![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
![]()
skoro nikt mi nie może pomóc z konwersją .nrg na .iso, to proszę o coś innego.
Napiszcie jakie programy (oprócz Nero) mogą nagrać obraz płyty audio oraz w jakim formacie. Chodzi mi oczywiście o nagranie obrazu z plików .mp3 lub .wav |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
plyte audio nagra clon - jesli zrzuciles obraz clonem itp.
![]() twoj problem mnie zastanowil - czy nie jest latwiej sciagnac bezposrednio z www.cddb.com tytuly piosenek? przeciez musisz znac poprawna kolejnosc utworow na plycie i choc kojazyc jej tytul... a nrg jest tak paskudnym formatem ze nie zna go daemon wiec jest tylko opcja nagrywania na RW i zrzucania - co straszne nie jest
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
Mój problem dotyczy trochę czegoś innego... Znajomy dostał mnóstwo płyt i wszystkie je pozrzucał do .mp3, bo nie miał miejsca na dysku na robienie kompletnych obrazów. Nie pozapisywał jednak tytułów piosenek (wygląda to tak: track1.mp3, track2.mp3, itd.), ani nawet wykonawców...
![]() Pozostaje więc robienie tych popieprzonych obrazów audio (bezpośrednio z .mp3), albo nagrywanie na cd-rw... Nie chcę jednak nagrywać po kolei około 50 płytek, więc dlatego pytam się o program, który potrafi nagrać obraz audio z .mp3. Czyżby potrafił to tylko Nero ![]()
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Mniej więcej rozumiem Twój problem. Tylko napisz mi - do czego zmierzasz, po co Ci ten obraz
![]() Wiem, że w CDRWIN można robić obrazy z plików, tylko nie wiem, czy można audio? ![]()
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wiec jesli udalo by ci sie nagrac na RW na pewno by ci sie udalo - i tu nie ma znaczenia to ze jest to w tym momencie kopia - nie tylko po ISIRC'u rozpoznaje sie plyte - wiec to ejst pewna metoda
sprobuj CDRWINa - jest tam opcja backup files - wybierasz wtedy z gorenj belki 'create ISOfile' i wkladasz tan zbiory - dla pewnosci polecalbym je wczesniej przerobic na WAVy (np. winampem) - nie wiem czy jestes w ten sposob w stanie osiaganac plyte audio (CDDA) czy tylko ISO z WAV'ami, ale sprobuj w razie czego pozostaje nagrywanie na RW...
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
![]()
Jeśli utworzony obraz pochodzi z plików, które były w odpowiedniej kolejności (np. track1.mp3, track2.mp3, itd.), to bez problemu można uzyskać tytuły, itp.
Jest jednak kilka oczywistych warunków: - obraz płyty audio nie może się składać z kilku albumów; - utwory muszą być w tej samej kolejności, co na oryginalnych płytach; - i jeszcze kilka innych, których aktualnie nie pamiętam... Metoda jest pewna, bo już nie raz z niej korzystałem. Mój problem sprowadza się jednak do tego, że obrazy montuję w Daemon Tools, a ten emulator standarowo nie obsługuje formatu .nrg (trzeba doinstalować Nero Image Drive). Ja po prostu nie chcę mieć kolejnego emulatora, stąd moje pytanie odnośnie programów, które zapiszą taki obraz w innym formacie (obsługiwanym przez Daemon Tools). CDRWin nie potrafi utworzyć obrazu audio. Do nagrywania w nim płyt audio służy pierwszy przycisk (Record Disc), a tam nie ma opcji do utworzenia obrazu. Tworzenie obrazu w CDRWin możliwe jest przy użyciu 4-ego przycisku (File Backup..), ale będzie to zwykły obraz z danymi (a dokładnie plikami .wav lub .mp3). A co z tym WinOnCD ![]() Ktoś chyba tego używał, no nie ![]()
|
|