![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
![]()
Witam
Mam winXP Nero 6.0.09 i Alcohola. Gdy wchodze w Nero InfoTool i zakładke ASCI To mam "System ASPI" i na dole napis "ASPI not instaled" a jak zmienie na Nero ASPI to jest na zielono napis że ten Nero ASPI jest zainstalowany i działa poprawnie. Dobra tylko jak się zapisuje zmiany ![]() Jak nacisne dyskietke {zapisz} to mi zapisze jako jakiś notatnik. A to nie o to chyba chodzi. Czy to wogóle jest potrzebne ![]() Słyszałem że to jest ważne HELP !!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Zainstaluj ASPI ...najlepiej Force Aspi ...
![]()
#3 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
kiedy zainstalujesz np. force aspi 1.8 to kiedy bedziesz chcial sprawdzic czy jest dobrze zainstalowane, podciagnij najnowsze aspi adapteca. tylko aspi chceck z tego pakietu pokaze Ci, ze wszystko jest ok. stare aspi chceck bedzie wyrzucalo komunikat o niepoprawnej instalacji, bo nie jest kompatybilne z nowym aspi.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
To czyli zainstalować to force aspi i nie patrzec ze tam jest bład tak
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
2. zainstaluj. 3. to czy pakiet zostal poprawnie zainstalowany, mozesz sprawdzic w aspi check. to aspi check, ktore jest na cdrinfo wyrzuci Ci blad. 4. wejdz na strone adaptec'a. sciagnij 4.71.2 aspi. tam bedzie aspicheck, ktore jest zgodne z najnowszym aspi i bedzie pokazywalo, ze aspi jest poprawnie zainstalowane (no chyba, ze znajdziesz gdzies samo nowe aspichceck). |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Re: Aspi
Cytat:
Brak system ASPI oznacza, że żaden program do nagrywania poza Nero, który ma własny sterownik, nie będzie działał. Polecam ForceASPI 1.8, działa bezproblemowo. ![]()
![]() |
|
|