Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2003, 23:09   #1
no13
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2002
no13 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[LG 48*16*48] co sie stało :-/

witam,

Coś mi sie stało z nagrywarką. Wypalone moze jakies 400 plytek od grudnia 2002. Nagrywarka wywala po kilku procentach błąd Write Error i jakiś problem z zapisem sciezki. Sam napęd dziwnie pracuje piszczy (to normalne bo od początku tak było ) pozniej zwalnia i wyskakuje Write Error. Nero 5582&55100 na innych nie sprawdzałem. Ostatnią plyte wypalielm jakis 4 dni temu. Dzisiaj proboje cos wypalic i BOOM nic, zmarnowalem 2 cd... pozniej kombinowalem z symulacją i za kazdym razem przy kilu(nastu) % wyskakuje Write Error... raz przy 15 % innym razem przy 30% udało mi sie jedną plytke wypalic z predk. 40, reszta od 24x 32x 40x 48x sie ***ie :/ wypalilem jedną z 16x i zalapalo od razu. (system win98se)

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Witam.
I co to sie stalo?
hyhy, przypadkiem wybrałem wyslij wczesniej i nie dokonczylem

Wracając do sprawy,nagrywarka ma bios 1.04 praktycznie od nowosci. Testowałem na Platimkach, Akoss, Acer, HiT... i to samo ...

Jutro przeloze nagrywarke do drugiego kompa to sprawdze czy to wina nagrywarki czy systemu (?) (hmmm ?)

I teraz pytanie odnoscnie gwrancji.
Kupilem ją w balcie, mam gwarancje LG lecz nie ma na niej stempelka ani podpisu sprzedawcy. W warunkach reklamacji są wymagane, oznaczenie na gwrancji modelu, s/n, kod kreskowy i data zakupu jest. Mam fakture z balty. Czy mam slac do balty czy jechac do punkty LG ?

Ostatnio zmieniany przez no13 : 20.02.2003 o godz. 23:17
no13 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2003, 23:12   #2
Yahol
Gość

Witam.
I co to sie stalo?

Stary 21.02.2003, 00:12   #3
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Też mam ten model z tym samym biosem i jak do tej pory nie mogę niczego złego o nim powiedzieć. Jedyny mankament to zbyt wolne nagrywanie na niektórych nośnikach, ale w przypadku LG to normalne. Powiem też, że sporo płytek na nim wypaliłem i poza kilkoma, gdzie zdarzyły się drobne błędy wszystko było OK. Na początek jedna refleksja - mi nic nie piszczy . Ponadto symptomy chyba wskazują na defekt napędu (choć może to wina płyt). Pozostaje jeszcze tylko pytanie, czy dzieje się tak tylko, gdy palisz w Nero, czy w inych programach też (ale najprawdopodobniej będzie to samo). Co do gwarancji - wydaje mi się, że to co masz powinno wystarczyć, ale dla pewności zadzwoń do serwisu LG i zapytaj. Jeśli konieczna będzie pieczątka, to Ci ją pewnie przybiją tam gdzie sprzęt kupiłeś.
Tomek777 jest offline  
Stary 21.02.2003, 00:22   #4
no13
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2002
no13 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sam juz nie wiem...

wypalilem film na plytce Verbatim Blue Diamond (juz z tych lepszych) i poszlo z prędk 32x (wiece nero nie wykrywalo) i wypalilo sie,

raczej wina plyt to nie jest poniewaz sprawdzalem na platinnium, akoss, hit, acer - wszystkie te rodzaje pochodzą ze szpindlów (100szt), z ktorych wczesniej plytki bralem i bylo OK

z tą pieczątką też moze byc problem, bo sklep jest 500 km od mojego domu ;P

trza bedzie jutro zadzwonic do serwisu i sie dopytac, nawet jak bedzie dzialac (sprawdze na drugim kompie) to poczekam z miesiąc i tak reklamuje z powodu piszczenia i coś tam jeszcze wymyśle... moze dadzą jakiś nowszy model
no13 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: