Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.01.2003, 02:39   #1
krzyches
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
krzyches zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nero i Alcohol

Czy Nero "gryzie sie" z Alcoholem? U mnie objawia sie to tym, ze gdy mam zainstalowanego Alcohola, Nero podczas otwierania w nieskonczonosc sprawdza magistrale SCSI/IDE.
Pozdrawiam
krzyches jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.01.2003, 04:21   #2
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.01.2003
Harry-Torun zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Raczej nie. Mam zainstalowane Nero 5.5.10 i Alcohol 1.4.0 Build 103 w jednym systemie (windows XP PRO) i nie miałem żadnych problemów.
Harry-Torun jest offline  
Stary 19.01.2003, 04:36   #3
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Nero i Alcohol

Cytat:
krzyches napisa***322;(a)
Czy Nero "gryzie sie" z Alcoholem? U mnie objawia sie to tym, ze gdy mam zainstalowanego Alcohola, Nero podczas otwierania w nieskonczonosc sprawdza magistrale SCSI/IDE.
Pozdrawiam
Ale czy dzieje się to tylko jeśli obydwa programy są zainstalowane, czy kiedy Alcohol jest uruchomiony i w tym samym czasi włączasz Nero?
Tomek777 jest offline  
Stary 19.01.2003, 04:43   #4
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
Tomek777 napisa***322;(a)
Ale czy dzieje się to tylko jeśli obydwa programy są zainstalowane, czy kiedy Alcohol jest uruchomiony i w tym samym czasi włączasz Nero?
To nie kwestia Alcoholu. Śmiało można odpalić obie aplikacje bez względu na kolejność. Nero jest wrażliwy na użytkowanie napędu przez inne programy, ale Alcohol nie. Przed chwilą sprawdzałem u siebie
Harry-Torun jest offline  
Stary 19.01.2003, 04:56   #5
Tomek777
Alojzy

Re: Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
Harry-Torun napisa***322;(a)
To nie kwestia Alcoholu. Śmiało można odpalić obie aplikacje bez względu na kolejność. Nero jest wrażliwy na użytkowanie napędu przez inne programy, ale Alcohol nie. Przed chwilą sprawdzałem u siebie
No przecież gość pisze, że ma problem ze sprawdzaniem magistrali przez Nero. Co to Harry, z baletów wróciliśmy
Tomek777 jest offline  
Stary 19.01.2003, 05:11   #6
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Re: Re: Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
No przecież gość pisze, że ma problem ze sprawdzaniem magistrali przez Nero. Co to Harry, z baletów wróciliśmy
Zasadniczą częścią pytania jest "czy nero gryzie się z alcoholem" . Moja odpowiedź brzmi: nie - przynajmniej w moim systemie obie aplikacje sobie nie przeszkadzają. No jeśli akurat wypalam płytkę alcoholem to nero rzeczywiście nie moze sobie poradzic ze skanowaniem)) Ale tylko w tym przypadku
Harry-Torun jest offline  
Stary 19.01.2003, 05:14   #7
Tomek777
Alojzy

