potrzebne.
Drugim przypadkiem jest fakt normalnego procesu "ewolucji" systemów operacyjnych, programów i technologii. Ciężko dorównać obecnym standardom w przypadku używania bardzo starego oprogramowania.
To tyle.
paput2000 jest offline  
Stary 12.07.2002, 15:31   #5
oferta4dj
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.06.2002
oferta4dj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy

a Ya stfierdzilem ze nowy nero jest do BANI !! nie mozna skompresowac plikow na mp3PRO - czyzby zabrali te opcje? a moze jest tylko nie wiem gdzie jom przeniesli...
ktos wie?
Stary 12.07.2002, 19:52   #6
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
oferta4dj napisa***322;(a)
a Ya stfierdzilem ze nowy nero jest do BANI !! nie mozna skompresowac plikow na mp3PRO - czyzby zabrali te opcje? a moze jest tylko nie wiem gdzie jom przeniesli...
ktos wie?
Bez jaj!
Przecież konwersja do mp3pro jest w tym samym miejscu co w poprzednich wersjach. Mówimy oczywiście o nero 5590? ;-)

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 13.07.2002, 01:34   #7
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z mp3pro może być problem. Jak wynika ze strony Aheda to trzeba sobie do pełnej wersji kodek mp3pro nabyć. Generalnie dostarczana jest wersja która pozwala na nagrywanie z mp3pro, ale w przypadku używania Wave Editora i kodowania za pomocą tego kodeka (nie tylko mp3pro, ale też na zwykłe mp3) po kilkunastu procesach kodek generalnie wysiada.
Mam wrażenie że do każdej nowej wersji Nero trzeba mieć plugin mp3pro w aktualnej wersji. Miałem taki problem z tymczasowością kodeka, ściągnąlęm z Kazyy lewy plugin do wersji 5.5.7.8 i wszystko jak na razie działa.
paput2000 jest offline  
Stary 13.07.2002, 13:28   #8
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ehhh, nie rozumiem, czemu nie instalować nowych wersji, czy to jakiś sprzeciw przeciw nowemu ? przeciez nowe znaczy lepsze, czyz nie ? ja osobiscie staram sie byc up-to-date ze wszystkim a nie jestem juz czlowiekiem az tak mlodym, ani tym bardziej nowym uzy(sz)kodnikiem sprzetu...
Stary 13.07.2002, 23:26   #9
TOMMYx
Gość

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
... nie masz racji fiscomp , właśnie najnowszy Neruś wreszcie kopiuje puste katalogi podczas kolejnych sesji w ramach multisesji, tego mi brakowało od dawna, może mnie posłuchali bo napisałem łamanym niemieckim do chłopaków z Ahead'a. Jak widzisz nie wszyscy używają Neronka do kopiowania gier i muzy.
Zetoxa mam pytanko...

Po co kopiować puste katalogi
Do czego to wykorzystujesz
Hm, chyba, że nie zrozumiałem o co Ci chodziło

Stary 14.07.2002, 08:57   #10
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
puste katalogi

... puste katalogi są mi potrzebne w pracy (archiwizacja danych) będą wykorzystane później, czyli znów zapełnione, oszczedza to czas na tworzenie ich z powrotem :cool:.

Twoje uprawnienia: