![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
Elo,
ostatnimi czasy dość sporo musiałem nawypalać płytek z muzyczką (audio) i tutaj mam pytanie do osób kumatych w tych sprawach: -jaka jest najlepsza prędkość przy wypalaniu audio ?? -czy to prawda że niebieski spód płyty najlepiej czytają cd playery ?? -jakich płytek najlepiej uzywać do audio by jakość była najlepsza a żywotność najdłuższa??!! POZDRAWIAM |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
- okolo 32, choc sa tacy co radza 16 albo 24, gdzies w tych zakresach - przynajmniej dla wikeszosci plyt
zawsze mozesz przetestowac osobiscie poziomy bledow dla roznych predkosci - jak zmienisz plyty (np kupisz kolejny cake) to moga juz sie lekko roznic - generalnie nie - jesli player dobrze czyta jakis rodzaj plyt to dobrze, dopiero jak nie czyta to kombinuj przeswiadczenie to sie wzielo z hstorii - kiedys plyty na cyjaninie mialy ciemnoniebieskie spody i swietnie palily sie z niskimi predkosciami, obecnie plyt na cyjaninie ze swieczka swzukac, wiekszosc to ftalocyjanina czy jakos tak - zoptymalizowana dla wyzszych predkosci - jakie sa nejlepsze plyty? markowe verbatim pastel np.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmm... a zawsze myslałem że najlepiej jest jak się wypala jak najwolniej czyli: 4x lub 8x hmmm... a widziałem na rynku takie płyty AUDIO tak jakby specjalne do tego one sa ciutke droższe. Opłaca się je kupować czy jest jakaś różnica??
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Cytat:
W przypadku nagrywarek komputerowych nie ma znaczenia czy wypalasz na zwykłych płytach czy na płytach Audio (jak nie ma znaczenia więc poco przepłacać) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
różnica w płytach audio jest głównie taka, że są droższe. gdy jakiś sprzęt nie chce czytać nagrywanych płyt to wtedy warto sprawdzić audio |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
plyty oznaczane jako audio maja inny wpis w atpi - roznica 1 bita
i to jest glowna roznica (oprocz ceny) bo z tego wynika ze stacjonarne nagrywarki audio hifi nie lykaja zwyklych plyt i pala tylko na "audio" krotko - propaganda, choc po cenie mozna sie spodziewac wyzszej jakosci, co czasem jest prawda generalnie - jak pisal ed - najpierw zwykle...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
No więc ja mam tego Lite-On LTR 52327S
czyli jaką prędkością w moim przypdaku najlepiej wypalać?? Bo szczerze ja to nie widze różnicy między 52x a 4x no ale widocznie musi coś w tym być skoro zalecają inne (niższe). POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#8 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
trzeba sprawdzić nagrane płyty: KProbe CDSpeed |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
i jeszcze jak byś mógł mi wytłumaczyć co i jak bo ja to zielony jestem !!!POZDRAWIAM |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
powinienem podać www.google.pl
![]() ale podam: http://www.cdrlabs.com/kprobe/ http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=download.html prędkość testowania dla CD max. |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
hmmm wsadziłem płytkę i zrobiłem ten niby test no i co teraz?? jak się na to patrzy?? może wkleić tu screena??
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
#12 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() w CDSpeed test disc quality/jakość dysku obydwa programy mają u góry przycisk do zapisywania screena. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
4 błędy!!! a co pokaże CDSpeed i co to za płyta, jaka szybkość palenia? C1 mogą być.
edit: ok już widzę płyta MBI |
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jest to właśnie płytka PHILIPS Audio za 2,20 zł. hehe :p wypalałem ją 8x wczoraj. A dzisiaj gdy ją włozyłem do swojej małej wierzy załanczam i prawie w każdym kawałku jest jakiś przeskok taki charakterystyczny napewno wiecie. Wkurzyłem się bardzo!!! :[
POZDRAWIAM |
|
|
![]() |
|
|