![]() |
ASPI...
z moich skromnych doświadczeń powiem tylko to że nigdy nie instalowałem ASPI, i na każdym systemie nagrywarka działała pod każdym softem. Dopiero kiedy ClonyXXL nie pracował własciwie bez driverów ASPI zainstalowalem i to wszystko. W zasadzie w ClonyXXL można deaktywować drivery ASPI ale skoro podobno się przydają to zainstalowałem. Możliwe że problem tkwił gdzie indziej...na czystym systemie bez ASPI nagrywarka powinna być w sofcie widoczna. No chyba że soft nie obsłóguje tego modelu nagrywarki.
pozdrawiam. |
Cytat:
Napisałeś "no fix aspi do widzenia lub nie nagrywarki to ma sie bardzo nijak... " - tak więc ja tylko do tego się ustosunkowałem - bo jednak jak się okazuje w pewnych przypadkach fix jednak rozwiązuje ten problem i jakoś się "ma" do "widzenia" nagrywarki. Moj problem wystepował tak na w2k jak i na XP i niestety przełaczenie interfejsu w programach nie pomagało - nagrywarka i tak nie była dla nich widoczna. Wiem tak że iż problamytyczne są ASPI 4,7x, ale to są jedyne które poprawnie chcą mi się zainstalować i wraz z fix prawidłowo działają. Może robie coś nie tak w przypadku instalacji Force i 4.60, ale za cholerę po próbie instalacji nie są one wykrywane przez aspicheck i np. przez Feurio, który tylko sugeruje pracę w podrzędnym interfejsie. Może ktoś mi opiszę instalację Force lub 4.60, bo być może popełniam jakiś błąd. PS. Chyba nie potrzebuje porady w sprawie instalacji i nie tylko ponieważ znalazłem na www.cdrinfo.pl dość wyczerpujące informację w postaci artykułu Bartka: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:37. |