Re: Re: Re: Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
Zasadniczą częścią pytania jest "czy nero gryzie się z alcoholem" . Moja odpowiedź brzmi: nie - przynajmniej w moim systemie obie aplikacje sobie nie przeszkadzają. No jeśli akurat wypalam płytkę alcoholem to nero rzeczywiście nie moze sobie poradzic ze skanowaniem)) Ale tylko w tym przypadku
Kolego, przeczytaj całego posta (czyli czym co się objawia) i nie zawracaj już.
Tomek777 jest offline  
Stary 19.01.2003, 05:40   #8
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
Przeczytałem dokładnie jeszcze raz "całego posta" i nie bardzo wiem o co Tobie chodzi Problemów z czytaniem raczej nie mam. Gość pyta czy alkohol gryzie sie z nero - chyba nie masz w tej kwestii wątpliwości Na podstawie własnych doświadczeń odpowiadam, że się nie gryzie... Mam zainstalowane oba programy i nigdy nie miałem żadnych problemów. Dokładnie sprawdziłem odpalając oba i to w różnej kolejności, zanim odpowiedziałem na forum. Nero faktycznie czasami ma kłopoty ze skanowaniem magistrali, ale tylko jeśli inna aplikacja (np. zwykły autorun wingrozy korzysta z napędu w momencie startu nero), ALE ALCOHOL W ŻADEN SPOSÓB Z NERO NIE KOLIDUJE. Jest oczywiście jeden wyjątek. Jeżeli podczas WYPALANIA PŁYTY ALCOHOLEM uruchomię Nero, to zgłasza on komunikat, że magistrala jest używana przez inną aplikację. Wszystko. Oczywiście są to tylko moje skromne doświadczenia dotyczące mojego skromnego sprzętu i systemu. Nie uważam się za wszechwiedzącą wyrocznię i często sam szukam odpowiedzi na tym forum. W rewanżu staram się dzielić z innymi użytkownikami swoją skromną wiedzą i sprawdzonymi doświadczeniami. Żałuję, że dla Ciebie jest to tylko zawracanie... no właśnie czego
Harry-Torun jest offline  
Stary 19.01.2003, 10:18   #9
krzyches
Stały bywalec ;)

Dzieki za wszystkie. Mam nastepujace podejrzenia: Mam CD-ROM, palnik i 3 wirtualne napedy Daemon Tools. Alcohol po zainstalowaniu wprowadza kolejny wirtual i Nero sie chyba w tym gubi. Tak jak wyzej napisano, chodzi chyba o wirtualne napedy. Sprobuje pokombinowac z literami napedow, bo Alcohol przestawia po swojemu. Pozdrowienia
krzyches jest offline  
Stary 19.01.2003, 10:40   #10
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero i Alcohol

Cytat:
a ja mam prosbe - wrzuc looz, nie penk4aj bo czepiasz sie dla zasady na dodatek kogos kto ma racje...
Stary 19.01.2003, 12:58   #11
krzyches
Stały bywalec ;)

Po usunieciu z menedzera urzadzen wirtualnego cd i kontrolera scsi utworzonych przez alcohola nero odpala bez problemu. Jednak alcohol kaze sie powtornie zainstalowac, bo ich nie ma. Mam fizyczny kontroler scsi adapteca - wychodzi na to, ze w takim ukladzie albo nero, albo alcohol. Oba naraz raczej nie...
Tobybylonatyle, pozdrow.
krzyches jest offline  
Stary 19.01.2003, 13:09   #12
krzyches
Stały bywalec ;)

Jeszcze jedno: instalujac i usuwajac na odwyrtke Alcohola zauwazylem, ze ten sprytny program pozostawia slady, cholera wie gdzie - blacklisty jakie czy wpisy w rejestrze. Podobnie jest z Clone CD, w przypadku np. zlego wpisania numerkow za nic nie mozna ponownie poprawnie zainstalowac programu. Tu znakomicie dziala C3CU - czy jest cos w tym rodzaju dla Alcohola?
pozdrowienia ponowne
krzyches jest offline  
Stary 19.01.2003, 13:10   #13
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Najważniejsze, że problem z głowy Swoją drogą mogłeś wyłączyć wirtualny napęd w opcjach alcoholu, a nie brutalnie pozbawiać go kontrolera usuwając z menadżera urządzeń. Jeśli zależy Ci na korzystaniu z obu programów, spróbuj tak zrobić.
Pozdrawiam
Harry-Torun jest offline  
Stary 19.01.2003, 13:31   #14
krzyches
Stały bywalec ;)

Cytat:
Najważniejsze, że problem z głowy Swoją drogą mogłeś wyłączyć wirtualny napęd w opcjach alcoholu, a nie brutalnie pozbawiać go kontrolera usuwając z menadżera urządzeń. Jeśli zależy Ci na korzystaniu z obu programów, spróbuj tak zrobić.
Pozdrawiam
Dzkb, pomoglo^_^ ^_^ ^_^ . Liczbe wirtualnych w alcoholu ustawilem na "0", kontroler nie przeszkadza. Badz pozdrowiony!
krzyches jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: