Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2003, 19:38   #1
rav200
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2003
rav200 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
XP i zwolnienie nagrywania

witam. zmieniłem ostatnio sysyem operacyjny na xp, i gdy chce teraz przegrać płytę dostaje szału. prędkość spadła do 3x, ma do tego przestoje które trwają czasami kilkanaście minut. gdy wypalam obraz z dysku sytuacja identyczna. mam philips 16x, dotychczas na windows Me nagrywarka działała bez problemu. poradzi mi ktoś co zrobić?
rav200 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.11.2003, 20:15   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wlacz DMA i jesli sie da to UDMA
nimal jest offline  
Stary 21.11.2003, 21:09   #3
Legam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.07.2003
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sory, że się tutaj dopiszę, ale w przyklejonym topiku o zasadach podpinania napędów pisze się o wszystkim tylko nie o tym co jest w tytule.

Jak zmusić system żeby nagrywarka działała w ultra dma zamiast multiword dma? Może coś źle robię?
Mój sprzęt to ECS k7vza, duron 1.3, 256MB SDRAM, Maxtor 40 GB 5400 obr/min, LTR-48246k, DVD LTD-166s.

Płyta obsługuje udma bo dysk chodzi w udma 5, nagrywarka i dvd obsługują udma2, ale działają w multiword dma2. Dlaczego? Czyżby win XP?

Instalowałem sterownik IDE miniport (zastępują całkowicie te od windy, te w hyperionach to tylko nakładki) i nic tylko multiword.

Usuwałem, instalowałem itd. itp.

Jeżeli ktoś coś wie, to niech napsze. Może nie tylko ja mam taki (mały, ale zawsze) problem.
Stary 23.11.2003, 09:06   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Legam usuń w menedżerze uzadzeń kontrlolery IDE i zresetuj komputer. Przed tym jeszcze odinstaluje stery IDE miniport.
SEBAW jest offline  
Stary 23.11.2003, 17:19   #5
Legam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.07.2003
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SEBAw
Legam usuń w menedżerze uzadzeń kontrlolery IDE i zresetuj komputer. Przed tym jeszcze odinstaluje stery IDE miniport.
Niestety nie pomogło. Może płyta główna jest nic nie warta?

Na multiword wszystko działa ok. Ale dlaczego nie mogę włączyć ultra dma?
Stary 24.11.2003, 08:36   #6
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A ty czasem nie masz jeszcze w systemie jakieś aplikacji odpowiedzialnej za kanły IDE Może stery od płyty głównej w czymś przeszkadzają. Weź podepnij samą nagrywarkę na kanale Secondary oraz użyj kabla 40 żyłowego.
SEBAW jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: